Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Old Dads’

Anmeldelse: ‘Old Dads’

27/10/2023 | Flixfilm

En kontroversiel humørforladt komedie, der ikke er for sarte sjæle.

Anmeldt af Randi Sørensen.

Den nye Netflix-komedie ‘Old Dads’, instrueret af og med Bill Burr, er en satirisk fortolkning af de udfordringer, tre midaldrende venner oplever i en verden, de finder stadig mere politisk korrekt. Filmen dykker ned i deres utilfredshed med det moderne samfund, politisk korrekthed og deres forsøg på at hævde deres ytringsfrihed.

Filmen begynder med et bombardement af klager fra Burrs karakter, Jack, der er en 51-årig far. Han brokker sig over alt fra manglende parkeringspladser til Twitter, vaping og papirsugerør.

Jack og hans venner, Bobby (spillet af Bobby Cannavale) og Mike (spillet af Bokeem Woodbine), ejede engang et firma, der lavede retrotrøjer, og de er vendt tilbage for at arbejde for en meget yngre chef, der betragter sig selv som en firstmover. Dette sætter scenen for sammenstød mellem den ældre generations synspunkter og den yngre, mere progressive.

De begiver sig ud på en fejlslagen mission for at provokere deres kollega med progressive holdninger til at fremtvinge en kontroversiel racistisk kommentar. Uvidende om det har deres chef installeret skjulte kameraer i deres bil, og deres skænderier bliver fanget på bånd. Dog fremstiller filmen dem som ofre for ulovlig overvågning snarere end som skabere af chikane.

Hovedkarakterernes venskaber begynder at smuldre, da deres forsøg på at “udøve ytringsfrihed” fører til konsekvenser, herunder spredning af misogynistisk had. Deres koner portrætteres stereotypt som kolde, krævende eller skræmmende, hvilket bidrager til kaos.

Artiklen fortsætter under annoncen

Filmen prøver også at tackle temaet om at blive ældre og de udfordringer, der følger med det. Den rejser vigtige spørgsmål om at tilpasse sig en skiftende verden, men disse øjeblikke overskygges ofte af filmens kontroversielle og til tider stærkt krænkende humor.

‘Old Dads’ forsøger at kritisere politisk korrekthed og den såkaldte woke-kultur, men den virker dateret og overfladisk. Den bygger på billig humor, og dens forsøg på at parodiere det moderne samfund virker malplaceret. Filmen forsøger at belyse hykleriet hos dem, der fremmer politisk korrekte værdier, samtidig med at de selv udviser uetisk adfærd. For eksempel, når en mand kritiserer Jack for at ryge, fører det til, at Jack påpeger ironien.

LÆS OGSÅ:   Spil 'Grand Theft Auto' med Netflix

‘Old Dads’ mister yderligere sin moralske fodfæste, når den forsøger at retfærdiggøre Jacks stødende adfærd ved at afsløre hykleriet hos dem, der modsætter sig ham. Filmen ser bort fra, at Jacks handlinger er problematiske, uanset andres opfattede hykleri. Dette skaber en forvirret og moralsk tvetydig fortælling.

I sidste ende afhænger det af din humor og din villighed til at forholde dig til dens kontroversielle indhold, om du vil nyde ‘Old Dads’. Hvis du værdsætter Bill Burrs komik og nyder grænseoverskridende, krænkende humor, kan du finde denne film morsom. Hvis du nemt finder sådan noget krænkende, er det bedst at holde sig væk.

Samlet set er ‘Old Dads’ en film, der ikke kun fejler med at levere sin tilsigtede besked effektivt, men også mangler de humoristiske elementer, der kunne have gjort den mere engagerende. Hvad enten du vil nyde den eller ej, afhænger af dine personlige holdninger og din humorforståelse, men for mange vil den fremstå som en mulighed, der er blevet forspildt for at behandle vigtige nutidige spørgsmål på en meningsfuld måde.

Se ‘Old Dads‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med alle anmeldelser her.
1 kommentar til Anmeldelse: ‘Old Dads’

  1. Jesper Thomsen - kl. 17:31, 28-10-2023:

    Mærkelig anmeldelse, der tydeligt viser, at anmelderen tilhører den gruppe Bill Burr tager kærligt pis på. Han og filmen peger, dejligt befriende, på nogle af de nye strømninger det vælter udover verden for tiden, og udstiller det latterlige når det overdrives. Jeg er vild med Bill Burr, og knap så vild med woke😊

Skriv kommentar