Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Army of Thieves’

Anmeldelse: ‘Army of Thieves’

31/10/2021 | Flixfilm

army thieves anmeldelse netflix

Den tyske filmstjerne Matthias Schweighöfer gør det fint både foran og bag om kameraet med prequel-spinoff filmen ‘Army of Thieves’. Den er en livlig leg med kupfilm-genren, uden at den opfinder den dybe tallerken og den er alt for lang i spyttet.

Skrevet af Michael Larsen.

Med ‘Army of the Dead’ tidligere i år grundlagde Zack Snyder sit eget filmunivers uden tvivl for at skabe egne kreative forhold ovenpå det til tider kaotiske samarbejde med Warner Bros og deres DC-helte. En af de brogede figurer fra Snyders zombiefilm var den tyske mestertyv Ludwig Dieter spillet med skæv energi af Matthias Schweighöfer, der tilførte den film noget snert af originalitet. ‘Army of Thieves’ er dedikeret til netop den figur og vi får her hans forhistorie, før hans involvering med Las Vegas-kuppet i ‘Army of the Dead’.

I begyndelsen af ‘Army of Thieves’ hedder Ludwig i starten Sebastian Sclencht-Wöhnert og han er bankmand om dagen. Men i sin fritid roder han med at bryde bankbokse op og laver Youtube-videoer om det. En af videoerne bliver opdaget af den smukke tyv Gwendoline Starr (Nathalie Emmanuel), der hyrer Sebastian til at bryde fire svære bankbokse. De er baseret på de fire akter af Richard Wagners opera-mesterværk ‘Nibelungens Ring’ og er placeret rundt omkring i verden. Sammen med andre banditter bliver røveri-eventyret startskuddet på fødslen af Ludwig Dieter, mens verden er begyndt at blive plaget af zombier…

army thieves

Artiklen fortsætter under annoncen

Matthias Schweighöfer har tidligere formået at være både skuespiller og instruktør på samme tid med filmene ‘What a Man’ og ‘Schlussmacher’ og serien ‘You Are Wanted’. Selv under Zack Snyders producent-overvågning har Schweighöfer fået rimelige frie hænder til at boltre sig i ‘Army’-universet med henvisninger til den påbegyndte zombie-apokalypse.

Engang imellem kan man spore Snyders visuelle fingeraftryk i ‘Army of Thieves’ såsom slowmotion-øjeblikke under kaotisk action og musikvideo-agtige introduktioner af de klichéefyldte karakterer. Lidt zombie-stof er der i filmen, men ikke ret meget da fokussen er mere på de drastiske kupscener.

LÆS OGSÅ:   Nye afsnit af 'Outlander' kommer snart på Netflix

Schweighöfer tager sig god tid til at udforske sin figurs excentriske adfærd og baggrund, hvilken kan mærkes på spilletiden, der ikke altid kan bære det på baggrund af filmens tynde plot. Det romantiske spil mellem Schweighöfer og Emmanuel er vældigt godt og de holder filmen godt sammen, mens de andre skuespillere står i skyggen af dem. Emmanuel har før sparket røv i nogle af ‘Fast & Furious’ og ‘Maze Runner’-filmene og gør det osse her helt ubesværet.

army of thieves netflix

Artiklen fortsætter under annoncen

Filmens puls bliver holdt oppe konstant af Hans Zimmer og Steve Mazzaros effektive musik og der er naturligvis uddrag fra Wagners fantastiske musik. De bliver brugt til de scener, hvor Dieter udfører sin safecracking-magi og nørder om sin massive viden. Heldigvis er de scener osse forskellige fra hinanden, så det ikke føles som om, at det hele er på repeat.

Som kupfilm byder ‘Army of Thieves’ ikke på de store overraskelser med brud på de gamle konventioner. Men den er en festlig og fornøjelig affære styret af en veloplagt Schweighöfer som en dygtig ringmaster, som uden tvivl har haft en fed oplevelse med at lave sin film.

Se ‘Army of Thieves‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med samtlige anmeldelser her.
Skriv kommentar