Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Criminal: UK’ – sæson 2

Anmeldelse: ‘Criminal: UK’ – sæson 2

18/09/2020 | Flixfilm

criminal uk anmeldelse saeson 2 netflix

Natalie, Tony, Vanessa og Kyle samt resten af holdet er tilbage med fire dugfriske afhøringer af fire spritnye mistænkte. Denne gang virker konceptet knapt så friskt og et par af afsnittene trækker lidt, men er stadig et underholdende og til tider neglebidende intenst indblik i og udenfor forhørslokalet.

Skrevet af Søren Meinertz.

Den britiske udgave af Netflix´ euro-crime satsning måtte have været den mest succesfulde, for det er den eneste, der har reddet sig en anden sæson. Endnu engang stifter vi bekendtskab med London Politis bedste afhøringshold, når de skal forsøge at hive en tilståelse ud af den mistænkte før det er for sent.

Endnu engang virker konceptet om kun at lade serien udspille sig i og lige uden for forhørslokalet helt perfekt. Fokus bliver altid holdt på progressionen i afhøringerne, og det faktum at vi som tilskuere får twistet at vide samtidig med betjentene holder os altid på tæerne, og det dynamiske kameraarbejde (om vi snakker statiske shots, eller krydsklipning mellem flere forskellige close-ups under Jim Field Smiths kyndige instruktion, låner serien en suspense, der i de bedste øjeblikke rivaliserer de bedste spændingsfilm.

Criminal saeson 2

Dog giver serien os også små karakter-øjeblikke med betjentene ude af afhørings-mode, som er med til at forstærke vores tilknytning til det lille hold af karakterer. Man fornemmer det tætte sammenhold, der naturligvis må opstå under så tætte rammer, og karaktertegningen af hver af vores hovedkarakterer er menneskelig, uden at gå hen og blive alt for unødvendig kompleks, da det jo er afhøringerne, der tæller.

Denne gang er temaerne for forbrydelserne også meget tidssvarende, men serien går aldrig hen og bliver prædikende eller tager stilling til temaerne, men lader dem naturligt udfolde sig. Her er seriens andet og tredje afsnit bedst, hvor henholdsvis Alex, fortræffeligt spillet af Jon Snow ham selv, Kit Harrington, er anklaget for påstået voldtægt af en kvindelig kollega, og en mor, der tager selvjustits mod formodede internet-børnelokkere til ekstremerne. I disse afsnit kastes man som tilskuer rundt i følelsernes vold, og lige når man tror den er regnet ud, kommer der et twist, der sætter forbrydelserne i et nyt lys. At disse twists så måske er en tand for belejlige for plottet, er til at leve med, da skuespillet og spændingen bibeholdes til det sidste.

Criminal 201 Unit 00005 RT

Seriens første og fjerde afsnit er knapt så dynamiske, hvor især første afsnit føles en ret slapt og løst. Sæsonens sidste afsnit starter også ret langsomt ud, men omkring halvvejen afsløres en vigtig detalje, der kommer til at præge dynamikken i resten af afhøringen, og afslutningen er så feel-good som det kan være.

Anden sæson af ´Criminal: UK´ er overordnet set endnu et vellykket indblik i det tovtrækkeri det kan være at trække en tilståelse ud af en mistænkt, og ligesom i virkelighedens verden er svaret langt fra givet på forhånd. Selvom gassen engang imellem går af ballonen i især første og en del af fjerde afsnit, er de sympatiske karakterer og konstant skiftende dynamikker i afhøringerne sikrer et altid solidt underholdningsniveau. Jeg ville gerne give 4,5, men da vi her på FlixFilm ikke arbejder med halve stjerner, må den nøjes med de fire.

Se ‘Criminal: UK‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med samtlige anmeldelser her.    Skriv kommentar