Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Altered Carbon’ – sæson 2

Anmeldelse: ‘Altered Carbon’ – sæson 2

03/03/2020 | Flixfilm

altered carbon sæson 2 netflix anmeldelse review 2020

Marvel-stjernen Anthony Mackie tager over førertrøjen fra Joel Kinnaman i den nye sæson af ‘Altered Carbon’. Endnu en hårdkogt omgang sci fi action og drama venter fans af første sæson.

Skrevet af Michael Larsen.

‘Altered Carbon’ er en af de dyre Netflix-produktioner og det kan ses! Fra den lækre titelsekvens, de futuristiske ‘Blade Runner’-inspirerende by-landskaber med masser af neonlys og de flotte, intense actionscener der er i samme liga med ‘John Wick’-filmene.
Nu da det er en stor produktion, så går der tid med at producere en ny omgang, men nu er to år gået og tiden er nu inde for et gensyn med den dystopiske fremtidsverden. Hovedpersonen er den samme men i en anden krop, idet vi går fra Joel Kinnaman og over til Anthony Mackie.

Altered Carbon 2

Hvis dette lyder forvirrende, så frygt ej for det giver absolut mere mening, hvis man har set sæson et. For i denne her fremtid kan folk overføre deres bevidsthed over til nye kroppe og på den måde opnår de en form for udødelighed. Af årsager som jeg ikke vil spolere her, så ses den tidligere soldat Takeshi Kovacs nu i Mackies skikkelse, der fortsætter sin utrættelige jagt efter sin store kærlighed Quellcrist Falconer (Renée Elise Goldsberry), samtidig med at han prøver at løse en ny sag tredive år efter sin første sag. De nuværende omstændigheder har ført Kovacs tilbage til sin hjemplanet Harlan’s World sammen med sin loyale A.I. Poe (Chris Conner), hvor de bliver udfordret på nye måder…

Produktionsværdien i ‘Altered Carbon’ er fortsat på det høje niveau. Vi ser mere af den på engang både fascinerende og foruroligende fremtid, som måske kunne lade sig gøre med tiden. Det spiller på den nuværende besættelse om at opnå perfektion og skifte identitet uanset hvad. Nu hvor Kovacs har sin nye krop som tilmed er avanceret, så er han med andre ord sit eget våben! De mange imponerende cgi-effekter illustrerer på spændende måder historiens vilde koncepter, der ad og til bliver bakket op af fede actionsekvenser.

Der er naturligvis en åbenlys fysisk forskel på Kinnaman og Mackie, men de etablerede karaktertræk fra Takeshi Kovacs går igen. Det er en spændende idé at have en karakter der kan spilles af forskellige skuespillere uanset køn og race. Det er bestemt en anden energi, man får fra Mackie som bringer sit actionman-image fra de mange Marvel Studios-film, hvor han spiller den kække Falcon. Men her er Mackie både kæk og nådesløs overfor for enhver modstander der kommer i vej for ham. Chris Conner er stadig fantastisk som den på engang intelligente og sårbare Poe og spiller den svære balance mellem de to planer rigtigt godt.

Altered Carbon sæson 2

‘Altered Carbon’ bygger på romanen af samme navn af Richard K. Morgan og han skrev de efterfølgende bøger ‘Broken Angels’ og ‘Woken Furies’, som også havde Takeshi Kovacs som hovedperson. Så der er rig mulighed for at skaberne af tv-serie udgaven kan bygge videre på det særlige sci fi-univers. Det kan på forhånd nævnes at der i marts i år kommer en animeret film; ‘Altered Carbon: Resleeved’, der foregår i samme univers og udvider seriens mytologi.

Så det og den seneste sæson på otte afsnit burde kun stille sulten for fans efter to års lange ventetid. For ‘Altered Carbon’ er virkelig tilbage med et brag af nye farlige intriger anført af en karismatisk Anthony Mackie der bærer serien flot videre og sparker røv, når det kræves. Så læn jer godt tilbage i sofaen, slap af og stream de bizarre fremtidsvisioner i dagligstuen.

Se ‘Altered Carbon‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med alle anmeldelser her.
1 kommentar til Anmeldelse: ‘Altered Carbon’ – sæson 2

 1. Lars Andersen - kl. 20:41, 04-03-2020:

  Fedt univers. Flot og fede scener

  Men der gik Black Panther i sæson 2.
  Der manglede bare konstant jungle trommer baggrunden.
  Hver 5 minut var der enten grynt, skrigen, råben.
  Det trak dælme oplevelsen ned.

  Og alle de onde var praktisk talt lyse i hudfarven.
  Totalt Black Panther om igen!

Skriv kommentar