Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Jerry Seinfeld: 23 Hours To Kill’

Anmeldelse: ‘Jerry Seinfeld: 23 Hours To Kill’

12/05/2020 | Flixfilm

Jerry Seinfeld 23 Hours To Kill anmeldelse netflix review danmark 2020

Observationskomikkens mester er tilbage med sin første egentlige special i over 20 år, og selvom formen måske ikke er altid lige skarp, er der få, der som Seinfeld, der kan få dig til at føle som om, at du er med på joken, og ikke offer for den.

Skrevet af Søren Meinertz.

Der kan ikke pilles ved Jerry Seinfelds status som komisk geni. Hans semi-biografiske sitcom ‘Seinfeld’ er blandt de bedste sitcoms nogensinde, og på scenen er han altid garant for at få dig til at grine ved hjælp af sit helt særlige spin på dagligdagens problemstillinger, og her bliver der da bestemt heller ikke lavet om på formlen.

De sidste 20 år har Seinfeld været involveret i mange, forskellige projekter, hvor hans animationsfilm ‘Bee Movie’ og Netflix’ ‘Comedians in Cars Getting Coffee’ nok er de mest kendte. Ellers har han brugt en stor del af de sidste 20 år på at blive gift og stifte familie (som også fylder en del i showet) og så ellers bare hygget sig med at dukke op i cameos i film som ‘Top Five’ og det komiske mesterværk, der er HBOs ‘Curb Your Enthusiasm’.

Jerry Seinfeld 23 Hours To Kill danmark

Showet starter med et stunt, som en mand på 65 egentlig nok ikke burde kaste sig ud i, men på den anden side har Seinfelds trademark også altid været at gøre en storladen entré. Derefter er den næste time godt fyldt ud med jokes om alt lige fra restaurantpersonalets påtagede høflighed, vores smartphones og selvfølgelig om livet som gift mand og familiefar.

Hvad er det Jerry Seinfeld kan som ingen andre kan? Det er hans eftertænksomme facon. Man fornemmer, at der ligger meget mere under den ellers ret trivielle observationskomik. Med eminent sans for komisk timing og momentum leveres hans punchlines langt det meste af de 60 minutter, med kirurgisk præcision. Især en del om mandens forhold til at være over 60 er fantastisk morsomt. Hvis man troede, at Seinfeld havde nået topmålet af at være ligeglad med andre, har man en del at lære.

Og selv om du uden tvivl kan genkende dig selv i flere af showets scenarier, er det aldrig for at gøre dig ondt, at Seinfeld spidder dig. Han vil tværtimod hjælpe dig med at forstå, at vi som race godt kan aspirere til mere end blot at trække vejret og gå igennem livet som en bedøvet masseflok. Seinfeld nægter at prædike, og bruger i stedet sin vante komiske stil til at understrege sine budskaber; uden én gang at sige deme højt.

Jerry Seinfeld netflix 23 Hours To Kill

Alligevel er det lidt som om, at Seinfeld taber momentum omkring halvvejen, hvor pointerne tit bliver glemt i en lidt for lang fortælling. Selvom hans fortællestil altid har været en indgroet del af hans form, kan man godt mærke, at han måske har været væk fra scenen i noget stykke tid.

Men det er måske mindre vigtigt. Vi har fået et nyt Jerry Seinfeld-show, og det skal vi være glade for. Og selvom det måske ikke går hen og bliver en lige så stor klassiker som ”I’m Telling You For the Last Time” fra 1998 (som også kan ses på Netflix), så er det stadig langt bedre end mange af både sine jævnaldrende og yngre kollegaer.

Se ‘Jerry Seinfeld: 23 Hours To Kill‘ på Netflix Danmark.


Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med alle anmeldelser her.Skriv kommentar