Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘El Camino: A Breaking Bad Movie’

Anmeldelse: ‘El Camino: A Breaking Bad Movie’

12/10/2019 | Flixfilm

el camino breaking bad netflix review anmeldelse 2019

‘Breaking Bad’-filmen om Jesse Pinkmans skæbne er en fed udvidelse af seriens finale og giver en fornem konklusion på den. Filmen er virkelig mest for dem der dyrkede serien og de får fan service for alle pengene. Så for andre; se serien før man ser spin off-filmen her.

Skrevet af Michael Larsen.

Det at se tv-serien ‘Breaking Bad’ dengang, var ligeså vanedannende, som de stoffer der blev lavet af hovedpersonen Walter White. Den kræftsyge fysiklærer der gik under navnet Heisenberg og lavede blue crystal meth var konstant på kant af loven, mens han forsøgte at sørge godt for sin families økonomi i tilfælde af hans død. De fem sæsoner om knudemanden der blev til en bad ass narko baron var fremragende tv-dramatik af højeste kvalitet. Efter den nervepirrende afslutning på Walter Whites historie kom spin off-serien ‘Better Call Saul’ om Walters sleske advokat Saul Goodman der også er blevet til en stor succes på egen plan.

el camino breaking bad

For en måned siden fik fans en glædelig nyhed. En spin off-film til ‘Breaking Bad’ fra skaberen Vince Gilligan selv, der også er hans spillefilmdebut som forfatter og instruktør. Den blev skabt i al hemmelighed, hvilken er en bedrift i sig selv. Traileren der kom ud for nogle uger siden, gav fans en ide om handlingen. For vi følger Walter Whites makker, Jesse Pinkman (Aaron Paul) der er på flugt efter den store finale i seriens femte og sidste sæson, der kom ud for seks år siden. Selve filmen gør intet i at forklare de hændelser, der skete for inden da, så forvent ingen hjælp fra Gilligan og co. Fans vil synes godt om dette, så jer der aldrig har set ‘Breaking Bad’ før, så få set den serie!

Pinkman er som sagt på flugt og forsøger at skabe sig en ny tilværelse som fri mand ovenpå den tid, hvor han blev holdt fanget af de grusomme neo-nazister. Han må dog stadig se sig for, da han er efterlyst. Mere skal der ikke røbes af plottet, da det ville være synd og skam at afsløre mere af Jesses nye dilemma.

el camino breaking bad 2

Rollen som Jesse Pinkman gjorde Aaron Paul verdensberømt og med god grund. Hans figurs forløb i ‘Breaking Bad’ var ligeså spændende at følge som Walter White og var intenst og tragisk på sin egen måde. Selvom der er gået seks år for fansene, er der kun gået et kort øjeblik for Jesse. Paul formår dog ubesværet at vende tilbage til sin karakter og tilføjer samtidig en ekstra kant af brutalitet og desperation. Man kan tydeligvis mærke hans passion i hver en scene.

Vince Gilligan formår med sit gode manuskript at bygge bro mellem sin serie og denne her film med en række af veltimende flashbacks der giver noget nyt til det, man kender uden at det føles overflødigt for selve handlingen. En ekstra bonus er nogle bekendte ansigter fra serien, hvoraf en af dem spilles af Robert Forster, der for nylig døde af længere tids kamp med hjernekræft. Han døde vitterlig på filmens premieredag og hans sidste rolle her er et værdigt punktum på en lang karriere.

el camino breaking bad danmark

‘El Camino – A Breaking Bad Movie’ er tro til seriens særlige tone, da foruden Gilligan er tilbage som instruktør, så er mange af seriens kreative bagmænd med til at genskabe den gode æstetik. Det er alt sammen fornemt arbejde på den front, da bearbejdelsen fra tv-serie til film kan være en hit or miss-affære, men her er det lykkes fuldt ud.

‘El Camino – A Breaking Bad Movie’ er for dem, der var trofaste fans af serien, og for andre så det er bedst at se den, før man ser filmen om Jesse. For der er dømt ultimativ fan service på den rigtige fede måde. Så fans, læn jer godt tilbage i sofaen og blive ført tilbage til det originale ‘Breaking Bad’-univers.

Se ‘El Camino: A Breaking Bad Movie‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med alle anmeldelser her.Skriv kommentar