Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Heart of Stone’

Anmeldelse: ‘Heart of Stone’

12/08/2023 | Flixfilm

‘Heart of Stone’ er Wonder Woman-stjernen Gal Gadots forsøg på at skabe en franchise i samarbejde med Netflix. Men resultatet er noget uinspireret omgang kopiarbejde der lader sig noget at ønske.

Anmeldt af Michael Larsen.

Gal Gadot slog for alvor igennem med sin titelrolle i superheltefilmen ‘Wonder Woman’, hvor hun på charmerende vis gav nyt liv til den ikoniske DC Comics-superhelt. Succesen førte til at hun blev til en stor filmstjerne med producer-status, hvilket hun benytter sig af via Netflix med den nye actionfilm ‘Heart of Stone’. I filmen er hun både hovedrolleindehaver og en af filmens mange producenter.

‘Heart of Stone’ foregår i den kolde spion-verden, og vi følger den benhårde internationale agent Rachel Stone (Gal Gadot) som arbejder for den hemmelige organisation The Charter, mens hun er undercover hos MI6 som teknikker, uden at hendes kolleger aner om hendes rigtige identitet. The Charter benytter sig af en særlig teknologisk enhed kaldet The Heart, som giver mulighed for at overvåge alt og alle i den digitale verden. Naturligvis i et digitaliseret samfund er den slags teknologi i de forkerte hænder lig med totalt kaos.

Den hævngerrige hacker Keya Dhawan (Alia Bhatt) er ude efter The Heart, så hun kan hævne sig på verden for sine forældres død i samarbejde med en farlig person, hvis identitet jeg ikke vil spolere her. Stone får altså nok at se til, hvis hun skal forhindre Keya i at tage over The Heart og lave om på det hele. Så endnu engang er der noget AI-teknologi på spil ligesom man har set det senest i ‘Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One’

Det lyder kynisk det her, men ‘Heart of Stone’ er endnu et desperat forsøg fra Netflixs side i at skabe en ny dyr franchise, hvilket ikke er anderledes i forhold til de andre streamingtjenester. Alene filmens intro med en farlig mission oppe i Alperne for at få ram på en eftersøgt våbenhandler er som taget ud fra et afsnit af ‘Mission: Impossible’. Selv filmens titelsekvens prøver at gøre ‘James Bond’-filmene kunsten efter ved at lave en titelsekvens i den samme visuelle tradition.

LÆS OGSÅ:   Stand-up med voldtægtsanklagede Russell Brand bliver på Netflix

Som I nok kan antyde ud fra beskrivelsen af filmen, så prøver ‘Heart of Stone’ ikke at gøre tingene anderledes i forhold til hvad der ellers findes indenfor genren. I sidste ende betyder det at filmen ender som en kopivare med minder om bedre film og serier. Filmen hviler meget på Gal Gadots skuldre, men hun formår desværre ikke at gøre noget interessant med sin kedelige hovedkarakter. Det ser godt ud, når hun slår sig løs på bad guys, men det føles aldrig nervepirrende. Figurens undercover-forsøg virker heller ikke specielt overbevisende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den eneste skuespiller der formår at gøre indtryk, er den indiske/britiske filmstjerne Alia Bhatt der i det mindste forsøger at give sin hacker-hævner noget der minder om personlighed. De andre skuespillere der tæller Jamie Dornan, Sophie Okonedo og Matthias Schweighöfer får til gengæld ikke meget ud af deres stereotypiske roller.

‘Heart of Stone’ føles som at opleve noget der er blevet lavet en masse gange før, og den gør intet nævneværdigt forsøg på at skabe noget der kan stå på egne ben. Hvis der er forhåbninger for Gal Gadot og Netflix om at skabe en actionfranchise der kan måle sig med dem der findes ude på markedet, så må de arbejde på at skabe noget der skiller sig gevaldigt ud. For en samling klicheer og en hårdtslående skønhed kan ikke gøre det alene.

Se ‘Heart of Stone‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med alle anmeldelser her.
Skriv kommentar