Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘One Piece’ – sæson 1

Anmeldelse: ‘One Piece’ – sæson 1

05/09/2023 | Flixfilm

Live action-udgaven af ‘One Piece’ er en sprælsk og livlig affære der virker meget tro til ånden af kildematerialet. Oplagt underholdning for ‘One Piece’-fans og en spændende start for nybegyndere til det særlige pirat-univers.

Anmeldt af Michael Larsen.

Manga er det japanske udtryk for tegneserier, og det udtryk repræsenterer japanernes helt unikke tag på tegneseriemediet. Folk der læser manga kender indholdet i de fleste af den slags tegneserier. Elementer som personer med store og udtryksfulde øjne, dynamiske actionscener, og det faktum at de skal læses bagfra!

Blandt de mest kendte titler fra det store manga-marked der har underholdt publikum i vesten, er værker som ‘Akira’, ‘Dragon Ball’ og ‘One Piece’ som nu er blevet gjort til en live action serie. Tidligere har ‘One Piece’ været gjort som en animeret serie på hele tyve sæsoner!

‘One Piece’ følger de meget usædvanlige pirater Straw Hat Pirates, der ledes af den energiske Monkey D. Luffy (Iñaki Godoy). Piraterne sejler rundt i det store hav på jagt efter den sagnomspundne skat “One Piece”, der kan være med til at gøre Monkey til kongen over alle pirater. Men mange andre pirater kender også til skatten, og de helmer heller ikke at få fat i den.

Det er ikke første gang at Hollywood forsøger sig med at filmatisere manga, og det har været uden det store held. Se bare hvordan det gik med ‘Ghost in the Shell’ og ‘Dragonball: Evolution’! Netflix har heller ikke været heldig med deres manga-satsninger som ‘Death Note’ og ‘Cowboy Bebop’. Især den sidstnævnte varede kun en sæson!

Jeg har aldrig selv læst ‘One Piece’-tegneserien trods kendskab til den, så om den nye tv-serie følger materialet slavisk, kan jeg ikke sige med sikkerhed. Det særlige visuelle look har serieskaberne Matt Owens og Steven Maeda i tæt samarbejde med
‘One Piece’-skaberen Eiichiro Oda gjort et stort og flot arbejde i at genskabe i live action-form uden at tænke på realisme for realismens skyld.

LÆS OGSÅ:   Nye film og serier på Netflix (Uge 36 – 2023)

Artiklen fortsætter under annoncen

Dermed er der ikke sparet på vilde farver, surrealistiske computereffekter og fantasifulde kulisser. Tonen i serien er også fjollet og ind imellem voldelig, hvilket mange anime-serier har tendens til at være. Serien omfavner sin egen særprægede tone med stolthed, hvilket er frisk gjort i forhold til andre forsøg på vestlig fortolkning af manga/anime.

Castet i ‘One Piece’ består for det meste af relativt ukendte skuespillere, lige på nær Ian McShane der bruger sin karismatiske stemme som fortællerstemme. Iñaki Godoy er på mange måder den af skuespillerne, der brænder mest igennem i hovedrollen som den maniske Monkey. Han formår at bringe charme og energi til en figur, der nemt kan blive for meget med det skøre, men det er gjort med god balance. Emily Rudd gør det dog også fint som tyven Nami, der modvilligt bliver en del af Monkeys besætning.

Er man slet ikke på forhånd bekendt med ‘One Piece’, så frygt ej for man kan sagtens være med fra starten uden at have læst selve tegneserien eller set den animerede serie. For er man frisk på at se en vild og underholdende skattejagt der ikke sparer på absurde indslag og voldsomme actionscener, så find jer til rette på sofaen og lad Monkey være jeres kaptajn i sensommeren.

Se ‘One Piece‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med alle anmeldelser her.
Skriv kommentar