Følg Flixfilm på Facebook - Anmeldelser af film og serier på Netflix - Se alle anmeldelser

Anmeldelse: ‘Thar’

25/05/2022 | Ingen kommentarer

thar anmeldelse netflix flixfilm

Hvis du kan lide lige dele nihilisme a la Cormac McCarthy og Sergio Leone, så er denne vellavede indiske neo-western klart et par timer værd.

Skrevet af Søren Meinertz.

Selvom western-genren ikke er det trækplaster, den har været, har store filmpersonligheder som Eastwood, Tarantino og Coen-brødrene været med til at forny genren; uden at forråde de troper, der gjorde en western til en western.

Læs hele artiklen…


Anmeldelse: ‘Love, Death & Robots’ – sæson 3

22/05/2022 | Ingen kommentarer

love death robots anmeldelse netflix

Tredje sæson af ‘Love, Death & Robots’ byder på en ny omgang adult animation der både er fantasifuld og syret til bristepunktet. De animerede påfund egner sig slet ikke til børn og sarte sjæle.

Skrevet af Michael Larsen.

For tre år siden kom antologiserien ‘Love, Death & Robots’ ud på Netflix og gjorde et godt indtryk på fans af adult animation. Ikke da markedet af tegnefilm for voksne ikke var markant nok i forvejen, men ‘Love, Death & Robots’ var meget lige på og hård med sine vanvittige historier med heftige mængder af sex og vold.

‘Love, Death & Robots’ var ellers i starten udtænkt som en reboot af det lignende koncept ‘Heavy Metal’ og var baseret på den mangeårige voksentegneserie af samme navn, som så senere fik sin egen spillefilmudgave tilbage i 1980érne. Filmskaberne David Fincher (‘Seven’) og Tim Miller (‘Deadpool’) endte med at skabe deres helt egen fortolkning af ‘Heavy Metal’, kaldte det for ‘Love, Death & Robots’ og banede vejen for at have animationsselskaber fra verden over til at levere mærkelige kortfilm der passede til konceptet.

love death robots saeson 3

De to første sæsoner af ‘Love, Death & Robots’ havde hver deres buket af mærkværdigheder der ikke tøvede med at vise vovet indhold af voldeligt og seksuelt karakter indenfor genrer som science fiction, horror og fantasy. Den tredje sæson af ‘Love, Death & Robots’ byder på mere fra samme skuffe, så I har trængt til at se animation der er meget langt væk fra den børnevenlige målgruppe, så er der meget sjov at hente her.

Faktisk så har David Fincher valgt at instruere en af de kortfilm der er i denne her omgang, ‘Bad Traveling’, hvor et skib bliver udsat for angreb af et mystisk væsen. Alene det præmis vækker minder om Finchers debutfilm ‘Alien 3’, den kontroversielle tredje film i ‘Alien’-serien.

Andre historier involver en astronaut i problemer, en vanvittig parodi på ‘Night of the Living Dead’, forskning i en insekt/lignede alien-race og rotter der er organiseret! Andre figurer fra de tidligere sæsoner som den sarkastiske trio af robotter vender også tilbage med nye giftige bemærkninger om menneskeracen efter en altødelæggende katastrofe.

Tredje sæson af ‘Love, Death & Robots’ er noget kortere i antallet af historier i forhold til de første to sæsoner, hvilket nok hænger sammen med corona-pandemien, som også var en stor udfordring for alle animationselskaber, selv for de store navne som Disney og Pixar, der måtte have deres hær af animatorer til at lave deres arbejde derhjemmefra.

love death robots netflix danmark

Meget af animationen i historierne er gjort med computeranimation via motion capture-teknikken, hvor skuespilleres bevægelser bliver optaget af specielle kameraer der videregiver data til de animatorer der giver det ekstra touch af fantasi. Men det er til gengæld utroligt at se at det er fortsat svært at give menneskeligt liv til de lettere døde computerøjne. Der er heldigvis en smule variation med brug af animationsstil med en historie der ligner en levende grafisk roman. Men det ville være cool at se nogle bruge stop motion-animation og håndtegnet animation til en forandring i denne her serie.

De historier man får her i den tredje omgang af ‘Love, Death & Robots’ er som de andre sæsoner i serien, en charmerende rodebutik af vilde historier hvoraf nogle er mere seværdige og fantasifulde end andre, hvilket altid er tilfældet med antologiserier.

Men er man som publikum ikke så godt bekendt med hvad animation ellers kan gøre udover at fornøje de små unger for deres egen fornøjelses skyld, så giv ‘Love, Death & Robots’ en chance og bliv overrasket eller chokeret over de unikke muligheder der ligger i animation til det voksne publikum.

Se ‘Love, Death & Robots‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med samtlige anmeldelser her.

Anmeldelse: ‘Toscana’

21/05/2022 | Ingen kommentarer

toscana anmeldelse netflix anders matthesen

Godt med flødesovs i ny film fra Avaz-brødrene

Skrevet af Emil Andersen.

Efter succesrige serieproduktioner som ‘The Rain’ og ‘Kastanjemanden’ blev det endelig tid til, at den første danske Netflix-producerede film udkom. Foran kameraet er det ingen ringere end Danmarks største komiker Anders Matthesen, der bag kameraet bliver hjulpet på vej af Danmarks nye filmstjerneskud i Avaz-brødrene. Hvad kan det gå galt? Masser.

Læs hele artiklen…


Anmeldelse: ‘The Takedown’

12/05/2022 | Ingen kommentarer

takedown anmeldelse netflix

Omar Sy og Laurent Latiffe har en god kemi og masser af karisma som umage makkerpar i en run-of-the-mill actionkomedie, der er alt for længe om at komme i gang.

Skrevet af Søren Meinertz.

I 2012 udkom filmen ‘The Wrong Side of the Tracks’, hvor vi første gang mødte det umage politimakkerpar Ousmane og Francois blev tvunget til at arbejde sammen mod en stor forretningsmogul.

Den gode nyhed er, at du ikke behøver at se den første film for at ”følge med” i denne fortsættelse, da Netflix tydeligvis har satset på at gøre dette til en så rutine- og klichépræget ‘buddy comedy’ som muligt.

Læs hele artiklen…


Anmeldelse: ‘Meltdown: Three Mile Island’

10/05/2022 | Ingen kommentarer

Meltdown Three Mile Island anmeldelse netflix

Skræmmende dokumentar om faren ved inkompetence og atomkraft

Skrevet af Emil Andersen.

’Meltdown: Three Mile Island’ fortæller os historien om den delvise nedsmeltning af en atomreaktor i atomkraftværket Three Mile Island, der ligger i Middletown, Pennsylvania. Den 28. marts 1979 begyndte en af de nystartede reaktorer, Unit 2, at fejle og sendte alle alarmer i beredskab klokken 4 om morgenen.

Forskrækket over denne usædvanlige tumult på sådan et tidspunkt af døgnet kunne de uforberedte arbejdere og fabriksledere ikke i tide finde ud af, hvad problemet, hvilket førte til, at store mængder kølevæske fra atomreaktorerne slap ud i de omkringliggende områder og miljøet. Det er den mest markante ulykke i USA ́s atomkrafts historie og den værste af sin slags, indtil Tjernobyl-katastrofen i 1986.

Læs hele artiklen…