Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Bodies’

Anmeldelse: ‘Bodies’

25/10/2023 | Flixfilm

1 mord, 4 tidsaldre, 5 stjerner

Anmeldt af Emil Andersen.

Netflix’ ’Bodies’ er næsten umulig at definere – og det er noget af det bedste ved den. Den er dels et mysterium, dels en politiserie, dels et karakterdrama, dels en fremtidsdystopi, men mest af alt er den et tiltrængt frisk pust.

Præmissen er langt fra enkel: En detektiv opdager et nøgent lig af en mand med et mærkeligt mærke på håndleddet i Longharvest Lane i London. Spol tilbage til 1941, hvor en anden detektiv opdager det samme lig. Spol endnu længere tilbage: Det er 1890, en anden detektiv, det samme lig. Og så spoler kalenderen pludselig frem, og vi er i 2053, og der har vi det igen: en anden detektiv, det samme lig. Efterhånden som der bliver trukket tråde på tværs af årtierne, opdager detektiverne snart, at deres efterforskninger er forbundet, og en gådefuld politisk leder bliver mere og mere central. Havde han en rolle at spille i mordet? Eller er der noget langt mere uhyggeligt på spil? For at løse mysteriet må vores fire detektiver på en eller anden måde ubevidst samarbejde og afsløre en sammensværgelse, der strækker sig over 150 år.

Af en tidsrejseserie at være er ’Bodies’ ambitiøs i sit omfang. Det er ikke let at jonglere med fire forskellige tidslinjer, samtidig med at man forsøger at være tro mod historiske epoker og jonglere med små, indviklede plotpunkter, der går på tværs af alle fire tidsperioder. Men serien kommer tæt på, og når man først har set de første to afsnit, er det svært at stoppe. Serien på den måde meget om den tyske serie ’Dark’, der ligeledes balancere en tidsrejse-præmis i forskellige tidsaldre. Men hvor Dark udviklede sig til at være mere science-fiction præget med dimensioner og portaler i den sidste sæson, formår ’Bodies’ at holde sig mere jordnær og autentisk.

Baseret på Si Spencers grafiske roman er præmissen for den genredefinerende serie enkel, men det, der følger, er alt andet end simpelt. Det er ikke let at balancere et mangfoldigt persongalleri, fire forskellige tidslinjer og en snoet sammenhængende historie i otte episoder. Det betyder dog også, at vi ikke tilbringer nok tid med nogle af personerne – selv nogle af vores hovedpersoner – så nogle af de følelsesmæssige slag rammer ikke så hårdt, som de kunne. Det betyder desuden, at nogle af de store afsløringer ikke er så overvældende, som de kunne have været.

LÆS OGSÅ:   Netflix løfter sløret for Guy Ritchies 'The Gentlemen'-serie

Historiens omfang giver et lignende problem – af og til føles det, som om den prøver at gøre for meget, og i slutningen af sæsonen er nogle af trådene bundet lidt for pænt og bekvemt sammen, og nogle elementer mod slutningen er lidt forhastede.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men for det meste er ’Bodies’ smukt fortalt. Ja, der er twists og drejninger, som vil holde dig fanget, men seriens virkelige test er dens hovedrolleindehaveres evner og om den giver os noget hjerte til at underbygge den vanvittige historie.

Når det er sagt, skuffer plottet sjældent. Nogle af afsløringerne får dig bogstaveligt talt til at gispe, og for det meste går de små spor fra hver fortælletråd over i den næste og danner et loop, som du ikke altid ser komme. Det bedste ved serien er måske det usynlige, næsten spøgelsesagtige kammeratskab, som de fire detektiver deler på tværs af tid. De gør ting, som vil påvirke – og nogle gange hjælpe – de andre, uden at de egentlig ved det, og i processen udgør de hinandens sikkerhedsnet.

Se ‘Bodies‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med samtlige anmeldelser her.
Skriv kommentar