Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Mr. Harrigan’s Phone’

Anmeldelse: ‘Mr. Harrigan’s Phone’

08/10/2022 | Flixfilm

Endnu en Stephen King-historie er blevet gjort til film i form af ‘Mr. Harrigan´s Phone’, og den hører desværre til en af de middelmådige filmatiseringer. Der er godt skuespil i filmen fra især Jaeden Martell og Donald Sutherland, men den er fattig på gys og mystik.

Skrevet af Michael Larsen.

Tidligere i året kom den gode gyser ‘The Black Phone’ der er baseret på en novelle af Stephen Kings søn Joe Hill, hvor en telefon spillede en afgørende rolle i dens historie. Det samme gør sig også gældende i farmand Kings egen novelle ‘Mr. Harrigan´s Phone’ der stammer fra hans novellesamling ‘If It Bleeds’. Nu er ‘Mr. Harrigan´s Phone’ blevet filmatiseret af den erfarne filmskaber John Lee Hancock (‘The Founder’ og ‘The Highwaymen’), som også har skrevet manuskriptet.

‘Mr. Harrigan´s Phone’ handler om et særligt venskab der opstår mellem drengen Craig (Jaeden Martell) og den hemmelighedsfulde rigmand John Harrigan (Donald Sutherland) der begge føler sig ensomme. De har det til fælles en interesse for litteratur, og Craig læser tit op for Harrigan. Efter længere tid bliver de så gode venner, at Craig giver Harrigan en iPhone som en gave.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men en dag dør Harrigan af alderdom, hvilket sender Craig ud i sorg. Craig lægger Harrigans iPhone i hans kiste, før den bliver begravet. Da han bliver mobbet meget i sin skole og ikke får meget hjælp fra sin far, begynder Craig at ringe til Harrigans iPhone for at fortælle ham om hans plageånd Kenny (Cyrus Arnold). Men det resulterer i at Harrigans genfærd hævner sin ven på grusom vis. Eller er Craig ved at blive skør, da spøgelser jo ikke findes. Eller hvad?

Det fine ved ‘Mr. Harrigan´s Phone’ er det gode samspil mellem Jaeden Martell og Donald Sutherland som er filmens omdrejningspunkt. Det er ikke altid hjertevarmt, da de kan have uenigheder om tingene i livet, men der er gensidigt respekt trods alt. I høj alder fortsætter Donald Sutherland med at levere godt skuespil, og det er som altid en fornøjelse at se legenden gøre sit arbejde med bravour.

LÆS OGSÅ:   Netflix streamer hotdogspisningskonkurrence

Det unge talent Jaeden Martell har begået sig før i Stephen King-land i 2017-udgaven af ‘It’, og han gør det meget godt her som den plagede Craig der kæmper med usikkerhed og sorg, så det kan mærkes. Den dygtige Kirby Howell-Baptise fra ‘The Sandman’ gør det fint som Craigs søde skolelærer Ms. Hart der udviser stor sympati for den usikre elev.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med de fleste Stephen King-film forventer man som publikum en vis form for gys, men i tilfældet af ‘Mr. Harrigan´s Phone’ er der ikke meget gys at hente i den interessante idé. John Lee Hancock får ellers skabt en fin og dunkel atmosfære, men det bliver ikke udnyttet til noget konkret der får nakkehårene til at rejse sig. Værst af alt føles slutningen meget uforløst, hvilket er ærgerligt.

Forventer man at blive skræmt fra vid og sans af at have se ‘Mr. Harrigan´s Phone’, så bliver man skuffet. Den er mere et drama end noget andet, og drama-delen af filmen fungerer også fint, men den formår ikke at bruge de overnaturlige elementer på effektiv vis. Der er de Stephen King-film der er noget bedre, men ‘Mr. Harrigan´s Phone’ hører ikke til en af dem.

Se ‘Mr. Harrigan’s Phone‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med alle anmeldelser her.
Skriv kommentar