Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Love at First Sight’

Anmeldelse: ‘Love at First Sight’

21/09/2023 | Flixfilm

Rørende og velskrevet romantisk komedie.

Anmeldt af Emil Andersen.

Hun hedder Hadley, og hun hader mayo. Hans navn er Oliver, og han hader overraskelser. Ikke alene er der minimalt med mayonnaise, men det er også en stort set overraskelsesfri affære, en ofte charmerende, men dybt formelagtig øvelse, fra det første møde hele vejen igennem til det uundgåelige lykkeligt til deres dages ende. Hvis der er en overraskelse, er det, at instruktør Vanessa Caswills film – selv med sin generiske narrative struktur og endnu mere generiske titel – formår at fungere alligevel, som en behageligt underholdende, kalorietom filmisk snack.

En del af det skyldes Haley Lu Richardson og Ben Hardy, som har kemi nok i de romantiske hovedroller til at gøre deres obligatoriske kys i tredje akt til et tilfredsstillende sødt øjeblik. Men det er også Caswills fortjeneste, at hun læner sig op ad historiens utallige genretroper i stedet for at vige tilbage for dem, lige fra omgivelserne – London ved juletid – til det tossede soundtrack.

Selvom det holder hendes film tilbage fra at blive noget virkelig mindeværdigt, giver det den også en flashbacks tilbage til rom-coms fra 1990’erne, såsom “Notting Hill”, ‘Sleepless in Seattle’ og ‘You’ve Got Mail’. For at gøre det klart, så er ‘Love at First Sight’ ikke i nærheden af disse film. Den er snarere et ekko af de konventioner, de var med til at etablere. Alligevel går den langt lettere ned end det budgetvenlige bras, der så ofte bliver udgivet for at være en romantisk komedie her i streaming-æraen.

I dette tilfælde er det hele baseret på Jennifer E. Smiths roman “The Statistical Probability of ‘Love at First Sight’ fra 2011. Netflix besluttede at forkorte den store mundful af en titel, formentlig for at folk ikke skulle antage, at det er en film om noget så uromantisk som matematik – selvom den længere originaltitel giver et hint om, hvad der er i vente.

Specifikt giver den et indblik i den overraskelsessky Oliver, en Yale-uddannet statistiker, der – af grunde, som filmen gør klart – finder trøst i tallenes forudsigelighed. Hadley er på den anden side et værre rod: Hun kommer altid for sent, telefonen er aldrig opladet, og hun glemmer gentagne gange sin rygsæk. Men de er begge bedårende. Så efter deres tilfældige møde i JFK-lufthavnen, mens de venter på et transatlantisk fly, bliver det let at holde af dem. I mellemtiden knytter de bånd. Det bånd vokser over en fælles tallerken lufthavnsmad, derefter en fælles flugt til deres gate, efterfulgt af en fælles flyvetur til London. Da de lander, er de helt vilde med hinanden.

LÆS OGSÅ:   Anmeldelse: 'Robbie Williams'

Artiklen fortsætter under annoncen

Men midt i lufthavnens kaos bliver de skilt ad, og det bliver startskuddet til resten af filmen, som udspiller sig i løbet af et særligt hektisk døgn. Efterhånden som vi lærer om deres fortid, forsøger de at genskabe kontakten, og en række påfund hjælper og forhindrer dem skiftevis. Det største af deres problemer er Hadleys helt utilgivelige telefonhygiejne. Men som med så mange film nu om dage ville en fungerende mobiltelefon afslutte filmen før den nogensinde rigtig kom i gang. Så af hensyn til plottet tømmer Hadley den enten, taber den eller putter den i noget ulækkert. Hvis dette var en romance i det virkelige liv, ville hendes telefonproblemer være et stort rødt flag. Oliver virker dog ikke generet af det.På samme måde virker Hadley ikke generet af hans C-3P0-agtige tendens til uopfordret at udtale sig om oddsene for en given situation. Så de er et godt par.

Caswills film får ekstra point for tilstedeværelsen af den statuariske Jameela Jamil, som – i en af filmens mere kreative udfoldelser – dukker op gentagne gange som historiens fortæller. Endnu bedre er det, at de britiske skuespillerveteraner Dexter Fletcher og Sally Phillips er med som nære medlemmer af Olivers familie. Uden at afsløre noget, så er deres store scene sammen et af de mest rørende øjeblikke i ”Love at First Sight” og den lægger en tiltrængt vægt på udforskningen af kærlighed, familieforbindelser og skæbne. De er uden tvivl den bedste af filmens få overraskelser.

‘Love at First Sight’ fungerer på det niveau den er tilsigtet og vil uden tvivl være en af de mere positive overraskelser i Netflix’ sektion for ”Vi tror du kan lide.”

Se ‘Love at First Sight‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med samtlige anmeldelser her.
Skriv kommentar