Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Blood Red Sky’

Anmeldelse: ‘Blood Red Sky’

24/07/2021 | Flixfilm

blood red sky anmeldelse netflix

Filmen blander to b-film idéer sammen og skaber en kaotisk sammenblanding af rutineret flykapring og blodig vampyrgys! Det er umiddelbart en god idé, men filmen bruger ikke sit vilde plot optimalt og det er en skam.

Skrevet af Michael Larsen.

Ind imellem er det sjovt at se to forskellige genrer blive blandet sammen, og se om det holder eller ej. Den nye thriller ‘Blood Red Sky’ gør netop dette, for den blander det klassiske flykapring-plot sammen med blodig vampyrgys! Dette er ikke spoiler, da det bliver afsløret i markedsføringen af filmen, der er en tysk/engelsk produktion filmet i Prag sidste år. De blev dog forsinket på grund af en statist, der blev syg af corona undervejs.

‘Blood Red Sky’ lægger ud med et fly der har set bedre dage. Derefter skrues tiden tilbage til da flyet bliver overtaget af terrorister der på gammeldags facon truer alle ombord og vil skabe kaos på aktiemarkedet med deres onde planer med flyet. Men osse ombord på flyet er kvinden Nadja (Peri Baumeister) og hendes søn Elias (Carl Anton Koch). Hun døjer med sygdom og må jævnligt have medicin. Idet terroristerne begynder at chikanere hende, må hun ufrivilligt vise sit sande jeg. For hun er en vampyr…

BRS 20200905 Unit 00320r2

‘Blood Red Sky’ kører i den samme rute som ‘Deep Rising’ og ‘From Dusk till Dawn’, der også startede som en bestemt genrefilm og så gik over til noget helt andet. Men hvor de to film tog sig bedre tid til at bygge deres totale genreskift op, så spilder ‘Blood Red Sky’ ikke tiden. Til gengæld ødelægger filmen dens egen mystik og det er ærgerligt for der er spændende stof i dens skøre idé.

Baumeister som Nadja er rimelig god og kan udtrykke sig gennem den svære vampyr-makeup, der henter inspiration fra ‘Nosferatu’ og ’30 Days of Night’. Men hun er noget begrænset med resten af sit skuespil og den baggrundshistorie for hende virker ikke efter hensigten. Man kommer ind og ud af den del og det forstyrrer tit den egentlige hovedhistorie. Det havde været mere interessant at lade vampyr-elementet være en gåde og lad det være et totalt chok for alle, inklusiv publikum.

LÆS OGSÅ:   'Stranger Things'-producer: Sæson 5 er ligeså episk som de største film

Blood Red Sky 00 54 58 00

Artiklen fortsætter under annoncen

Den menneskelige fjende i form af terroristerne er ikke så gode. Danske Roland Møller får ikke meget at lave udover at bande løs og se barsk ud, mens deres chef i skikkelse af Dominic Purcell er decideret dårlig. Han har faktisk tidligere spillet en af de værste udgaver af Dracula på film, nemlig i den ringeste Blade-film; ‘Blade: Trinity’. Med i ‘Blood Red Sky’ er også Graham McTavish som prøver at fixe den sindssyge situation som efterforsker. Fun fact: McTavish lagde stemme til Dracula i ‘Castlevania’-serien.

‘Blood Red Sky’ leverer desværre ikke den vilde vare, man håbede på ud fra dens vanvittige kombo af flykapring og vampyrer. I stedet flyver filmen på sløv autopilot og blodbadet bliver aldrig skræmmende. Den lander derfor skidt med begge vinger i smadder. Med mindre man er helt crazy med vampyrfilm, så er det man får fra Baumeisters desperate vampyrmor, men jeg kan anbefale at finde de vampyrfilm der er mere bid og blod i. Så no go til dødens fly!

Se ‘Blood Red Sky‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med samtlige anmeldelser her.
Skriv kommentar