Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Head to Head’

Anmeldelse: ‘Head to Head’

04/08/2023 | Flixfilm

Saudi-arabisk b-film.

Anmeldt af Emil Andersen.

‘Head to Head’ er en komedie-thrillerfilm fra 2023 instrueret af Malik Nejer og skrevet af Abdulaziz Al-Muzaini. I hovedrollerne ses Abdulaziz Alshehri, Adel Radwan og Mohammed Alqass som tre usandsynlige kammerater, der bliver involveret i en række uheld, efter at de ved en fejl har hentet en pensioneret forbryderboss.

Filmen følger Nasser, en chauffør, der er håbløst forelsket i sin chefs datter, Lina. Han beslutter sig for at tilstå sine følelser over for hende ved at tage hende med på en overraskelsestur på landet. Men ved et uheld tager han den forkerte passager med: Ziad, en tidligere forbryderboss, der lige er blevet løsladt fra fængslet og leder efter en måde at undslippe sine fjender på. Undervejs møder de også Omar, en lyssky mekaniker, der tilbyder at reparere Nassers bil, men ender med at tage med på rejsen. Trioen befinder sig snart i en række sjove og farlige situationer, som f.eks. at blive jagtet af Ziads rivaler, støde på en korrupt betjent og crashe et bryllup. Mens de forsøger at overleve og nå deres destination, lærer de også mere om hinanden og sig selv.

‘Head to Head’ lovede en underholdende og actionfyldt saudiarabisk B-filmsoplevelse, men desværre lever den ikke op til sine intentioner og efterlader publikum med en følelse af forvirring. På trods af et potentiale for en sjov og kulturel unikhed, bliver filmen offer for flere nøgleproblemer, der hindrer dens evne til at sætte et mærke i den filmiske genialitet.

Filmen har nogle dårlige redigerings- og kontinuitetsfejl, der distraherer fra filmens kvalitet og flow. For eksempel har filmen nogle scener, der er klippet pludseligt og akavet. Filmen har også nogle scener, der ikke passer sammen med de foregående eller efterfølgende scener. Filmens største faldgrube ligger i dens amatøragtige produktionsværdi. Fra starten bliver det tydeligt, at ‘Head to Head’ kæmper med sine tekniske aspekter, herunder dårlig belysning, hakkende klipning og underlødig lydkvalitet. Disse problemer hæmmer i høj grad filmens evne til at skabe en fordybende oplevelse, hvilket gør det svært for seerne at engagere sig fuldt ud i historien og dens karakterer.

LÆS OGSÅ:   'Stranger Things'-producer: Sæson 5 er ligeså episk som de største film

Desuden mangler plottet sammenhæng og retning. ‘Head to Head’ forsøger at blande flere genrer, fra action til komedie, men overgangene mellem disse elementer føles klodsede og forcerede. Resultatet er en indviklet fortælling, der springer mellem uafhængige scenarier og efterlader publikum desorienterede og i tvivl om filmens formål.

Artiklen fortsætter under annoncen

De visuelle effekter, eller rettere manglen på samme, forværrer yderligere filmens status som B-film. ‘Head to Head’ forsøger at inkorporere actionsekvenser og special effects, men resultatet er ganske uimponerende. Fra dårligt udførte stunts til åbenlyst kunstig CGI kæmper filmen for at opnå selv det mest basale niveau af troværdighed, hvilket i sidste ende mindsker ethvert potentiale for underholdningsværdi.

Konklusionen er, at ‘Head to Head’ er en mislykket B-film i saudiarabisk film. På trods af filmens potentiale til at skabe campet underholdning og kulturel repræsentation, bukker den under for sine amatøragtige produktionsværdier, usammenhængende plot, mangelfulde karakterudvikling og uimponerende visuelle effekter. Selvom den måske kan finde et nichepublikum blandt fans af B-film, efterlader den ikke et varigt indtryk i det filmiske landskab.

Se ‘Head to Head‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med samtlige anmeldelser her.
Skriv kommentar