Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Lust Stories’

Anmeldelse: ‘Lust Stories’

17/06/2018 | Flixfilm

Fire korte film fra Indien fortalt med smukke billeder udgør tilsammen en ujævn buket af historier om indiske kvinders søgen efter identitet, kærlighed og sex. To ud af fire fungerer bedst og lever virkeligt op til den lumre titel. De to andre halter til gengæld med tomgang trods godt skuespil.

Skrevet af Michael Larsen.

Antologifilm er filmens svar på en pose blandende slik. Nogle kan være gode og nogle kan være lige det modsatte. Tit er de forbundet med et emne, der fungerer som en rød tråd gennem vignetterne. Det kan være et evigt aktuelt emne som kærlighed og netop det emne er omdrejningspunktet i ‘Lust Stories’, der kommer fra Indien. Landet har den mest aktive filmindustri i verden og har for længst sikret sig som mange andre lande i en plads i den efterhånden store Netflix-familie. ‘Lust Stories’ er således endnu en af mange indiske Netflix-produktioner indenfor de senere år, samtidig med at den er en tematisk efterfølger til ‘Bombay Talkies’.

Instruktørerne bag ‘Bombay Talkies’, Anurag Kashyap, Zoya Akhtar, Dibakar Banerjee og Karan Johar er tilbage bag kameraet. Hver af dem har en historie at fortælle og kvinderne i dem er de centrale hovedpersoner i søgen efter identitet, kærlighed og seksuel frigørelse. Den første historie er fra Kashyaps hånd og handler om den gifte, attraktive lærerinde Kalindi (en forrygende Radhika Apte), der har noget kørende med en yngre fyr. Hun bliver dog noget jaloux, da hendes loverboy bliver kærester med en anden pige og hun taler ofte til os, publikum om hendes ukontrollerede følesesliv. Den historie kunne nemt havde været en værdig spillefilm, der kunne komme dybere ned i personens dilemma.

Zoya Akhter fortæller historien om den meget stille hushjælper (Bhumi Pednekar) og man føler hendes isolation. Den hæmmer dog den lille historie og det keder en i lændgen. Klart den svageste i flokken osse selvom Pednekar gør sit bedste. Den erfarne skuespillerinde Manisha Koirala imponerer i Banerjees kortfilm om utroskab, men den føles aldrig rigtig farlig og pikant, som historien udvikler sig. Absolut pikant og den bedste kortfilm er Johars frække historie om den gudesmukke Megha (Kiara Advani), der gifter sig med den noget naive Paras (Vicky Kaushal). Paras evner ikke at tilfredsstille Megha hverken med sex og samtale og hun begynder at stimulere sig selv. Der er en hysterisk morsom scene, der involver hende og en vibrator, der bare skal ses. Det er både pinligt og frækt!

LÆS OGSÅ   Anmeldelse: 'The Coldest Game'

Med sådan en titel som ‘Lust Stories’, så tænker man at den er en lummer softcore pornofilm med saftige uartigheder på menuen. Langt fra! Istedet får man en samling af intime historier med skønne kvinder i centrum. De dejlige skuespillerinder gør alle sammen et solidt indtryk med deres fornemme skuespil. Der er sex men det er gjort smagfuldt, helt uden kama sultra-stillinger! Der er noget pudsigt skift med sproget, hvor der lige pludselig er stumper af engelsk dialog midt imellem den indiske tale. Det er spøjst, når det sker og det virker ret distraherende. Med indiske film får man tit smukke og sanselige billeder fra landet og på det punkt skuffer ‘Lust Stories’ bestemt ikke.

‘Lust Stories’ er en blandet oplevelse som antologifilm ind imellem kan være. Der kan altid være nogle nitter, der desværre trækker ned på helhedsindtrykket og i dette tilfælde er der de to historier, hvor man savner saft og kraft. Det er ironisk at se den første og sidste historie har passion, kant og humor, der virkeligt passer til titlen, mens resten er noget dødt. Så jeg kan bedst anbefale de mere levende historier, der sagtens kunne være selvstændige filmoplevelser på egen hånd. For dem er der både lust og stories i.

Se ‘Lust Stories‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.    Skriv kommentar