Følg Flixfilm på Facebook - Anmeldelser af film og serier på Netflix

Anmeldelse: ‘Voyeur’

06/12/2017 | Ingen kommentarer

‘Voyeur’ starter med at gribe én det første kvarter, men derefter bliver det klart, at dette ikke er en dokumentar så meget som et narcissistisk portræt af to meget ens personligheder.

Skrevet af Søren Meinertz.

Jeg elsker dokumentarer om aparte personligheder, og da jeg læste lidt om baggrunden for denne dokumentar, var jeg hooked næsten med det samme; en mand, der udspionerede sine motelgæsters seksuelle udfoldelser og en stjernejournalists forsøg på at afdække dette? Count me in!

Læs hele artiklen…


Anmeldelse: ‘Dark’ – sæson 1

05/12/2017 | 1 kommentar

Den flotte, tyske serie ‘Dark’ byder på meget mørke og mystik, men lider af mangel på ordentlig spænding. De spændende idéer drukner desværre i det sløve tempo og man mister ret hurtigt interessen for den gådefulde historie, der leger med mord og tidsrejser.

Skrevet af Michael Larsen.

Flere lande udvikler indhold til Netflix og nu har Tyskland skabt deres bud på en Netflix-serie. Serien hedder ‘Dark, et dystert science fiction-drama skabt af makkerparret instruktør Baran bo Odar og forfatter Jantje Friese. Begge to har i deres interviews måtte sige at deres serie overhovedet ikke minder om ‘Stranger Things’. Men der er ting, der går igen i begge serier. Et barn der er forsvundet, mystiske kræfter der er på spil og et sted der muligvis holder nøglen til et mysterium. Alt sammen lyder som oplagte sammenligninger, men det er kun på overfladen. For der er andet på spil i ‘Dark’.

Læs hele artiklen…Anmeldelse: ‘She’s Gotta Have It’ – sæson 1

27/11/2017 | Ingen kommentarer

‘She’s Gotta Have It’ er et overfladisk charmerende bekendtskab, men mangler evnen til at gøre indtryk, når rulleteksterne er kørt over skærmen.

Skrevet af Søren Meinertz.

Der var engang, hvor navnet Spike Lee var synonymt med bevidst socialrealistiske film, der tacklede problemerne i Brooklyns gader; lige fra den racemæssige smeltedigel i Do the Right Thing til ghettoens altoverskyggende stofproblemer som portrætteret i den mesterlige Clockers. Spike Lee har altid været heavy-handed i sine værkers budskaber, men i løbet af de sidste 10 år har han ladet sine værkers budskaber diktere filmen fremfor at lade filmens stil udforme budskabet.

Læs hele artiklen…


Anmeldelse: ‘Mudbound’

23/11/2017 | Ingen kommentarer

Filmen har meget på hjerte, og med elegant symbolik og en voldsom slutning nøjes den ikke med at invitere til, men insisterer på eftertanke hos seeren. ’Mudbound’ er derfor langt mere end 133 minutters medrivende fortælling, da budskaberne vil blive hængende længere end det.

Skrevet af Frederikke Goth.

Titlen afslører faktisk det meste: ‘Mudbound’ handler om mudder og at sidde fast i denne klæbrige, brune substans. Fortællingens omdrejningspunkt er primært 1940’ernes Mississippi, hvor den hvide familien McAllan køber en gård på landet. Tilknyttet denne farm er den sorte familien Jackson, der grundet deres hudfarve knokler med al det hårde arbejde på gården under uretfærdige forhold.

Læs hele artiklen…


Anmeldelse: ‘Godless’

23/11/2017 | 1 kommentar

‘Godless’ er en klassisk, smukt filmet western uden de helt store overraskelser, men der spilles flot og veloplagt over hele linjen af skuespillerne. Har man en svaghed for skuddueller, hårdkogte banditter og jernstærke kvinder, er ‘Godless’ værd at tjekke ud trods det noget langsomme tempo.

Skrevet af Michael Larsen.

Westerns er noget af det mest ærkeamerikanske genre, der findes. I Hollywoods gamle dage kom der westerns i stribevis, ligesom der i dag kommer superhelte-film i større mængder. Western-genren dødede efterhånden ud lige indtil til de store 1990-hits ‘Danser med ulve’ og ‘De Nådesløse’. De fantastiske film kom og skabte en mindre renæssance, så længe det varede. Nu om dagene kommer der få westerns ud i ny og næ og ofte i tv-form, så som ‘Deadwood’ og ‘Hell on Wheels’.

Læs hele artiklen…