Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Outside the Wire’

Anmeldelse: ‘Outside the Wire’

16/01/2021 | Flixfilm

Outside the Wire anmeldelse netflix danmark film

‘Outside the Wire’ er oplagt omend anonym braindead-underholdning til den kolde weekend, hvor man bare skal være indenfor i øjeblikket. Anthony Mackie er i sædvanlig kick ass-form på autopilot og Pilou Asbæk fortsætter sit udenlandske filmeventyr med endnu en skurkerolle.

Skrevet af Michael Larsen.

B-film har et godt sted at være i streaming-markedet. Før kom de til straight to video, dengang der var videomaskiner og ja nuller-generation, der var film på videobånd før streaming! Den seneste b-film til det store udvalg af Netflix-film, er sci fi-thrilleren ‘Outside the Wire’; instrueret af svenske Mikael Håfström der førhen lavede den fremragende ‘Ondskab’ efter Jan Guillous biografi, inden han som andre europæiske instruktører gik hen og lavede anonyme Hollywood-film.

I den nære fremtid i ‘Outside the Wire’ bliver krig udført med avanceret drone-teknologi, der er på vej til at erstatte soldater af kød og blod. Dronepiloten Thomas Harp (Damson Idris) begår en fatal fejl under en dronemission, der koster to soldater livet. I stedet for at komme for retten, bliver han udsendt blandt menige soldater, så han kan værdsætte landtropperne endnu mere og kommer dermed langt væk for sit comfort zone.

Outside the Wire netflix

Den nu tidligere dronepilot bliver sendt på en farlig mission i udlandet for at finde atomvåben, der er blevet stjålet af den farlige krigsherre Victor Koval (Pilou Asbæk med skorpion-tatovering på halsen). Harp skal samarbejde med den særlige officer Leo (Anthony Mackie), der er en helt ny type soldat. En androide der på overfladen ser menneskelig ud, men som kan ting som hans kolleger ikke kan…

Ja, handlingen i ‘Outside the Wire’ er rendyrket B-film der uden skam stjæler fra ‘The Terminator’, ‘RoboCop’ og ‘Universal Soldier’ og en smule fra ‘Training Day’ minus det hårdkogte drama fra netop den film. Det kunne lyde som en sprængfarlig blanding, men ‘Outside the Wire’ har ikke just den samme effekt som en bombe. Der er mange actionscener med nogenlunde gode computereffekter, men det er intet man husker bagefter. Men det er ret interessant at se hvordan brugen af robotteknologi i kamp-sammenhænge fungerer og virker som noget, der kunne være en mulig virkelighed engang i fremtiden.

LÆS OGSÅ:   'Sygeplejersken' hitter i udlandet

Den relative nye stjerne Damson Idris gør det fint som den lettere arrogante Harp, der virkelig kommer på udebane på en underholdende måde og det umage samspil mellem Idris og Mackie bærer filmen fremad trods den langsomme tempo. Mackie er i sædvanlig bad ass mode og har skiftet sine Falcon-vinger fra Marvel-universet ud med en effektiv robot-krop.

Artiklen fortsætter under annoncen

Outside the Wire film

Mackie har også lige været med i sci fi-serien ‘Altered Carbon’, der også legede med perfekte kampdygtige kroppe, så han er ikke ligefrem på udebane her og kører også lidt på autopilot her. Pilou Asbæk kan ses igen som skurk i sin udenlandske filmkarriere, men han når ikke her at gøre skræmmende god indtryk, som han gjorde det i den underholdende ‘Overlord’.

‘Outside the Wire’ er ikke så dybsindig, som den prøver desperat at være. Den er i sidste ende bare braindead-underholdning fyldt med klicheer, der er oplagt at se i den kolde corona-weekend, hvis man trænger til noget bulder og brag på tomme kalorier. Så forvent ikke action med substans.

Se ‘Outside the Wire‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.
Skriv kommentar