Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Beckett’

Anmeldelse: ‘Beckett’

21/08/2021 | Flixfilm

beckett anmeldelse netflix

John David Washington leverer realistisk action i ‘Beckett’, som desværre fokuserer for meget på en græsk politisk konspiration, der aldrig rigtig bliver interessant.

Skrevet af Lars Møller.

Både traileren og plakaten til ’Beckett’ prydes af Luca Guadagninos navn. Hvis det ikke lyder bekendt, så gør hans to seneste film nok: ’Call Me by Your Name’ fra 2017 og ’Suspiria’ fra 2018. Begge film er overordentligt nævneværdige, hvilket også er, hvorfor promoveringen af ’Beckett’ gør brug af Guadagnino. Men det er faktisk Ferdinando Cito Filomarino, der har siddet i instruktørstolen på Netflix’ nyeste actionfilm. Og jo, han har fungeret som second unit director på Guadagninos seneste film, og førnævnte er da også producer på ’Beckett’, men det virker altså stadig søgt at bygge bro mellem de to. Mest af alt fordi ’Beckett’ er en meget anderledes film.

’Beckett’ tager sit udgangspunkt i Grækenland, hvor det amerikanske par, Beckett og April, opholder sig. Men efter et tragisk uheld, befinder Beckett sig i en prekær situation. Han bliver forfulgt af ukendte mennesker, der prøver at slå ham ihjel. Uden at ane det er Beckett snublet ind i en politisk konspiration, og han prøver desperat at finde sin vej ud med den smukke græske natur som sin baggrund.

beckett action

Artiklen fortsætter under annoncen

’Beckett’ beskrives nok bedst som en politisk action thriller. Og med ’action’ forstås ikke biljagter eller stort anlagte eksplosioner – her er nemlig tale om en meget jordbunden form for action. Al nærkamp i ’Beckett’ føles realistisk, hvilket giver filmen et upoleret lag, der er dens klare force. Fra den livsændrende bilulykke til de første skud i Becketts retning fornemmer man klart, at ’Beckett’ ikke har tænkt sig at være den typiske, storladne Michael Bay’ske actionfilm. Filomarino holder i stedet actionen helt nede i gulvhøjde, og det fungerer afsindigt godt.

LÆS OGSÅ:   Anmeldelse: 'Scoop'

Hvad der fungerer mindre godt, er filmens plot. Beckett drages ind i et politisk komplot, han aldrig har søgt at være en del af. Og at han selv vælger at kæmpe tilbage og søge sandheden, forekommer endnu mere mærkværdigt. Filmens konspiratoriske dele fungerer heller ikke, og derfor er hele filmens forløsning til slut ærgerligt utilfredsstillende. ’Beckett’ kunne være gået i mange retninger, og det havde da også været for det bedre, hvis det ikke havde været i denne.

beckett film

I hovedrollen ses John David Washington, der, selv i mindre vellykkede film, formår at levere en overbevisende præstation. Washington har allerede bevist sit værd i ’BlacKkKlansman’ og ’Tenet’, og selvom ’Beckett’ er langt underlegen, så er man ikke tvivl om, at filmen havde været længere fra at fungere med en anden skuespiller i fokus.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er helt tydeligt, at filmen er optaget on-location i Grækenland, hvilket bidrager til filmens stoflige realisme. Selvom filmens manuskript kunne have brugt yderligere gennemskrivninger, så er det en fornøjelse at se Washington forvilde sig ud på den græske Lars Tyndskids mark. Og man kan ikke tage filmens flotte skud fra den. Filmfotografen Sayombhu Mukdeeprom kan sit håndværk, og det beviser han endnu en gang med ’Beckett’.

Selvom ’Beckett’ besidder nogle kvaliteter, så er den desværre ligeså forglemmelig som de fleste andre actionfilm i Netflix’ efterhånden gigantiske katalog. Men hvis man skal slå knap to timer ihjel, så går man ikke galt med Washingtons fede grækerferie. Sorry, jeg kunne ikke lade være!

Se ‘Beckett‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.
Skriv kommentar