Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Hei$t: The Great Robbery of Brazil’s Central Bank’

Anmeldelse: ‘Hei$t: The Great Robbery of Brazil’s Central Bank’

27/03/2022 | Flixfilm

Robbery of Brazils Central Bank anmeldelse

Denne true-crime serie emmer af høj produktionsværdi, men gemmer ikke megen dramatik under sin glimtende overflade. Det er i stedet en ret træg gennemgang af en ret banebrydende forbrydelse.

Skrevet af Søren Meinertz.

Vi elsker true crime her til lands. De sidste par år er udbuddet af både true crime-serier, film og podcasts skudt i vejret. Noget som gangsterfilm gjorde før; suset ved at følge kriminelle aktiviteter uden at fordømme eller glorificere, og ikke mindst uden fare for liv og lemmer.

Siden Netflix’ storsucces ‘Making a Murderer’ er platformen blevet sølet til i true crime-indhold; ikke mindst fordi serierne er utroligt billige at lave samtidig med, at de nærmest på forhånd er en sikker succes. I 2022 er der allerede udkommet en bølge af disse serier, og denne brasilianske mini-serie føles blot som endnu et produkt til den voksende bunke af generiske moneymakers.

3TONS 101 00 26 50 00

Serien fortæller i tre afsnit historien om det største bankrøveri nogensinde i Brasilien, hvor gerningsmændene slap af med omkring 160 millioner dollars ved simpelthen at grave en tunnel direkte ind i centralbankens hovedboks i 2005. Med en historie som denne er det nærmest utænkeligt, at det ikke skulle gøres til et medieprodukt før eller siden.

Serien bliver som sagt fortalt i tre afsnit á en times varighed. Det første afsnit sætter fokus på forbrydelsen og følgerne deraf. Dette er en god introduktion til historien, der er fyldt med rekonstruktioner af tyvenes bestræbelser med høj production-value.

Tunnelsystemet de gravede er godt belyst, pengesedlerne flyver rundt i slow-motion og der berettes i nøje detaljer om hvordan tyvene specifikt gik efter sedler af ældre dato, da de nyere kunne spores. Selv politiet virker imponerede over kuppet, og serien klipper frem og tilbage mellem nyhedsklip, interviews og disse vellavede rekonstruktioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Seriens anden episode fokuserer på jagten og politiets arbejde. Her forklares det, hvordan forbrydelsens detaljer blev planlagt og efterforskernes utrættelige jagt på de skyldige ved at finde mønstre mellem dette og andre store kup i landets historie.

LÆS OGSÅ:   Spil 'Grand Theft Auto' med Netflix

3TONS 101 00 23 07 01

Det tredje afsnit afslutter sagen om tyvene og deres sidste bedrifter. Der fortælles om, hvorledes gerningsmændene selv blev ofre for andre kriminelle ved enten kidnapning heller henrettelse grundet det store pengebeløb, og hvordan røveriet gik hen og åbnede for en helt ny form for storkriminalitet.

Her er det store problem. Hvert af afsnittene er en time lange, og der er simpelthen ikke nok kød på historien til at retfærdiggøre de sammenlagte 180 minutter. Man får en fornemmelse af, at alt råmaterialet er brugt, hvilket gør lange stræk af de tre episoder til en lang omgang overforklaring, man lige så godt kunne have fået ved at læse en bog om emnet.

Serien har i dén grad brug for at blive klippet ned og oveni er der ikke mange tidspunkter, hvor man føler, at man er med i intrigerne. Man er en person, der står udenfor og kigger ind.

Jeg er slet ikke i tvivl om, at der ligger et godt produkt gemt i historien og en halvanden times dokumentar med mere fokus på dramaet bag frem for den minutiøse gennemgang vi får serveret her, ville have været langt bedre.

Se ‘Hei$t: The Great Robbery of Brazil’s Central Bank‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med samtlige anmeldelser her.
Skriv kommentar