Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Apostle’

Anmeldelse: ‘Apostle’

14/10/2018 | Flixfilm

Godt og effektivt gys med masser af klamme middelalder-agtige voldsscener finder man i den foruroligende gyser ‘Apostle’. Den nye film fra ‘The Raid’-instruktøren Gareth Evans er et over to timers langt mareridt, der er et oplagt bud til halloween-aftenen, hvis man ellers kan holde slikket i sig, mens man ser filmen!

Skrevet af Michael Larsen.

Er man en actionfilm-junkie, har man med garanti set ‘The Raid’-filmene af den britiske filmskaber Gareth Evans. De to film er begge sprængfyldt med godt klippet actionsekvenser, der tager pusten fra en og får mange af Hollywoods nutidige actionfilm til at virke som familiefilm! Nu har Evans taget springet fra voldsom action til voldsom gys med sin nye film ‘Apostle’ i samarbejde med Netflix, der har givet ham kreativ frihed uden at spare på voldsomhederne. Alene filmens flotte plakat giver publikum en god idé om, hvad der venter en.

Thomas Richardson (Dan Stevens) er på en drabelig mission i år 1905. Han er på vej til en fjerntliggende ø for at finde sin søster Jennifer (Elen Rhys), der er blevet bortført af en kult. De kræver løsesum fra Thomas´ rige far, men i stedet tager Thomas selv affære. For Jennifer er den eneste person, der betyder noget for Thomas og han vil gøre alt for at redde hende. Men han er oppe imod en fjendelig gruppe af grumme mænd anført af præsten Malcolm (Michael Sheen) og hans loyale håndlanger Quinn (Mark Lewis Jones). De har fået færten af en fremmede iblandt dem og det er kun et spørgsmål om tid, før de opdager Thomas…

‘Apostle’ har et simpelt plot på overfladen, men filmen tager sig god tid til at lade sin hovedperson udforske øen og dens uhyggelige mysterier, uden at det bliver kedeligt. For ligesom Thomas bliver man forfærdet over de besynderlige ritualer, som øens beboere tvinges til at gennemføre for at gøre deres mystiske gud glad.

Indflydelsen fra den engelske kultgyser ‘The Wicker Man’ er tydelig, men ‘Apostle’ formår at være sin egen film uden at lave hilsner til den gamle film. De dramatiske landskaber og de skumle huse er godt filmet af Gareth Evans´ faste filmfotograf Matt Flannery og lydsiden er rimelig intens med brug af skrigende violiner og et drabeligt mandekor – effektivt arrangeret af komponisterne Aria Prayogi og Fajar Yuskemal.

LÆS OGSÅ   Anmeldelse: 'Troll'

Undervejs i ‘Apostle’ bliver mystikken sat til side og frem kommer de blodige rædsler, der eskalerer som filmen skrider frem. For i sine actionfilm ligger Gareth Evans aldrig skjul på volden og dens effekt. Så hverken menneske eller dyr bliver sparet for vold, der minder om den gamle middelalder med brug af torturinstrumenter. Jeg vil ikke spolere nogle af scenerne her, men det kræver at man har en stærk mave!

Dan Stevens brænder stærkt igennem med sit stålsatte blik og fysiske skuespil. Han har tidligere vist actionstjerne-kvaliteter i ‘The Guest’, men her i ‘Apostle’ er Stevens absolut hardcore i filmens heftige voldsscener. Man glemmer hurtigt at han engang spillede den noget fredelige Matthew i den populære tv-serie ‘Downton Abbey’. Magtspillet mellem Michael Sheen og Mark Lewis Jones er intenst og underholdende. Man føler altid at de er på vej til at gå løs på hinanden som et par vilde dyr, hvilken i sig selv er uhyggeligt at se.

‘Apostle’ er ikke grænseoverskridende original med sin ellers spændende historie, men Evans viser bestemt evner indenfor hårdkogt gys og kan nemt blande sin sans for action ind i den her type genrefilm. Filmen er et must-see for gyser-fans at se på den kommende halloween-aften i et mørkt rum, så man for alvor kan blive opslugt af den ildevarslende stemning og tage med hovedpersonen på en tur til helvedesøen. Bare ikke æde alt for meget slik, hvis jeres maver ikke er stærke nok til at håndtere volden!

Se ‘Apostle‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.Skriv kommentar