Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Kevin James: Never Don’t Give Up’

Anmeldelse: ‘Kevin James: Never Don’t Give Up’

26/04/2018 | Flixfilm

Den bamsede newyorker er tilbage i sit rette stand-up element, og det vil glæde mange fans, at han har bevaret den jordbundne og folkelige stil, der gjorde ham til et TV-ikon.

Skrevet af Søren Meinertz.

Doug Heffernan. Kongen af Queens. Mange danske TV-seere stiftede bekendtskab med Kevin James under dét alias tilbage i efteråret 2000, hvor CBS’ nye sitcom, ‘The King of Queens’ fik premiere på dansk TV-2 og jeg kan tydeligt huske, at jeg og min daværende bedste kammerat var yderst utilfredse med, at vores ubestridte yndlingsserie, ‘Malcolm in the Middle’, skulle afløses af en fed idiot i grønne knæshorts.

Det vil sige, at vi var trætte af det i omkring 10 minutter, for da vi så premiereafsnittet faldt vi begge pladask for det varme, charmerende og hårdtarbejdende pakkebud, der altid måtte være på stikkerne. Både for sin skrappe kone Carrie, men så sandelig også sin højtråbende jubelidiot af en svigerfar, der konstant forsøger at sabotere Carrie og Dougs mere hyggelige og intime stunder.
James’ figur var en arbejderklasse-version af de familievenlige 80’er sitcoms som ‘The Cosby Show’ og ‘Full House’. Mange folk savnede at se en fyr de kunne relatere til på skærmen: Han var selvisk, men gør i sidste ende det rigtige. Han arbejder hårdt for en utaknemmelig løn, men har stadig overskud til konen og som seriens popularitet voksede, blev Doug Heffernan kroneeksemplet på den nutidige blue collar-arbejder.

Som så mange andre sitcom-stjerner, startede James i stand-up miljøet og har fundet den samme succes i filmens verden siden King of Queens lukkede og slukkede i 2006. Han synes at være tilfreds med at spille den utænkelige helt, der altid kan rette op på situationen, hvis bare man har hjertet på det rette sted. Således også på stand-up scenen.

For hvor mange af hans kolleger er vulgære på scenen, synes James at være tryg ved sin charmerende krammebamse-facon i sin første stand-up tour i mange år, og charmerende dét er han. I showet gennemgår han alt lige fra sin rolle som far, henover ægteskabet til sin allerdybeste foragt for mad-allergikere. James ved udmærket godt, hvem hans kernepublikum er, og det ville være synd at sige, at komikken er underspillet eller underfundig. Alle punchlines leveres med en skridsikker præcision; designet til kernepublikummets lattermuskler, og man føler sig i vældig godt selskab. Måske endda for godt og for hyggeligt og for velkendt et selskab.

LÆS OGSÅ   Anmeldelse: 'News of the World'

For selvom jeg bestemt grinede, var det langtfra latterbrølene, der kom fra mig under gennemgangen af James’ liv som jordbunden, tøsedrengshadende og ærkeamerikansk familiefar. Hans jokes mangler et mean streak og lige, når der måske er opbygning til en mere mørk humor, bliver man straks hevet tilbage i den lave ende af bassinet, og man begynder at ane pointerne før de kommer, hvilket gjorde, at jeg mentalt røg ind og ud af showet.

Men bare fordi jeg ikke ubetinget kunne lide showet, betyder det ikke at fans af James’ bamsede stil ikke ville finde megen glæde i Never Don’t Give Up. Hvis man kan lide den sikre og velkendte tone fra King of Queens, er der bestemt noget at hente her, men hvis man som seer forventer at se James udfolde sine mørke sider som komiker, bliver man lidt skuffet. Der er bestemt ikke noget i vejen med at hygge sig, men man kan også hygge sig for meget uden at tage chancer. Det er, efter min mening, det du kan tillade dig på en comedy-scen: At tage chancer.
Maybe next time.

Se ‘Kevin James: Never Don’t Give Up’ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.1 kommentar til Anmeldelse: ‘Kevin James: Never Don’t Give Up’

  1. Stig - kl. 12:45, 06-05-2018:

    I øvrigt er Kevin James aktuel med en ny sit-com “Kevin Can Wait”, hvor også Carrie fra “The King of Queens” spiller en af de andre hovedroller – kongeserie!

    Skriv kommentar