Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Abstract: The Art of Design’ – sæson 2

Anmeldelse: ‘Abstract: The Art of Design’ – sæson 2

27/09/2019 | Flixfilm

Abstract series review anmeldelse netflix design

Anden sæson af ‘Abstract: The Art of Design’ byder på nye intime portrætter af spændende designere indenfor hver deres felt og gør det med samme stærke interesse som i den forrige sæson. Igen er dokumentarserien rigtig god underholdning for die hard design-entusiaster herhjemme.

Skrevet af Michael Larsen.

Så er den endelig her, den anden sæson af ‘Abstract: The Art of Design’ efter to års lange ventetid. Serien gav fede personlige portrætter af forskellige designere fra hver deres faggruppe, deriblandt vores egen danske stjernearkitekt Bjarke Ingels. Man var som en flue på væggen og observerede de kreative genier i deres es, mens de udførte deres daglige rutiner, hvor enten at det var i et kontor eller studie, samtidig med at man fik deres livshistorier. Alt sammen indenfor ca. 45 minutter pr. afsnit.

Abstract serie

Den samme indgangsvinkel bliver genbrugt her i sæson to, der har de her store talenter i fokus: Kostumedesigneren Ruth E. Carter (Oscar-vinder for hendes flotte arbejde på ‘Black Panther’), Neri Oxman, en international kendt miljødesigner/kunstner, den dansk/islandske kunstner Olafur Eliasson, legetøjsdesigneren Cas Holman, typografen Jonathan Hoefler og Ian Spalter, produkt designer for Instagram.

Dokumentarserien gentager som sagt mønsteret fra sidst og det er kun positivt. For seriens skaber, den tidligere ‘Wired’-redaktør Scott Dadich har skabt en fleksibel ramme, der gør at man kan tilpasse indholdet alt efter hvem der er hovedperson i eget program. Man føler virkelig at man kommer tæt ind på de dygtige folk. På både deres arbejdsplads og i deres privatliv gjort med dybeste respekt. De kommer med spændende anekdoter fra deres karriere om den svære start, det store faglige gennembrud og det at stadig at kunne bevare karrieren gennem tiden under op- og nedture. Alene bare det afsnit om Ruth E. Carters liv er både sjovt og rørende og indblikket i Cas Holmans arbejdsproces med at skabe alternative legetøj er fascinerende at se.

Abstract

Hvert et program er skabt visuelt sådan, så det lægger i forlængelse af det type arbejde, de laver. Det er den helt ideelle måde at skabe opmærksomhed og dermed god reklame for dem uden at det føles letkøbt. Kender man ikke i forvejen til de her kunstnere, så giver ‘Abstract: The Art of Design’ en perfekt introduktion om dem. De klienter og venner der kender dem personligt og professionelt kommer også med gode historier, der giver portrætterne ekstra vinkler på vedkommende. Den originale komponist Mark Mothersbaughs finurlige musik er med til at det hele får ekstra liv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den nye omgang af ‘Abstract: The Art of Design’ er god føde for hjernecellerne og særlig god guf for de af jer, der er design-entusiaster. En tredje sæson er mere end velkommen. Måske er det ikke det hele man ser, da det er afhængigt af ens interesser om man er til produktdesign, kostumedesign eller andet indenfor kunstnerisk håndværk. Der er i så fald rig mulighed for at blive klogere på nye ting indenfor design og håndværk, hvilken man aldrig kan tage skade af. Så læn jer tilbage i sofaen og bliv godt underholdt på hyggelig og intelligent vis.

Se ‘Abstract: The Art of Design‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.
Skriv kommentar