Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Murder Among the Mormons’

Anmeldelse: ‘Murder Among the Mormons’

11/03/2021 | Flixfilm

Murder Among the Mormons anmeldelse netflix

’Murder Among the Mormons’ udmærker sig ved at være en velfortalt historie omhandlende tragiske dødsfald, der skulle ende med at kaste lys over en utrolig hemmelighed og et ganske særligt individ.

Skrevet af Lars Møller.

Netflix ved efterhånden, hvad vi vil have, og med ’Muder Among the Mormons’ lander endnu en true crime dokumentar på tjenesten. Serien endte hurtigt på danskernes top 10 liste, og der er da også noget yderst dragende i at se en virkelig historie udspille sig i en klassisk berettermodel. Herved får vi afsløret de afgørende detaljer på de rette tidspunkter.

Det samme er tilfældet med dette nyeste dokumentarskud på stammen, der ligesom de seneste (’Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer’ og ’Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel’) er fænomener lige efter deres premierer, men herefter hurtigt ender i glemmebogen. Joe Exotic hvem?

’Murder Among the Mormons’ tager sit udgangspunkt i to horrible bombedrab, der trækker tråde til dokumenthandel og den mormonske kirke i USA. Men hvordan kan ældgamle mormonske dokumenter føre til nådesløse drab? Dét er, hvad instruktørerne Jared Hess og Tyler Measom undersøger henover seriens tre afsnit.

Artiklen fortsætter under annoncen

Murder Among the Mormons netflix series

Hess og Measom har skabt en sober fortælling, der både besidder medrivende interviews, informative tv-indslag fra 1980’erne og ganske utrolig historie. At sagen fik så stor mediebevågenhed, viser sig at være en stor gave for serien, der både bruger optagelser fra gerningssteder og ældre interviews med flere af fortællingens mere prominente personer.

Serien har da også Joe Berlinger som executive producer. Berlinger er i Netflix-sammenhæng bedst kendt for hans Ted Bundy dokumentar, ’Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes’, og efterfølgende spillefilm, ’Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile’. Ligesom med ’The Ted Bundy Tapes’ fornemmer man her en sikker hånd føre os gennem historiens hovedforløb. Serien virker professionel og tager sin egen genre seriøst. Dog besidder serien adskillige scener, der har til formål at genskabe de situationer, der snakkes om. Men det fungerer helt upåklageligt her.

’Murder Among the Mormons’ ynder heldigvis ikke at gøre brug af kvalmende virkemidler, der genskaber drab ned til mindste detalje, som man ellers har set i andre true crime – senest med tidligere nævnte ’Night Stalker’. Derimod forsøger den at oplyse om sagens gang og gerningsmandens motivationer og handlingsmønstre.

LÆS OGSÅ:   De 5 mest sete film på Netflix lige nu

Artiklen fortsætter under annoncen

Samlet set er seriens tre afsnit både informative og nervepirrende, men det første afsnit er en anelse lang i spyttet. Man kan have svært ved at beholde interessen for de mormonske dokumenter, der ivrigt tales om. Værdien af disse informationer giver bedre mening ved seriens slutning, men seriens første afsnit kunne stadig være skarpere fortalt.

Murder Among the Mormons danmark

Vi præsenteres også for den mormonske religion, som vi ikke er særligt bekendte med i Danmark. Det er en rask introduktion, der savner en mere dybdegående forklaring af den mormonske religions historiske og kulturelle plads i det amerikanske samfund – både dengang og i dag. Dette havde også givet seeren en bedre forståelse for kirkens dilemmaer, da ”ødelæggende” dokumenter opdages. Jeg må ærligt indrømme, at al min viden om den mormonske religion stammer fra et enkelt afsnit af ’South Park’. Shame on me?

Hess og Measom afslører ved seriens tredje og sidste afsnit gerningsmanden, og her bekender deres serie endelig kulør. Vi indser først her, hvor utrolig en historie, vi rent faktisk er vidne til. Afsnittet bevæger sig da også med et betydeligt højere tempo end de to første, og man sidder desperat på kanten af sofaen for at få det hele med.

’Murder Among the Mormons’ slutter desværre med et glorificeret portræt af et dybt tragisk og psykotisk individ, der slet ikke klæder den ellers så velfortalte historie. Serien udmærker sig inden for sin genre og er bestemt værd at give sig i kast med – selv hvis man kun kender til den mormonske kirke fra ’South Park’.

Anmeldelsen er baseret på samtlige afsnit.

Se ‘Murder Among the Mormons‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.
Skriv kommentar