Følg Flixfilm på Facebook - Anmeldelser af film og serier på Netflix

Anmeldelse: ‘Making a Murderer’ – sæson 2

19/10/2018 | Ingen kommentarer

Anden del i Avery-sagaen er bedst, når vi ser gamle beviser forklaret i nyt lys. Her stråler en fortælleglæde og interesse for det stof, der formidles. Derimod er de lange og uforstående telefonsamtaler mellem fange og familie for dvælende, hvilket gør det svært at holde koncentrationen.

Skrevet af Lars Møller.

Der var ingen tvivl om, at et så massivt hit, som ’Making a Murderer’ viste sig at være, skulle følges op af en anden sæson. True crime dokumentarserien blev nemlig et kæmpe hit verden over, da den fik premiere i 2015. Den enorme opmærksomhed, som seriens to (uskyldigt) dømte hovedpersoner fik, fungerer som omdrejningspunktet i denne nye del af dokumentarserien.

Bag kameraet har vi stadig Laura Rocciardi og Moira Demos, der videre følger arbejdet omkring Steven Avery og Brendan Dasseys sag. Denne gang er der andre og mere målrettede advokater på udkig efter nye svar vedrørende mordet på Teresa Halbach i 2005.

Læs hele artiklen…


Anmeldelse: ‘The Haunting of Hill House’ – sæson 1

17/10/2018 | Ingen kommentarer

Knirkende døre, underlige stemmer, krumbøjede skikkelser i mørket… TV-udgaven af Shirley Jacksons berømte roman glemmer ikke sit gotiske ophav, men den er lige så meget en stor, følelsesladet fortælling om en families kamp mod deres egne, indre dæmoner. Tilbage står vi med en af de bedste gyserserier denne anmelder har haft fornøjelsen af at se.

Skrevet af Søren Meinertz.

Mit forhold til Shirley Jacksons gotiske roman fra 1959 er ret så kompliceret. Bogen blev for første gang filmatiseret i 1963 af Robert Wise, og er den dag i dag stadig én af de bedste gotiske gysere nogensinde, ifølge denne anmelder. Især fordi den bruger den omkringliggende spøgelsesfortælling om Hill House som en metafor for hovedpersonen Nells traumatiserede psyke. Flash forward til 1999: Jan de Bont instruerer en genindspilning med alles yndlings action-pensionist Liam Nesson og Catherine Zeta-Jones på rollelisten. Det var en film med et rigtigt flot set-design, men historien var barnlig, effekterne dårlige og chokkene platte.

Læs hele artiklen…Anmeldelse: ‘Apostle’

14/10/2018 | Ingen kommentarer

Godt og effektivt gys med masser af klamme middelalder-agtige voldsscener finder man i den foruroligende gyser ‘Apostle’. Den nye film fra ‘The Raid’-instruktøren Gareth Evans er et over to timers langt mareridt, der er et oplagt bud til halloween-aftenen, hvis man ellers kan holde slikket i sig, mens man ser filmen!

Skrevet af Michael Larsen.

Er man en actionfilm-junkie, har man med garanti set ‘The Raid’-filmene af den britiske filmskaber Gareth Evans. De to film er begge sprængfyldt med godt klippet actionsekvenser, der tager pusten fra en og får mange af Hollywoods nutidige actionfilm til at virke som familiefilm! Nu har Evans taget springet fra voldsom action til voldsom gys med sin nye film ‘Apostle’ i samarbejde med Netflix, der har givet ham kreativ frihed uden at spare på voldsomhederne. Alene filmens flotte plakat giver publikum en god idé om, hvad der venter en.

Læs hele artiklen…


Anmeldelse: ’22 July’

13/10/2018 | Ingen kommentarer

Forrygende, fortræffelig og forfærdelig. Med ’22 July’ leverer Paul Greengrass et barskt drama baseret på virkelighedens norske terrorangreb i 2011. Det slipper han sådan set rigtig godt fra, men filmen lider dog af en alt for lang spilletid, hvilket trækker handlingen i langdrag, og en uinteressant billedside, der mest af alt minder om en nordic noir krimi.

Skrevet af Lars Møller.

At filmatisere de frygtlige angreb, der fandt sted i Oslo og på øen Utøya den 22. juli 2011, er ikke nogen let opgave, men det er heller ikke første gang, at Paul Greengrass prøver kræfter med virkelighedens ondskab. Det har han tidligere gjort i film som ’United 93’ og ’Captain Phillips’. Og man mærker da også en vis selvsikkerhed fra Greengrass’ side, der starter ’22 July’ med en gennemgang af både eksplosionen i det centrale Oslo og skyderiet på Utøya, der tog livet af mange unge mennesker, der deltog i en sommerlejr. Filmen er optaget on location med norske skuespillere, der er blevet pålagt at tale engelsk (med norsk accent), hvilket giver filmen et bevidst internationalt præg.

Læs hele artiklen…


Anmeldelse: ‘The Innocents’ – sæson 1

07/10/2018 | Ingen kommentarer

‘The Innocents’ lægger stærkt ud med nogle spændende episoder om kropskopiering og et forelsket teenagepar på flugt fra deres hjemby. Hvis blot serien havde holdt stilen alle episoderne igennem, så havde den måske nået Netflix-stjernehimlen.

Skrevet af Frederikke Goth.

Der kunne skrives meget (og det er der formodentlig også gjort) om fortællinger med teenagere, der viser sig at have en eller anden form for forbindelse til det overnaturlige. Den nyopdagede side i deres unge liv gør, at de bryder med de velkendte trygge rammer (ofte forældre) for at tage ud og undersøge denne nye verden på egen hånd. Jo, fremmedeheden i det overnaturlige er såmænd et stærkt virkemiddel i en allegori om dét at gå fra barn til voksen.

Læs hele artiklen…