Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Malcolm & Marie’

Anmeldelse: ‘Malcolm & Marie’

10/02/2021 | Flixfilm

malmcolm marie anmeldelse review netflix

’Malcolm & Marie’ burde være et gribende parforholdsdrama, hvor begge parter både lærer nye ting om sig selv og om hinanden. Vi får i stedet en 100 minutter langsommelig (og flot, bevares) reklame for et eksklusivt, ikkeeksisterende undertøjsmærke.

Skrevet af Lars Møller.

’Malcolm & Marie’ er både skrevet og produceret under coronapandemien. Bag filmens manuskript er Sam Levinson, der også står bag den narkotiske ungdomsserie, ’Euphoria’ på HBO. Levinson har tilmed også siddet i instruktørstolen på denne film, men spørgsmålet er, om den er mere end sin pandemiske baggrund.

Filmen tager sit udgangspunkt i parret Malcolm og Marie, der efter åbningspremieren på Malcolms seneste film, oplever deres parforhold stå ved et vendepunkt. Premieren på Malcolms film får begge parter til at kigge tilbage på tilblivelsen, og sandhederne blottes henover en nat, hvor der kæmpes hårdt for egen individualisme og ret til succes.

Hvis det lyder en smule trægt, er det ikke helt ved siden af.

Artiklen fortsætter under annoncen

film malmcolm marie

Filmens manuskript er ikke specielt gennemtænkt, og selvom dialogen er skarpt skrevet, gør de meget begavede bemærkninger ikke parrets verbale krige mere troværdige. Det meste af handlingen spiller sig i real tid, hvilket er et spændende greb, men det kommer der intet ud af her.

Idéen om at to individer hver især kæmper for deres individuelle ret i parforholdet er god, men Levinson formår at gøre det til en enorm trættende affære. Hver gang filmen tør kaste et spændende element ind, trækker den hurtigt i land igen, og alt er tilbage til status quo.

Parret skiftes til at give hinanden en verbal opsang, og det fortsætter i over 100 lange minutter. Da vi endelig når filmens konklusion er vi ikke blevet klogere på Malcolm og Marie – og de virker heller ikke til at være blevet klogere på hinanden. Her er ingen indre rejser eller åbenbaringer, der kan nuancere parforholdets mindre kønne sider. Her er ingen tro på, at kærligheden altid sejrer til slut, eller at kærligheden er en kulturel konstruktion, vi klinger os til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og jo, Zendaya og John David Washington er afsindigt dygtige skuespillere, der formår at levere deres replikker med en intensitet og rytme, der er et poetry slam værdigt. Og jo, de er begge to meget smukke og sexede mennesker, der burde være et klart match. Men Levinson formår desværre ikke at skabe den kærkomne kemi mellem vores hovedkarakterer, som vi savner.

LÆS OGSÅ:   Anmeldelse: 'Shirley'

Vi tvinges i stedet til at tro, at Malcolm og Marie faktisk har haft et kærligt parforhold på et tidspunkt. Både deres had og begær til hinanden virker særdeles utroværdigt, og man ærgrer sig meget over, at Zendaya og Washington ikke kunne lykkes med dette projekt.

malmcolm marie netflix

Handlingen udspiller sig samme sted gennem hele filmen: Et æstetisk bjergtagende arkitekttegnet hus. Spørgsmålet er, om dette overhovedet var den rette beslutning for filmen. Ligesom mange af Levinsons andre valg, føles dette også forceret.

Ikke nok med at filmen udspiller sig i real tid og er i sort/hvid, vores to eneste karakterer bliver også begrænset fysisk. Det er et meget modigt valg, der sagtens kunne have resulteret i et mere intrigant kammerspil – det er desværre bare ikke tilfældet her.

Filmen har trods alt nogle visuelt skønne billeder i og omkring huset. Filmfotografen Marcell Rév har øje for de rigtige vinkler, der også iscenesætter huset på den helt rigtige måde, og gør det til den eneste interessante ”karakter” i filmen. Desværre er den høje visuelle kvalitet ikke nok til at redde ’Malcolm & Marie’ fra kedsomhedens grå greb.

Ser man denne film om flere år, vil den nok kun huskes for at være blevet produceret og filmet under en pandemi. Det er da også det eneste, der gør den mindeværdig. Resten af filmen er resultatet af mærkværdige og forcerede valg, der ikke fremmer filmens kvaliteter på nogen nævneværdige måder. Zendaya og Washington gør, hvad de kan, men de falder desværre igennem på den manglende kemi. Levinsons beslutninger bunder nok i et behov for at stråle filmisk overskud, men man ser let igennem disse, og det hele ender med at virke en smule sølle.

Se ‘Malcolm & Marie‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.
Skriv kommentar