Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Coffee and Kareem’

Anmeldelse: ‘Coffee and Kareem’

13/04/2020 | Flixfilm

Coffee Kareem anmeldelse netflix 2020

’Coffee & Kareem’ kan til start virke som en vittig komedie med noget på hjerte. Men lad dig ikke narre. Filmen er som en forstyrret 12-årig dreng – det er kun interessant at sprænge ting i luften og skråle skældsord.

Skrevet af Lars Møller.

Ed Helms har de senere år lagt sit navn til flere tvivlsomme komedier. Og selvom man efterhånden fornemmer en vis gentagelse i hans roller, var der ingen tvivl om Helms’ komiske evner, da han slog igennem i slut-00’erne som Stu i ’The Hangover’-trilogien og som Andy i den amerikanske udgave af ’The Office’. Og selvom Helms’ to gennembrudsroller var vidt forskellige karakterer, beviste han, at han havde en særlig neurotisk komik.

Coffee and Kareem film

Det er desværre en mere anonym Ed Helms, der er at finde i ’Coffee & Kareem’. Her spiller han en inkompetent lovens mand, der overraskende skal klare ærterne og afsløre sine korrupte kollegaer. Hvis plottet lyder velkendt, så er det fordi, det er set utallige gange tidligere. ’Coffee & Kareem’ er en ”buddy cop” action-komedie, så Helms’ James Coffee bliver nødsaget til at arbejde sammen med hans kærestes 12-årige søn, Kareem. Kareem spilles af Terrence Little Gardenhigh i hans første store filmrolle.

Udgangspunktet er sådan set fint nok, men filmens manuskript virker desværre for upoleret. Her er flere tåbelige scener, hvor Kareem truer sig frem til at få udleveret Coffees pistol. Det er faktisk rigtig morsomt første gang, Kareem sætter den voksne mand på plads, men det viser sig dog også, at filmen ikke har mere at byde på end det.

Plottet fortsætter ud ad en meget lang og gennemskuelig tangent, hvor korrupte strømere sprænges i luften mere end én gang. Og hvor onde håndlangere bliver overfaldt af Kareems mor, som jo tydeligt er en kvinde, man ikke skal lægge sig ud med.

Coffee and Kareem danmark

Artiklen fortsætter under annoncen

Gardenhigh klarer sig ganske fint i rollen som Kareem. Han er rap i replikken, og får en til at trække på smilebåndet i starten af filmen. Men da det viser sig, at den lille dreng skal brøle bandeord igennem hele filmen, ender det med at kamme over, og Kareem ender som en af filmens mest irriterende karakterer. Og der er ellers kamp om den titel.

I rollen som Kareems mor, Vanessa, ses den Oscar-nominerede Taraji P. Henson, som ikke bringer særlig meget til filmen. Man glemmer ofte, at hendes karakter er i spil og trættes, når hun stereotypisk udfordrer Coffee i flere pressede situationer.

En af filmens få lyspunkter er filmens skurke, Orlando Johnson og Rodney, spillet af henholdsvis RonReaco Lee og Andrew Bachelor. Begge er de virkelig morsomme, når de argumenterer om, hvorvidt man ringer på dørklokken, når man skal kidnappe folk. Især Bachelor stjæler samtlige scener, han medvirker i.

Coffee Kareem 3

En af filmens helt store problemer er desværre, at dens karakterer ingen hold i virkeligheden har. Man har altså utroligt svært ved at relatere til samtlige karakterer, og man ender derfor med at blive en smule ligeglad med vores hovedpersoners skæbner.

I et univers fyldt med todimensionelle karakterer går tiden desværre også meget langsomt, hvilket får den fornuftige spilletid på 88 minutter til at virke uendeligt meget længere. Tempoet er højt, og filmen forsøger ihærdigt at blive ved med at toppe sig selv, hvilket resulterer i en alt for skabet og over-the-top finale.

’Coffee & Kareem’ virker på overfladen til at være en vellykket komedie, men allerede halvvejs inde, finder man ud af at filmen ikke er andet end en drengs bandeord og falde-på-halen-komik. Er man til den slags, skal man give den en chance. Hvis ikke, vil jeg anbefale, at man i stedet bruger sin påskeferie på at gense ’The Office’.

Se ‘Coffee and Kareem‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.
Skriv kommentar