Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Awake’

Anmeldelse: ‘Awake’

10/06/2021 | Flixfilm

awake anmeldelse netflix danmark 2021

En stærk og ihærdig Gina Rodriguez gør alt, hvad hun kan i science fiction-thrilleren ‘Awake’, men det uinspirerende manuskript gavner ikke med dets mangel på spænding og originalitet. Faktisk så havde jeg svært ved at holde mig vågen, mens jeg så filmen!

Skrevet af Michael Larsen.

Det flyder over med mængder af dommedagsfilm i disse tider, som føles som noget fra netop den slags film. I lyset af corona bruger vi alle sammen nok ubevidst de film som terapeutisk underholdning og prøve at blive klogere på vores egen overlevelsesinstinkt i tilfælde af when shit goes down. ‘Awake’ er den seneste i rækken af amerikanske katastrofefilm der oser af frygt og paranoia med et let twist af science fiction.

Inden for de første ti minutter af filmen sker der en katastrofe ud af det blå. En elektromagnetisk forstyrrelse skaber panik over det hele og på klassisk amerikansk vis tror landets borgere, at det er et angreb fra udlandet. Ih, tusind tak for det, USA! Kort tid efter begynder de at få problemer med at sove. Det bliver så alvorligt, at de får hallucinationer og i værste fald dør med tiden.
Vi som publikum er konstant hos singlemoren og tidligere soldat Jill (Gina Rodriguez), der kæmper for overlevelse for enhver pris for at beskytte sine børn, især da alt sammen bryder ned omkring dem. Desperate mennesker omkring familien bliver til deres fjender og dermed kan alt ske…

AWAKE 20190906 Unit 04632

Artiklen fortsætter under annoncen

Plottet i ‘Awake’ bliver aldrig rigtig gribende, og virker som noget M. Night Shyamalan kunne have lavet i sin dårlige periode, omend ‘The Happening’ er mindst lige så tumpet. Men her savner man ligefrem hans sans for det bizarre, for Mark Raso’ instruktion virker meget uinspirerende og fantasiløs.

‘Awake’ viser det stille men dramatiske dommedagsmiljø, som man har set det i mange film og serier gennem de sidste ti år lige fra ‘The Walking Dead’, ‘A Quiet Place’ og ‘Bird Box’. Så intet nyt på billedsiden i det område. Bare mere af det samme dystopiske og mørke stof. Panik, ødelæggelse, vrede og dyriske mennesker og ja, død.

LÆS OGSÅ:   Anmeldelse: 'Goyo'

Gina Rodriguez viser igen fra sin hårdkogte side, som man så det i ‘Miss Bala’ og ‘Annihilation’. Hun har den svære opgave at holde handlingen i ‘Awake’ i live med sit intense spil og derfor er det også ærgerligt, at manuskriptet ikke giver hende meget at arbejde med. Hvilken er forbavsende, da hun er en af filmens mange executive producenter, og så skulle man at hun kunne være med til at forbedre sin rolle yderligere.

AWAKE 20190924 Unit 08526 R

Artiklen fortsætter under annoncen

Garvede kræfter som Frances Fisher, Barry Pepper, ‘Iron Fist’-stjernen Finn Jones, Gil Bellows (mest kendt fra ‘Ally McBeal’) og Jennifer Jason Leigh får hellere ikke meget ud af deres små håbløse roller. Jeg håber at de er blevet godt betalt!

Jeg kan konstatere, at jeg havde svært ved at holde mig vågen, mens jeg så ‘Awake’. Til trods for en stærk og ihærdig performance fra Gina Rodriguez, så falder filmen med et brag. Det er friskt at starte ud på mystisk vis med det besynderlige angreb, men mystikken om det fanger aldrig ens opmærksomhed. Om ikke andet så beviser den slags film som ‘Awake’, at når verdens største supermagt falder sammen under dårlige tider, så er der ingen sammenhold. Kun splittelse. Sikke en overraskelse…

Se ‘Awake‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med samtlige anmeldelser her.
2 kommentarer til Anmeldelse: ‘Awake’

 1. Ben - kl. 06:54, 19-06-2021:

  Endnu en gang vise anmeldere selv at nå anmeldere ikke kan lide en film, så er det en rigtig rigtig god grund for os “almindelige mennesker ” at netop at se denne film.
  For som sædvanlig og dette gælder også for denne film, så nå såkaldte film anmeldere ikke kan lide en film, så er “almindelige mennesker ” vilde med den.
  Kan kun anbefale at se den selv og bedømme den selv.
  Igen vil du snyde dig selv for en god film, hvis du er til denne type film, hvis du lytter til “de rigtige film anmeldere”.

 2. Michael - kl. 11:14, 19-06-2021:

  Det er kun godt for dig, Ben at du som “almindelig menneske” nød filmen og at du holdte dig vågen til den. Men her på Flixfilm er vi anmeldere ligeså professionelle som de rigtige film anmeldere, som du så subtil antyder. Vi er ligeså gode som dem og sågar endnu bedre i nogle tilfælde, da vi ikke afslører det halve af indholdet, som de andre ofte gøre. I sidste ende er enhver person fri til at se hvad de vil uanset hvad vi rigtige anmeldere siger. Ingen ser tingene ens, så husk det.

Skriv kommentar