Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Brand New Cherry Flavor’

Anmeldelse: ‘Brand New Cherry Flavor’

16/08/2021 | Flixfilm

brand new cherry flavour anmeldelse netflix

Rosa Salazar og en god creepy atmosfære gør den klamme og uhyggelige miniserie ‘Brand New Cherry Flavor’ til en spændende og sanselig oplevelse. Sort magi er sjældent gjort så trippy som her.

Skrevet af Michael Larsen.

Hollywood på film er ofte blevet portrætteret som stedet, hvor drømme kan blive til virkelighed. Men af og til kan det være et mareridt uden lige som for eksempel i David Lynchs mesterværk ‘Mulholland Drive’. Miniserien ‘Brand New Cherry Flavor’ baseret på Todd Grimsons roman forsøger her på sin måde at vise Hollywood som sit eget helvede med ingen mulighed for frelse.

Det sker for den lovede filminstruktør Lisa Nova (Rosa Salazar), da hun forsøger at skabe sin første spillefilm, efter hun har lavet en uhyggelig kortfilm, som viser stor potentiale. Men da hun bliver hyret af den sleske producent Lou Burke (Eric Lange) med håb om muligheder, så hun bliver røvrendt af ham. Dette sender en hævngerrig Lisa på kollisionskurs med den sære heks Boro (Catherine Keener), som hjælper hende med at forbande Lou. Det har dog sin pris, da Boro forlanger ting og sager fra Lisa og det koster på hendes krop og sjæl. Vitterligt!

BNCF 101 Unit 01366RC

Artiklen fortsætter under annoncen

Rosa Salazar slog igennem med science fiction-braget ‘Alita: Battle Angel’, hvor hun spillede den mekaniske titelrolle via motion capture-processen. Her i ‘Brand New Cherry Flavor’ bærer hun hele læsset og det gør hun med flair. Hendes store udtryksfulde øjne er i fuld sving her med alt i følelsesregistret fra offer til skurk og omvendt.

Catherine Keener kører videre på creep-faktoren, som hun gjorde det i den fremragende gyser ‘Get Out’. Hun formår at gå fra det komiske til det skræmmende på et splitsekund, når hun udfører sin sorte magi og fjoller rundt med sine zombier! Som Lou er Eric Lange tilpas klam og grinagtig og scenerne mellem ham og Salazar slår giftige gnister.

LÆS OGSÅ:   'The Witcher' slutter efter sæson 5

‘Brand New Cherry Flavor’ er meget sanselig anlagt i de scener, hvor Lisa er konstant påvirket af Boro’s magi, der tvinger hende til at hoste nyfødte killinger op! De klamme kropslige effekter er som at se noget fra David Cronenbergs gamle body horrorfilm og er ikke for de sarte sjæle.

BNCF 103 Unit 00035RC

Artiklen fortsætter under annoncen

Kamerabevægelserne gynger nærmest i takt med den plagede Lisa, så man føler sig lige så ramt som hende. Den grumme sorte magi er således skildret på ægte trippy vis. Serien foregår i de tidligere halvfemsernes Hollywood med referencer til, hvad der var fremme på det tidspunkt, og det skal sikkert nok more filmnørder derude.

Serien er ind imellem langsom i tempoet, især i starten men den kommer op og køre, lige så snart de overnaturlige kræfter melder deres farlige ankomst. Det kunne virke som et rip off af den langvarige gyserserie ‘American Horror Story’, men ‘Brand New Cherry Flavor’ er heldigvis sin egen kreation med en anden tilgang til hardcore horror.

Er man frisk på at udforske de mørke sider af Hollywood kombineret med sort magi, så er der god og makaber underholdning at hente fra ‘Brand New Cherry Flavor’. Anført af en fremragende og frygtløs Rosa Salazar i førersædet og har forstyrrende billeder af samme liga som Lynch og Cronenberg.

Se ‘Brand New Cherry Flavor‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med samtlige anmeldelser her.
Skriv kommentar