Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Murder Mystery’

Anmeldelse: ‘Murder Mystery’

20/06/2019 | Flixfilm

murder mystery anmeldelse review netflix film adam sandler 2019

Adam Sandler og Jennifer Aniston spiller endnu engang overfor hinanden i denne mysteriekomedie med en aldeles sjov præmis. Det er dog et mysterium, hvordan ’Murder Mystery’ formår at tabe meget af filmens potentiale på gulvet.

Skrevet af Lars Møller.

Som barn af 90’erne og de tidlige 00’ere var jeg glødende Adam Sandler fan. I film som ’The Waterboy’, ’Mr. Deeds’ og ’50 First Dates’ grinede jeg mig igennem Sandlers underfundige komiske historier, der involverede romantik, skæve bikarakterer og sjove præmisser. Jeg havde sågar inddelt min DVD-hylde i både Adam Sandler, Jim Carrey og Jennifer Aniston sektioner. Som årene gik og jeg selv blev ældre, gik det op for mig, at Sandler desværre ikke fulgte med tiden, og hans humor forblev den samme. Jeg var blevet træt af hans evindelige mumlen og sære, finurlige stemmer.

Med ’Murder Mystery’ markerer Adam Sandlers produktionsselskab Happy Madison Productions deres syvende samarbejde med Netflix, der både tæller et stand-up show og adskillige mere eller mindre vellykkede komediefilm. ’Murder Mystery’ fører endnu en gang Sandler sammen med Jennifer Aniston, som vi sidst så sammen i 2011s forglemmelige ’Just Go With It’. Begge er de ret habile komedieskuespillere, så man er ikke i tvivl om, hvad man har i vente i dette spritnye komediemysterie.

murder mystery sandler

Filmen tager sit udgangspunkt i det midaldrende par Nick og Audrey Spitz, der fejrer deres bryllupsdag ved at tage på en forsinket bryllupsrejse til Europa. Men busturen og foredraget om hvordan skinke ældes bliver skiftet ud med et fornemt yachtcruise, da de møder den fornemme Charles Cavendish. Han inviterer dem med hans familie på deres grandiose yacht for at provokere hans velhavende onkel. Men da onklen findes myrdet ombord på yachten, befinder Nick og Audrey sig pludselig i et europæisk mordmysterie. Der går da heller ikke længe, før efterforskeren med det fransk-klingende navn, Inspector de la Croix, konkluderer, at det må være Nick og Audrey, der er de skyldige, da de tydeligvis ikke passer ind blandt yachtens gæster. Derfor beslutter the Spitzes sig for selv at ville opklare denne mystiske mordgåde, som virker taget ud af en Agatha Christie roman.

Plottet i ’Murder Mystery’ er særdeles velkendt af to årsager: Det følger både de klassiske komedietroper samt giver os klassiske mysterie-elementer, som vi især kender dem fra velkendte krimimysterier. Det fungerer da også særdeles godt at lade vores to hovedpersoner begive sig ud i en sådan mordgåde, hvor de selv er bekendte med de klassiske plot-twists – ’The butler did it!’. Det giver filmen et sjovt metalag, der også understreger, at filmen aldrig tager sig selv helt så seriøst. Det er særdeles vellykket og er da også, hvad der trækker filmen op fra, ellers at ville have været komplet uinteressant. Man kan tydeligt fornemme at instruktøren, Kyle Newacheck, er den samme som stod bag Netflix’ Die Hard-parodi, ’Game Over, Man!’, der desværre endte i al for meget slapstick-humor. Her klarer ’Murder Mystery’ sig heldigvis en del bedre.

murder mystery danmark

Filmens tempo er højt, hvilket sørger for, at man lige akkurat aldrig keder sig. Dette resulterer så desværre også i, at der sjældent bliver dvælet ved det farverige persongalleri eller de spændende lokationer. Man fornemmer da også, at al fokus desværre ligger hos Sandler og Aniston, der konstant sammenligner deres kedelige Sears/Target amerikanerliv med alt fra grand prix racerkørere til maharajaen ombord på yachten. Det bliver trættende i længden, og man håber lidt på, at filmen byder på mere end blot at fremlægge de helt entydige forskelle mellem de eksotiske europæere og de ensformige amerikanere.

Nick og Audrey Spitz er meget intetsigende karakterer, og Sandler og Aniston portrætterer dem også sådan. Dette er højst sandsynligt et bevidst valg for på den måde at vise de tydelige forskelle mellem dem og de resterende karakterer. Det gør desværre også, at man aldrig rigtig får noget forhold til nogen af dem. Begge karakterer er blevet givet et specifikt karaktertræk, der gør dem i stand til at opklare mordmysteriet; Nick er politibetjent og Audrey er stor fan af krimimysterieromaner.

LÆS OGSÅ   Anmeldelse: 'Resident Evil’ – sæson 1

Adam Sandler er stadig ligeså ”sandlerisk”, som han altid har været – underspillende drengerøv med platte jokes. Jennifer Aniston virker også til at spille på autopilot. Her er meget lidt til forskel fra hendes tidligere komedieroller, hvor hun også har spillet overfor blandt andet Sandler, Ben Stiller og Jim Carrey.

murder mystery komedie

På yachten møder vores to hovedpersoner den ene skæve og spændende karakter efter den anden. Her er alt fra en Hollywood-berømt skuespillerinde til en højt rangeret oberst med en hånd. Alle udfylder de deres roller til perfektion, men med den begrænsede skærmtid de har får vi aldrig rigtigt det fulde udbytte af dem. Luke Evans er dog særdeles nævneværdig, da han virkelig brænder igennem som den rige vicomte Charles Cavendish. Man kan tydeligt mærke, hvor selvisk en karakter Cavendish er, og alligevel tilbyder han The Spitzes den altid tiltrængte hjælp i deres færd.

’Murder Mystery’ har desværre ikke meget nyt at byde ind med. Mordgådens troper bliver italesat, og det skaber sjove metalag, hvilket er særdeles vellykket. Men det er svært at se bort fra den platte humor, som gang på gang får lov at være i fokus, og når man behøver at forklare en joke involverende en aubergine- og donut-emoji, så bliver det for trættende. Både Sandler og Aniston gør det fint, men ingen af dem tager nogen chancer eller bryder med deres tidligere roller. Filmen fungerer udmærket, hvis man søger halvanden times almen underholdning, men håber man på mere, må man gå tomhændet fra filmen.

Se ‘Murder Mystery‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med alle anmeldelser her.
Skriv kommentar