Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » 33% har Netflix i Danmark – Dansk TV-branche har sovet i timen

33% har Netflix i Danmark – Dansk TV-branche har sovet i timen

27/04/2017 | Flixfilm

Den amerikanske streamingtjeneste Netflix er fortsat yderst populær hos danskerne og har langt ned til de nærmeste konkurrenter viser en ny undersøgelse.

Undersøgelse viser, at 33 pct af de danske husstande har abonnement til streamingtjenesten, hvilket gør Netflix til den klart mest fortrukne film og serie-tjeneste herhjemme.

Det skriver Børsen på baggrund af en undersøgelse fra Greens Analyseinstitut.

De nærmeste konkurrenter HBO Nordic, Viaplay og TV 2 Play har hhv. 10, 13 og 12 pct. af danske hjem som abonnenter.

Generelt viser undersøgelsen at 74 pct. af danske hjem har et abonnement til en streamingtjeneste hvor 65 pct. af disse er udenlandske, og det kommer bag på danske politikere og TV-leverandører. Det skriver Business.dk.

Artiklen fortsætter under annoncen

– “Danskerne streamer meget, og 65 procent sker på udenlandske tjenester, der mere og mere minder om TV-kanaler og producerer deres eget indhold. Netflix og HBO har meget brugervenlige tjenester. De danske aktører har sovet i timen og har ikke produktudviklet nok til at følge med udviklingen,” fortæller Ole Fruekilde Madsen, administrerende direktør for Stofa.

LÆS OGSÅ:   Nye film og serier på Netflix (Uge 18 – 2024)

– “Vi bliver nødt til at kigge fordomsfrit på hele området, og jeg er helt enig i, at den danske TV-branche – og politikerne – har sovet i timen. Derfor er vi nødt til at rette ryggen og vågne op for at sikre dansk indhold og dansksproget indhold,” udtaler kulturminister Mette Bock (LA).

Årsagen er en forældet medieaftale som spænder ben fra branchen lyder det samstemmigt. Aftalen udløber med udgangen af 2018 og her vil politikerne sætte sig ned og se hvordan den danske TV-branche skal kunne klare sig mod de internationale streamingtjenester i fremtiden.
9 kommentarer til 33% har Netflix i Danmark – Dansk TV-branche har sovet i timen

 1. Nikolaj - kl. 19:30, 27-04-2017:

  Jeg håber ikke Netflix bliver pålagt at vise mere dansk eller europæisk indhold. Det er ikke hvad jeg ønsker at se, når jeg bruger streaming tjenester.

 2. Kasp - kl. 22:28, 27-04-2017:

  Jeg forstår generelt ikke at streaming endnu er så lavt i Danmark. Den burde være 50/50, tv kanaler er oldschool – forstår slet ikke folk gider og være låst til et tidspunkt samt reklamer hver 10 min.

  Det har så mange fordele og udvalget vil vokse meget mere på VIAPLAY og TV2play osv. Hvis folk bare åbnede op for fremtiden istedet for at betale 600 kr. For tv kanaler som ikke giver noget frihed ala streaming 🙂

  Tror bare det er Danmark der er bagud igen igen med hvad fremtiden er hehe

 3. Martin - kl. 22:57, 27-04-2017:

  Det kan da umuligt komme som nogen overraskelse.

  Tv2 play har begrænset indhold. Mens viaplay slet ikke har serier og film i samme omfang. Så hvorfor betale for noget med minimalt indhold? 4. Thomas Haumann - kl. 23:02, 27-04-2017:

  Bare det at lyd siden er 5.1 på Netflix mv. Mod DR’s stereo lydbillede gør meget for mig.

  Som eksempel: Homeland på DR vs svensk tv, der var himmelråbende forskel på lyden.

  Synd og skam at lyden bliver ned prioriteret. Det betyder meget for mig.

  Derfor er jeg heller ikke kunde hos viaplay. Havde et prøve abonnement og var skuffet.

 5. Kasp - kl. 02:23, 28-04-2017:

  Men for de 500-600 kr. Hvad får du så som egentlig er interessant? Det næsten det samme de har på streaming? TV2play er også slem på indhold men vi snakker om en dansk streaming format :p hvad havde i forventet? De gør ikke noget ud af det før Danmark er med på streaming. Og synes da VIAPLAY booster frem ned nyt indhold konstant. Ja okay indholdet er nok mere efter de unge, men det trods alt også dem som forstår fordelene ved streaming.

  Og lyd og billede kvalitet kan diskuteres. De fleste streaming tjenester er langt fremme iforhold til den ringe kvalitet tv kanaler sender ud. Det er ikke mange som køre med full HD og vi er altså i 2017 hvor 4k er noget alle snakker om.

  Men fred være med det, jeg nyder det jeg har af muligheder og det samme gør tv kanal folk jo 🙂

  Må bare indrømme jeg blev overrasket over hvor lavt streaming tallet stadig er i Danmark.

 6. Jesper - kl. 08:12, 28-04-2017:

  Jeg mangler et tal for dr.dk, men det er nok ikke med i undersøgelsen, da der ikke er selvstændigt abonnement for dette.

  Det bliver nævnt i andre kommentarer, at Danmark er bagefter. Men er vi bagefter? Der er intet i artiklen, der peger på det. Men der findes måske andre undersøgelser?
  Mit udgangspunkt er stadig at Danmark er i ‘den gode ende’ når det kommer til udbredelse af streaming. Men jeg ser da frem til at blive mod bevist 🙂

 7. Jesper - kl. 08:19, 28-04-2017:

  jeg giver lige mig selv ret. Danmark er ret godt med inden for streaming skriver Finans.

 8. Kim Kaos - kl. 14:10, 28-04-2017:

  Vi ser da enkelte danske serier – men det sker via streaming og ikke via flow-tv.

  I øvrigt så findes der nu heller ikke nok af det danske til at de foralvor kan konkurrere med de udenlandske serier og film – de få der popper op om året er alligevel ikke nok at dække vores tv behov.

  En serie som Gerningsstedet sendes over 7-8 uger på flow-tv – på den tid er vi blevet præsenteret for 100 udenlandske serier på streaming – så jeg har lidt svært ved at se hvad der politikerne tror de kan ændre på.

  Og hvorfor skal jeg bruge 7-8-12 uger på at se en serie samt tumle med at lige friske op på hvad der skete i sidste uge – når jeg kan se den samme serie lige så hurtigt jeg orker – stoppe når jeg vil og så forsætte med at se resten på min tablet i bussen.

  Jeg har selv trappet ned til den mindst mulige tv-pakke eftersom jeg alligevel ikke orker alt det møg de sender og har til gengæld så åbnet op for flere streamings tjenester.

  Og så skal man lige huske på at streamings tjenester ikke kun sender film og serier – de har også et kæmpe udvalg af dokumentar udsendelser og modsat DR så sendes de i både FullHD og 4K.

  Flow-tv og licens er fortid og det er på tide at nogle af de ansvarlige ser skriften på væggen.

 9. Brian - kl. 16:49, 02-05-2017:

  Jeg har det helt fint med Netflix og HBO Nordic. Resten må jeg bare torrent.

  Men det er helt klar at Danmark er bagefter i forhold til andre 1st verdensland. Det kan man nemt se på Google mht. streaming.

Skriv kommentar