Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Love, Death & Robots’ – sæson 1

Anmeldelse: ‘Love, Death & Robots’ – sæson 1

19/03/2019 | Flixfilm

love death robots anmeldelse review netflix serie 2019

Læg jeres børnlille til ro og slå røven i sædet, for ‘Love, Death & Robots’ er sprængfyldt med animerende uartigheder og mareridtsagtige visioner. Nogle af de atten kortfilm er bedre end andre, men den legesyge fantasi og de flotte animationer fejler intet.

Skrevet af Michael Larsen.

Mesterinstruktøren David Fincher og hans ‘Deadpool’-instruktørkollega Tim Miller har slået deres twistede hjerner sammen og det er der kommet en grotesk krabat ud af til glæde for dem af os, der elsker tegnefilm kun for voksne. For ‘Love, Death & Robots’ er en samling på hele atten kortfilm, hver af dem dedikeret til at forskurre hjernecellerne med et væld af bizarre indslag.

love death robots

Tim Miller som har skabt konceptet, fungerer som instruktør og producent i samspil med Fincher (som er executive producer) på ‘Love, Death & Robots’, men de har også sluppet gale kreative hoveder løs fra forskellige animationselskaber fra verden over som Millers eget selskab Blur Studios, Blow Studio, Sony Pictures Imageworks og mange flere. Ingen af historierne er totalt ens i udtrykket, hvilket er en stor bonus. Der er alt lige fra traditionel håndtegnet animation, computeranimation, noget delvist live action og eksperimenterede brug af motion capture. De er ikke indirekte forbundet med hinanden. Det hele er bare gjort med fokus på en ting: Det skal være cool at se på!

Man ser en blodig tvekamp mellem voldlige monstre der leder tankerne hen imod de ultravoldlige ‘Mortal Kombat’-spil. En trio af morsomme robotter på sightseeing i en verden, hvor menneskeheden har udryddet sig selv. En kvinde bliver vidne til et brutalt mord og er på flugt fra gerningsmanden i en sær by, der præges af ekstrem vold og sex. De historier og mange andre kan man se enkeltvis eller stream dem på en gang og få sig en tre timers lang overdosis af voksenunderholdning.

love death robots 1

Der er nogle solide og flotte guldklumper blandt kortfilmene, men der er også dem der føles som letkøbte provokationer. Bare bryster og andre kønsorganer bliver hurtigt trættende at se på, når der ikke er noget andet at byde på. Man kommer heller ikke altid i dybden med nogle af figurerne, da de ofte ender i en pøl af blod og indvolde. Flere historier med noget mere at byde på foruden spændende og sære animationer havde været godt til at skabe noget nødvendig balance mellem de ekstreme indslag.

LÆS OGSÅ:   Anmeldelse: 'Einstein and the Bomb'

Men det er fedt at se animationsteknikkerne blive brugt på måder, at man bestemt ikke ser i biograffilm. Dem med pseudo-realistisk computeranimation ligner mellemsekvenser til et fedt computerspil, mens andre lænner sig tæt op ad klassisk japansk anime. Netop en serie som “Love, Death & Robots’ er et fint udstillingsvindue for de udenlandske animationsselskaber og deres imponerende evner.

love death robots 12

‘Love, Death & Robots’ er netop et stjernegodt eksempel på hvordan man udnytter tidens streaming-muligheder til at udfordre almindelig narrativ historiefortælling og kaste de gængse regler over skulderen såvel som god smag. Det må man sige at Fincher, Miller og deres kreative samarbejdspartnere har gjort og det skal blive spændende at se om de laver en sæson to i fremtiden. For hvis de gør, må de meget gerne lave noget mere indhold der kan andet end at provokere. De er velkommen til at gøre forsøget igen.

Er man sindssyg glad for langt ude-animationer i vildt tempo, så tjek endelig ‘Love, Death & Robots’ ud og få et vanvittigt syretrip uden lige. Bare sørg for at de små unger ikke ser det og skal have krisehjælp derefter! Hermed en sikker anbefaling fra en glad animationsnørd.

Se ‘Love, Death & Robots‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med alle anmeldelser her.
Skriv kommentar