Følg Flixfilm på Facebook - Anmeldelser af film og serier på Netflix

Anmeldelse: ‘The Ritual’

12/02/2018 | Ingen kommentarer

Hvis du stopper ‘The Ritual’ efter den første time, så har du faktisk en anstændig gyserfilm, der lader fantasien løbe løbsk. Herefter kvæles al uhygge med en afslutning, der på kikset vis forsøger at forklare de overnaturlige elementer, og det eneste skræmmende ved denne del er, hvor lattervækkende og b-filmsagtigt det hele bliver.

Skrevet af Frederikke Goth.

At skabe en forrygende gyserfilm er en kunst. Det er en genre med mange fælder, der kan resultere i nogle virkelig dårlige film med fokus på blod, vold og jump scares snarere end en god fortælling, og derfor er det stort set altid det rene gambling at tage hul på en gyserfilm.

Denne omgangs gysersatsning er Netflix’ ‘The Ritual’, hvor vi følger en venneflok bestående af fem granvoksne, britiske mænd, der er ved at planlægge deres næste herretur, hvor både Ibiza og Amsterdam kommer på tale. Inden de når frem til en endelig beslutning, bliver det ene medlem i venneflokken slået ihjel under et røveri, hvor vores protagonist, Luke, paralyseret ser til. Herefter beslutter de tilbageværende fire venner at droppe festferien og i stedet tage på en udfordrende vandretur i Nordsveriges smukke natur.

Læs hele artiklen…


Anmeldelse: ‘The Cloverfield Paradox’

10/02/2018 | Ingen kommentarer

‘The Cloverfield Paradox’ er ironisk nok et paradoks af en film. Forsøget på at være original og stadig knytte bånd til de andre ‘Cloverfield’-film ender skævt og forvirrende, men man bliver stadig underholdt af de mange science fiction-klicheer og en god Gugu Mbatha-Raw. Den er værd at tjekke ud af ren nysgerrighed, men den er langtfra god.

Skrevet af Michael Larsen.

Der var Super Bowl finale i sidste weekend og tradition tro var Hollywoods store pr-maskine proppet med trailers for sommerens kommende blockbusters. Men en trailer vakte stor opmærksomhed. Netflix havde vist traileren for ‘The Cloverfield Paradox’, den tredje film i den gådefulde ‘Cloverfield’-franchise. De tidligere film var found footage-monsterfilmen ‘Cloverfield’ og den klaustrofobiske thriller ’10 Cloverfield Lane’. Lige efter traileren til ‘The Cloverfield Paradox’ blev der annonceret at filmen kunne ses med det samme på Netflix! Det var en uhørt markedsføring, men næppe den sidste gang at man ser den slags PR-stunt igen.

Læs hele artiklen…Anmeldelse: ‘Altered Carbon’ – sæson 1

31/01/2018 | Ingen kommentarer

‘Altered Carbon’ er både fejende flot, hamrende brutal og stjæler med arme og ben fra alverdens sci-fi fra de sidste 30 år, men hvad gør det, når den gør det så godt som det er tilfældet her.

Skrevet af Søren Meinertz.

Jeg elsker fremtidsdystopier. Det er en tidløs og visuelt stimulerende måde for manuskriptforfattere, instruktører og skuespillere at gøre sig filosofiske tanker og skabe en forhøjet virkelighed, der afspejler vores egen samtid. Kubrick frygtede den overvejende nationalistiske, politiske bølge og tilintetgørelsen af individet i ‘A Clockwork Orange’, Scott filosoferede dybt over hvad et menneske egentlig er gjort af i ‘Blade Runner’ og Wachowski-brødrene bed negle over computernes fremmarch i ‘The Matrix’. Nu kommer ‘Altered Carbon’; en sci-fi dystopi, der danser med mange af de samme emner, men også tilføjer både stiliseret og hamrende brutal vold.

Læs hele artiklen…


Anmeldelse: ‘Drug Lords’ – sæson 1

30/01/2018 | Ingen kommentarer

‘Drug Lords’ er en halvhjertet affære, der nærmere minder om en parodi på dokumentargenren end et seriøst bud på et indblik i narkobaronernes liv. Brug hellere tiden på at se eller gense ‘Narcos’ i stedet for denne skuffende minidokumentarserie.

Skrevet af Frederikke Goth.

Minidokumentarserien ‘Drug Lords’ består af fire episoder med hver sin case om en af de største narkobaroner nogensinde, hvordan de har opbygget deres imperier, tjent styrtende med penge og hvorledes det hele er blevet skilt ad igen af narkopolitet. Med navne som Pablo Escobar og Frank Lucas, så burde der være nok kød på til at lave et brag af en dokumentar med masser af action og livet i den ulovlige overhalingsbane. Men meget lig narkokartellerne, så viste det sig at være for godt til at være sandt og hele herligheden ender med at smuldre mellem hænderne.

Læs hele artiklen…


Anmeldelse: ‘A Futile and Stupid Gesture’

28/01/2018 | Ingen kommentarer

Den biografiske dramakomedie om én af de største og samtidig mest obskure navne i 70ernes og 80ernes comedy-verden er, hvis man skal tro på filmens udlægning af begivenhederne, den perfekte hyldest: Selvironisk, legesyg og engang imellem lidt for meget.

Skrevet af Søren Meinertz.

National Lampoon. Hvis I, som undertegnede anmelder, er vokset op i slut-80’erne og 90’erne, er I nok bekendt med mærkatet. Det var nemlig denne engang store mediekoncern, der stod bag nogle af de største komedie-hits gennem tiderne; bl.a. ‘Delta-Kliken’, den skøre golfkomedie ‘Røven Fuld af Penge’ og den populære franchise med ‘Fars Fede Ferier’ (man kan ikke andet end at knuselske de danske oversættelser, hva’?).

Læs hele artiklen…