Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘On My Block’ – sæson 1

Anmeldelse: ‘On My Block’ – sæson 1

27/03/2018 | Flixfilm

‘On My Block’ er low-key underholdning og et frisk pust inden for high school-genren, hvor de shakespearianske forelskelser i vennegruppen krydres med hverdagens udfordringer i blokken.

Skrevet af Frederikke Goth.

Mange gange før har vi set både serier, film og bøger, der omhandler al det svære ved tiden, hvor man starter i high school: de kropslige forandringer, de flygtige forelskelser, venskaberne, forældrene og en stillingtagen til fremtiden. Nej, det er bestemt ikke let at være teenager – heller ikke for karaktererne i ‘On My Block’.

I denne serie følger vi en flok venner, der har holdt sammen siden de var børn, og nu skal til at starte i high school – og de er derfor midt i overgangen fra barn til ungt menneske. Som titlen refererer til, så bor vennerne i et socialt udfordret kvarter, hvor det er gadereglerne der gælder, og ‘On My Block’ ligner dermed ikke de fleste andre high school-historier. I modsætning til mange andre fortællinger i genren, så foregår serien stort set aldrig på selve skolen eller handler om den onde pigeklike, sportsidioterne eller mobberi af outsideren. Handlingen udfolder sig primært hjemme hos de unge selv, på gaderne og hvis de endelig er på skolen, så oplever seeren det kun for en kort bemærkning over kantinefrokosten.

Men ikke kun omgivelserne ser anderledes ud end den typiske high school-historie. Om end vennerne står over for udfordringer, der minder om de fleste andre teenagers, så er de krydret af livet i blokken. Typiske udfordringer som at have et crush på en pige – men en pige, der flytter ind hos teenagedrengens familie, fordi hendes egen familie er blevet deporteret. Eller en udfordring i at skulle finde sin plads i forhold til forventninger og familieforretningen – men i en familie, hvis forretning er en benhård latinamerikansk bande. Eller i den mere farverige ende: Stadig at tro på barndommens eventyr – og i dette tilfælde betyder det at tage på en skattejagt i kvarteret for at finde pengene fra et udbytterigt røveri årtier tidligere.

Selv om miljøet er anderledes end hos de typiske teenagere i high school-fortællinger, så er biologien dog i bund og grund den samme. Hormonerne raser også hos unge på 14-15 år i udsatte boligkvarterer, og forelskelse og seksuel lyst er lige så stærk som hos alle andre teenagere. Faktisk så stærk, at det til tider bliver helt shakespeariansk med forelskelser på kryds og tværs blandt vennerne som i en moderne udgave af ‘En skærsommernatsdrøm’. Det fungerer rigtig godt med de (for de fleste seere) letgenkendelige flygtige teenageforelskelser, og særligt Jason Genao leverer en overbevisende præstation i sin rolle som den smaskforelskede Ruby Matinez.

LÆS OGSÅ   Anmeldelse: 'Stranger Things' – sæson 4, del 2

Serien behandler dermed det svære ved at være på vej mod voksenlivet og med det ansvar, der hører til – om end voksenlivet i dette tilfældet blandt andet indebærer at tage del i en hardcore bande. Men samtidig bevarer den også barndommens drømmerier, hvilket er meget tydeligt med Jamal (Brett Gray), der ihærdigt bliver ved med at lede efter tyvegodset fra røveriet af RollerWorld i 80’erne. Hans ihærdige skattejagt er en forfriskende bihandling, der skaber en god kontrast til vennernes problemer. Serien giver alt i alt et rigtig fint billede af den mellemstation, som de tidligere teenageår er, hvor man svinger mellem den forgange barndom og det ventende voksenliv.

‘On My Block’ er ikke stor seriekunst, og den benytter sig af flere klichéer, der til tider gør det hele lidt for forudsigeligt. Her ville jeg ønske, at serien turde lidt mere og udfordrede genren i højere grad – for det ville den kunne bære. Slutningen har godt nok noget kant, men jeg tror alligevel, at de fleste har en ret stærk fornemmelse af, hvordan det kommer til at gå i en eventuelt sæson 2. 
Ikke desto mindre er serien underholdende, charmerende og har sin egen stil inden for genren. Karaktererne er originale og mere overbevisende end i eksempelvis den 90’-nostalgiske teenageserie ’Everything Sucks!’. De er meget autentiske, til at spejle sig i og det er svært ikke at holde af dem.

Er du på udkig efter low-key og afslappende underholdning med stærke karakterer, der samtidig ikke kræver al for meget af sin seer, så er ‘On My Block’ altså et stærkt bud.

Anmeldelsen er baseret på hele sæson 1.

Se ‘On My Block‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.
Skriv kommentar