Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Kate’

Anmeldelse: ‘Kate’

12/09/2021 | Flixfilm

kate anmeldelse netflix 2021

Mary Elizabeth Winstead sparker røv helt uden besvær i den uoriginale lejemorder-thriller der efteraber lignede film fra genren. Men Winsteads voldsomme anit-heltinde og de benhårde actionscener er et nogenlunde action-fix til weekenden.

Skrevet af Michael Larsen.

En af lyspunkterne fra den ujævne DC Comics-film ‘Birds of Prey’ var Mary Elizabeth Winsteads portræt af Huntress. Hun havde ikke et hav af scener, men nok til at man ønskede mere fra hende. Men det får hun mulighed her med det nye Netflix-actionbrag ‘Kate’, hvor hun spiller den uhyggelige talentfulde lejemorder Kate der har været trænet, siden hun var lille. I forbindelse med sin allersidste opgave i Tokyo, Japan bliver Kate forgiftet og har kun et døgn til at skaffe en modgift. Så det betyder fart over feltet og en masse døde mennesker i løbet af det skæbnesvangre døgn…

‘Kate’ er for at sige det lige nu et uoriginalt opkog af ‘Crank’ og ‘John Wick’. Dog uden det samme maniske galskab fra ‘Crack’, men filmen har til gengæld den neon-belyste morderiske coolness fra ‘John Wick’. Og ja den ting med oplært lejemorder fra barnsben minder meget om ‘Black Widow’. Så med de klare inspirationer kniber det for ‘Kate’ at være sin egen unikke skabning i lejemorder-subgenren og derfor er noget forglemmelig.

KATE 20191013 04650 C

Faktisk er action-instruktøren David Leitch (‘John Wick’ og ‘Atomic Blonde’) producent på filmen, og det kan mærkes på de mange benhårde actionscener med de lange takes, hvor ingen action beats går tabt i unødvendige cuts. Den egentlige instruktion er lagt i hænderne på den erfarne effekt-supervisor Cedric Nicolas-Troyan der tidligere debuterede med den dårlige ‘The Huntsman: Winter ́s War’. Naturligvis kan vedkommende heller ikke lade være med at bruge sin vfx-baggrund på overdrevet måde med en komplet CGI-biljagt der ser for falsk ud. Den scene hører hjemme i et computerspil.

LÆS OGSÅ:   Nye film og serier på Netflix (Uge 8 – 2023)

‘Kate’ har et stærkt kort i form af en ultrasej Mary Elizabeth Winstead i titelrollen. Hun slog igennem med ‘Live Free or Die Hard’ og ‘Scott Pilgrim vs. the World’ og har gjort det godt i gysere som ‘10 Cloverfield Lane’ og ‘The Thing’. Her i actionfilmen er hun en voldsom naturkraft at opleve, når hun myrder horder af yakuza-folk på blodig opfindsom vis.

KATE 20191019 04229 C

Det er tydeligt, at hun er blevet oplært af ‘John Wick’-holdet, og det er også hende, der udfører størstedelen af sine stunts. Det er et stort plus, samt den ømme sårbarhed Winstead bringer til samspillet med det nye talent Miku Martineau. Den altid fornøjelige Woody Harrelson får ikke meget ud af sin rolle som Kate ́s mentor/chef Varrick, og det samme kan siges om den dygtige Tadanobu Asano, der selv spillede en lejemorder i splatterfilmen ‘Ichi the Killer’.

‘Kate’ har stor mangel på originalitet med sit gennemsnitlige plot med lån fra andre lignede film. Men det er underholdende at se Winstead slå sig løs, som vi aldrig har set det før og et lovende debutrolle fra Miku Martineau, som vi nok skal se mere til i fremtiden. Så forvent ikke den store filmoplevelse, men et action-fix i ny og næ skader aldrig at se på en kedelig weekend. Sluk hjernen fra og tag på en dødbringende sightseeing gennem Tokyos mørke underverden med en smuk dødsgudinde som farlig guide.

Se ‘Kate‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med samtlige anmeldelser her.Skriv kommentar