Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Dead Boy Detectives’ – sæson 1

Anmeldelse: ‘Dead Boy Detectives’ – sæson 1

28/04/2024 | Flixfilm

De døde detektiv-drenge Charles og Edwin er et muntert selskab, mens de løser døde menneskers problemer. Serien er i familie med ‘The Sandman’, men den kan opleves separat og er værd at se for sine fantasifulde historier serveret med mørk humor og uhygge.

Anmeldt af Michael Larsen.

Bestseller-forfatteren Neil Gaiman skabte via sin tegneserie ‘The Sandman’, et omfattende univers, der involverede mange overnaturlige figurer. Blandt dem var de såkaldte Dead Boy Detectives aka Charles Rowland og Edwin Paine – de to døde drenge, der valgte at blive blandt de levede for at opklare overnaturlige sager. Gaiman skabte dem i samarbejde med tegnerne Matt Wagner og Malcolm Jones III, og drengenes historier var et makaber twist på krimi-fiktion for teenagere.

I live action-format kunne man opleve drengene i HBO Max-serien ‘Doom Patrol’, hvor de gæsteoptrådte sammen med den alternative superheltegruppe, og de blev spillet af Sebastian Croft og Ty Tennant. Men nu kan det umage detektiv-par ses i skikkelse af George Rexstrew and Jayden Revri i serien ‘Dead Boy Detectives’, der fungerer som en spin off-serie til Netflixs ambitiøse ‘The Sandman’-serie. Faktisk så optræder Kirby Howell-Baptiste igen som Death fra ‘The Sandman’ i denne her serie.

Artiklen fortsætter under annoncen

‘Dead Boy Detectives’ spilder ikke tid og er ret hurtig til at give publikum en kvik introduktion i drengene og deres vilde færden som frygtløse detektiver ved at få styr på en rastløs spøgelsessoldat fra første verdenskrig! Men dog gemmer Charles (Jayden Revri) og Edwin (George Rexstrew) sig fra selveste Death (Kirby Howell-Baptiste), da de gerne vil fortsætte deres arbejde og bevare deres særlige detektivbureau. Efter en sag der involverer den synske pige Crystal Palace (Kassius Nelson) der blev besat af en dæmon, bliver drengene partnere med hende. For hendes evner giver dem nye jobmuligheder, og det var ikke længe før de alle tre bliver involveret i flere overnaturlige sager.

LÆS OGSÅ:   Familieserien 'Parenthood' kommer snart på Netflix

Seriens struktur er noget anderledes i forhold til ‘The Sandman’, der havde en mere alvorlig og dyster tone. ‘Dead Boy Detectives’ har også en mørk tone, men der er bestemt en mere løssluppen stil, der giver de uhyggelige historier en vis lethed. Det kommer særligt af det underholdende samspil mellem de tre talenter Revri, Rexstrew og Nelson, der giver hinanden en vis dynamik i deres mange scener.

‘Dead Boy Detectives’ har en slags hovedhandling, men ellers er serien drevet af episoder med selvstændige historier lidt ligesom de gode gamle ‘The X-Files’-dage, der havde deres Monster of the Week-episoder. Det kan føles ret befriende, hvis man er typen der er gået død i long-form storytelling, som de fleste nutidige serier benytter sig af. De gode effekter i serien er med at vise de vilde situationer, hovedpersonerne kommer ud for, på både en skræmmende og sjov måde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Er man fan af det store ‘The Sandman’-univers og har hang til krimihistorier med stærke overnaturlige toner, så er ‘Dead Boy Detectives’ et godt bud til underholdningen efter fyraften. Man keder sig ikke i de døde drenges muntre selskab, og jeg er bestemt nysgerrig i at se en sæson til med dem, da der er rum for forbedring til at udbygge seriens persongalleri og mytologi.

Se ‘Dead Boy Detectives‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med alle anmeldelser her.
Skriv kommentar