Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘MH370: The Plane That Disappeared’

Anmeldelse: ‘MH370: The Plane That Disappeared’

16/03/2023 | Flixfilm

Konspirationsteorierne står i kø om et af tidens største mysterier.

Anmeldt af Emil Andersen.

Malaysia Airlines Flight 370 – med 227 passagerer og 12 besætningsmedlemmer – forsvandt fra jordens overflade kl. 01.19 om natten den 8. marts 2014 og efterlod et af de største mysterier i luftfartens historie. På niårsdagen for den uforklarlige begivenhed søger instruktøren Louise Malkinson at finde sandheden med MH370.

‘The Plane That Disappeared’ er en Netflix-dokumentarserie i tre dele, der præsenterer tre teorier om, hvor det stadig forsvundne Boeing 777-fly befinder sig og hvad der skete om bord. De mulige forklaringer, som den tilbyder, ser dog ikke ud til at føre sagen til en afslutning – og i nogle tilfælde afslører de farer og risici, der opstår i mangel af konkrete fakta.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er et par ting, der med sikkerhed kan siges om MH370. MH370 var en rutineflyvning fra Kuala Lumpur til Beijing på en klar og rolig nat, hvor det lettede lige efter midnat. Som illustreret af tilbagevendende satellitbilleder, kort, diagrammer og kommentarer fra pårørende til passagerer og luftfartseksperter, især den amerikanske forfatter Jeff Wise, var flyets rejse ikke usædvanlig, indtil det nåede udkanten af det malaysiske luftrum, hvor kommunikationen med flyet blev overdraget til vietnamesiske flyveledere. MH370-kaptajnen Zaharie Ahmad Shah sendte et “godnat” til sine medborgere i Kuala Lumpur, og så kort efter lukkede al MH370’s elektronik ned og flyet forsvandt fra alles radar.

En stor del af det første afsnit af den tredelte serie følger flyvningen og den malaysiske regerings reaktion. Da familierne til passagererne og besætningen samledes i Kuala Lumpur og Beijing for at høre nyheden, kom det frem, at flyet tog en skarp venstresvingning via den malaysiske halvø og var på vej nordpå mod Asien eller sydpå mod det fjerne Indien.

Passagerernes og besætningens familier bliver igennem hele serien interviewet, og det samme gælder Malaysia Airlines’ efterforsker og undersøgende journalist Jeff Wise, som med hjælp fra et hold civile efterforskere har undersøgt forskellige teorier om, hvad der kan være sket.

En af teorierne drejer sig om piloten, kaptajn Zaharie Ahmad Shah. Tanken er, at han låser andenpiloten ude af cockpittet, fjerner trykket i kabinen, venter på, at passagerernes iltmasker løber ud, og derefter sender han flyet sydpå over Det Indiske Ocean, indtil flyet løber tør for brændstof. Andre teorier mener at russerne står bag, mens nogle peger i retning af amerikanerne. Måske var det de samme som står bag NordStream-eksplosionerne?

LÆS OGSÅ:   Netflix streamer boksekamp mellem Mike Tyson og Jake Paul

Artiklen fortsætter under annoncen

Når man ser bort fra teorierne, konkluderede den malaysiske regering på grundlag af nogle beregninger foretaget af eksperter, at flyet faktisk styrtede ned i det sydlige Indiske Ocean. Der var ingen vragrester eller fysiske beviser, kun beregninger, som gjorde de ombordværende familiers familier rasende.

Hvis du leder efter svar i de tre episoder af ‘MH370: The Plane That Disappeared’, vil du ikke finde dem. Efter indledningsvis at have beskrevet flyets forsvinden og den malaysiske regerings reaktion – eller mangel på reaktion, afhængigt af hvem du spørger -, går resten af serien i dybden med teorier, der blev dannet og derefter afkræftet.

Når det er sagt, er teorierne alle godt præsenteret, og Wise er “ekspert” i at forankre dem alle i et eller andet aspekt af virkeligheden. Teorierne blev også understøttet af vreden og frustrationen hos familierne til passagerer og besætningsmedlemmer, som ventede i ni år på at få sagen afsluttet, uden held.De kan med deres egen stemme sige, at manglen på svar slider dem ned, og alle håber, at de en dag vil opnå en grad af sandhed om, hvad der skete med deres kære.

Så om man kan lide disse dokumentarfilm afhænger i virkeligheden af, om man accepterer de teorier, som Wise, hans journalistkolleger og luftfartseksperter fremsætter. Det er den eneste måde, hvorpå seeroplevelsen virkelig ikke falder ned i kaninhullet af konspirationsteorier.

Se ‘MH370: The Plane That Disappeared‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med samtlige anmeldelser her.




2 kommentarer til Anmeldelse: ‘MH370: The Plane That Disappeared’

  1. Jasper - kl. 07:17, 18-03-2023:

    Desværre er serien mere juks end dokumentar. Vi er med helt nede i kaninhullet hos såvel en fransk journalist, en pårørende og hos Jeff Wise, for hvem de mest dokumenterede og sandsynlige hændelser afskrives som komplotter på statsplan, imens egne vanvittige konspirationer opløftes til mulige og sandsynlige.
    Denne Jeff Wise minder – udover at være lidt Norman-Bates-agtig – mest af alt om en personage fra en episode af “Catfish”, som troede at han var kæreste med Katy Perry. Selv efter at Katy Perry herself havde fortalt ham, at det jo altså ikke var hende, som han havde kommunikeret med, var han stadig overbevist om, at det var hun jo nødt til at sige, for ikke at gøre kæresten, Orlando Bloom, jaloux og ked af det… 🙂

  2. Gerusa Ømann - kl. 11:18, 12-04-2023:

    Uetisk!
    Jeg troede i episode 1, at det var en af ​​politikerne, der var ansvarligt for “massemordet”. I episode 2 får man en ny omdrejning, hvor de ændrer manuskriptet til russisk motivation . Hvordan mon pilotens familie havde følt, at se deres slægtning blive beskyldt i den første episode? Min første tanke: “Dette er meget uetisk!”. Det anbefales derfor ikke. For dem, der kan lide dokumentarer, er Netflix ikke pålideligt. Jeg har set flere “dokumentarer”, der er rene konspirationsteorier. For dem, der kan lide fakta, er det ren skuffelse!

Skriv kommentar