Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Army of the Dead’

Anmeldelse: ‘Army of the Dead’

22/05/2021 | Flixfilm

army of the dead anmeldelse netflix

Instruktøren Zack Snyder er vendt tilbage til de vilde R-rated rødder med et fornøjeligt blodbad dog uden den store dybde i personskildringen. Så læg hjernen til side og se velkoreograferet gyser-action for alle pengene.

Skrevet af Michael Larsen.

Året 2021 er Zack Snyders år. Han fik i år udgivet den fire timer-lange ‘Zack Snyder ́s Justice League’, der var en mere samhørig film om DC-heltene end den sølle biografversion. Og ikke nok med det for Snyder er ude med sin første originale film i ti år siden ‘Sucker Punch’, der var en ægte visuel tour de force der delte anmeldere og publikum i to lejre.

Med ‘Army of the Dead’ vender Snyder tilbage til sine rødder. For han debuterede med ‘Dawn of the Dead’, en energisk remake af George A. Romero ́s klassiker. Snyders nye zombiefilm er en selvstændig film med et genre-twist i form af kupfilm og brud på zombie-regler. Det er hvis man tog Romeroś zombieunivers, ‘Kellys helte’ og ‘Det beskidte dusin’ og kom dem ned i blenderen!

AOTD 20191003 37866R202 CC

‘Army of the Dead’ foregår i en tid der plages af et zombie-outbreak, hvilken titelsekvensen viser for fuld drøn. Der ser man Las Vegas blive gjort til et sandt mareridt og som styres nu af en klog zombie(!) og hans “døde” hær. Et hold af lejesoldater bliver sendt til spillebyen for at skaffe et kæmpe millionbeløb fra et forladt casino. Holdet ledes af den erfarne Scott Ward (Dave Bautista) der ser en økonomisk chance for en bedre fremtid. Missionen bliver naturligvis udfordret af zombierne og de skal skynde sig at fuldføre deres plan, før militæret bomber Las Vegas med en atombombe…

‘Army of the Dead ́ er den mest rendyrkede film fra Snyder, før han legede med DC-universet. Her har han bygget sin egen sandkasse med tilhørende figurer og ingen kan bestemme over ham. Så der er fri leg med splat og action og blodbadet er tilmed filmet af Snyder selv, der debuterer her som filmfotograf. Han har siden starten af sin karriere altid været en visuel begavet filmmager og er det her i igen med sin zombiefilm.

LÆS OGSÅ   Storslået trailer til prequel-serien 'The Witcher: Blood Origin'

AOTD 080719 14506R CC

Den nye film her fungerer også bedst som en visuel oplevelse, for den er noget svag med sit brogede persongalleri der aldrig fremstår som egentlige personer til trods for det veloplagte cast. Det er fortsat en af Snyders svagheder samt det mani med at gøre sine film for lange. To og en halv times blodsudgydelse er for meget!

Dave Bautista fra ‘Guardians of the Galaxy’ spiller igen med musklerne men også med sårbarhed. Han bliver ved med at overraske, og man kan håbe at han får bedre materiale at arbejde med i fremtiden. ‘Army of the Dead’ måtte undervejs gennemgå nogle reshoots, da Snyder måtte akut erstatte Chris D ́Elia med Tig Notaro, da D ́Elia blev anklaget for adskillige sexsager og hans scener blev derfor droppet. Så alt med Notaro blev filmet separat og sat ind i filmen bagefter. Det er ret utroligt at se, at det virker.

Snyder har store planer med at udvide ‘Army of the Dead’ med prequel-filmen ‘Army of Thieves’ og en anime-serie i den nærmeste fremtid. Indtil da kan slå hjernen fra og blive underholdt af god blodig action til tonerne af Tom Holkenborgs pulsende filmmusik og Elvis-sange. Så i alt fin hjernedød underholdning til pinseweekenden. Have a bloody good time!

Se ‘Army of the Dead‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med samtlige anmeldelser her.1 kommentar til Anmeldelse: ‘Army of the Dead’

  1. Jakob Rosengreen - kl. 12:10, 22-05-2021:

    Fra anmeldelsen: “To og halvanden times blodsudgydelse er for meget!”
    To og halvanden time er tre og en halv time, det passer vist ikke…

Skriv kommentar