Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘No Limit’

Anmeldelse: ‘No Limit’

13/09/2022 | Flixfilm

Det franske drama ‘No Limit’ udforsker de udfordrende dybder i både havet, kærligheden og faren ved at presse sig selv. Dog er der ikke meget drama i filmen trods de spændende emner og de flotte undervandsbilleder.

Skrevet af Michael Larsen.

Kærlighed forbinder man tit med noget godt, men den kan også være en destruktiv kraft med afgørende konsekvenser. Det og den ukendte side under havets overflade er i centrum i det franske drama ‘No Limit’ der er inspireret af de virkelige begivenheder fra dengang, den kvindelige fridykker Audrey Mestre døde under et rekordforsøg tilbage i 2002. Filmen er
altså en dramatisering, så derfor bliver hendes navn ikke brugt i filmen.

Filmens omdrejningspunkt er den unge kvinde Roxana (Camille Rowe), der dyrker dykning som en flugt fra hverdagens trivielle problemer. En dag spotter hun en plakat for fridykning-undervisning der styres af den frygtløse verdensmester Pascal Gauthier (Sofiane Zermani).

Artiklen fortsætter under annoncen

Roxana bliver forelsket i Pascal og deres lærer/student-forhold tager en erotisk drejning der også bliver forøget af de vilde forsøg på at slå verdensrekorder i fridykning. Men flirten med romantik og den farlige sport begynder at have en alvorlig effekt på Roxana, især da forholdet mellem hende og Pascal bliver noget ustabilt.

‘No Limit’ virker ved første øjekast beslægtet med kultfilmen ‘The Big Blue’ som Luc Besson skabte helt tilbage i 1980érne med Jean Reno og Jean-Marc Barr i hovedrollerne. Begge film dyrker på mange måder det smukke ved havet og den uundgåelige fare der ligger i at præstere på bedst muligt vis i fridykning, da det er en farlig sport.

‘No Limit’ forsøger at balancere mellem at være en flot sportsfilm og et kærlighedsdrama komplet med hed sex og boblende jalousi. Den fungerer bedst, når der er fokus på selve sporten og dertil er der smukke billeder fra det blå hav, som er flot fotograferet af Thomas Hardmeier. Man får hurtigt respekt for dem der sætter deres liv på spil for den udfordrende sportsdisciplin.

LÆS OGSÅ:   'Rebel Moon: The Zack Snyder Cut' får premieredato

Til gengæld som et stykke drama så falder ‘No Limit’ helt til bunds og kommer aldrig op til overfladen. Den smukke model/skuespillerinde Camille Rowe formår desværre ikke at give
nok indhold til sin karakter, som heller ikke er skrevet særligt godt til at begynde med. Det kan siges om Sofiane Zermani der som Pascal virker som en opblæst nar med et hidsigt temperament der koger over i decideret overspil.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kemien mellem de to vovehalse virker heller ikke specielt troværdigt, hvilket er akavet da det skal forestille at være filmens egentlige drive. Der er kun så meget der kan gøres med saftige sexscener. Når der er ingen gnister i forholdet, så er det bare begær uden nerve. Det er som at se dårligt amerikansk sæbeopera med softcore-porno men bare på fransk.

‘No Limit’ er noget rodet med sit mix af farlig sport og tam erotik. Taget i betragtning af de virkelige begivenheder filmen bygger på, så kommer den aldrig i dybden med at skildre den på en troværdig måde. Så no-go til ‘No Limit’ og se hellere den beslægtede og langt bedre ‘The Big Blue’.

Se ‘No Limit‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med alle anmeldelser her.
Skriv kommentar