Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Lupin’ – sæson 1

Anmeldelse: ‘Lupin’ – sæson 1

15/01/2021 | Flixfilm

lupin anmeldelse netflix serie 2021

’Lupin’ er det charmerende franske bekendtskab, du ikke vidste, du manglede. Med Omar Sy i spidsen formår serien at forføre alle, der har brug for uforpligtende og binge-værdig underholdning.

Skrevet af Lars Møller.

Den franske ’Lupin’ ser i øjeblikket ud til at blive et gedigent seriehit for Netflix. Og har man allerede set Omar Sy charmere alskens juveler fra rigfolk, så forstår man hvorfor. Serien er skabt af George Kay (manuskriptforfatter på den internationale ’Criminal’ føljeton på Netflix) og François Uzan, og omhandler en parisisk stortyv, der lader sig inspirere af Maurice Leblancs litterære mestertyv, Arséne Lupin, for at finde frem til sandheden om farens tragiske død.

Da et historisk halssmykke dukker op på en auktion, sætter det Assane Diop på sporet af svaret på det spørgsmål, han har gået med siden farens død: Hvorfor tog hans far sit eget liv? Gennem flashbacks afsløres det, at Assanes far 25 år tidligere blev anklaget for at have stjålet selvsamme smykke fra den velhavende Pellegrini familie.

’Lupin’ kører i et overordentligt hurtigt tempo, der sjældent lader os dvæle ved de smukke parisiske billeder. Med Assane ved roret kastes vi rundt i byernes by, samtidig med flashbacks, der effektivt forklarer Assanes usædvanlige bevæggrunde. Seriens manuskript er stringent, og det er en fornøjelse at vi præsenteres for en serie, der fra første afsnit ved, i hvilken retning den vil.

lupin serie

Seriens første sæson bliver eftersigende udgivet i to omgange af fem afsnit. De fem første afsnit stryger man raskt igennem, og med en cliffhanger, der er en tand forceret, efterlades man i spænding, indtil de resterende fem afsnit bliver udgivet.

De tempofyldte afsnit er desværre også seriens anke. Til tider savnes en vis tyngde, som serien desværre sjældent tager sig tid til. ’Lupin’ dvæler meget lidt ved Assanes tragiske fortid. Kay og Uzan er mere interesserede i at bevise, hvor intelligent en serie, de har skabt, samt hvor betagende og veltalende vores protagonist er.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg kendte meget lidt til den titulære skikkelse, Arsénne Lupin, da jeg startede serien. Men den forbliver heldigvis original i sin egen ret, og den har samtidigt rigeligt med indspark fra Lupin fortællingerne. Der lægges heller ikke skjul på, at Assane er stor fan og kraftigt inspireret af den legendariske gentlemantyv.

LÆS OGSÅ:   Nyheder på Netflix i december 2023

I rollen som Assane er Omar Sy, der herhjemme er bedst kendt fra ’De urørlige’, og han er ligeså elskværdig, som han er velspillende her. Sy er det store trækplaster, og hans Assane-karakter er lige dele spændende og konfliktfyldt. Han snyder og berøver folk deres værdigenstande, men vi er stadig på hans side. Assanes relationer til sin søn og ekskone etableres hurtigt og effektivt, og det giver serien et skud tiltrængt emotionel dybde.

lupin netflix

’Lupin’ besidder et stort karaktergalleri, som desværre også byder på en håndfuld uinteressante karakterer, såsom politienheden der konstant er i hælene på Assane, mens de prøver at afkode hans ”lupinske” motiver.

Seriens visuelle side er betagende, og den formår at gøre Paris om muligt endnu mere indbydende. Jeg er højst sandsynligt ikke den eneste, der får akut rejsefeber, når jeg ser ’Lupin’. Allerede i det indledende afsnit får vi serveret vidunderlige billeder af Paris og dets ikoniske Louvre museum. Og kan man så andet end at nyde seriens glorificering af sidstnævnte?

Lydsiden er også vellykket, selvom seriens score til tider kan være en tand for insisterende. Spændingen tvinges frem af musikken i enkelte scener, og det virker efter hensigten, men man kunne have ønsket, at ’Lupin’ blot fæstede sin lid til den stramme klipning og stringente fortællestil i stedet. Noget som den gør i langt de fleste afsnit.

’Lupin’ er et yderst charmerende bekendtskab, der sikkert vil trække mange seere til skærmen på tværs af landegrænser. Omar Sy er perfekt castet som Assane Diop, der har mere end én ting til fælles med Lupin skikkelsen. Derudover besidder serien en bjergtagende visuel side, og fem afsnit der i den grad fortjener, at man binger dem hurtigst muligt.

Se ‘Lupin‘ på Netflix Danmark.

Anmeldelsen er baseret på hele første sæson.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med alle anmeldelser her.
Skriv kommentar