Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Pacific Rim: The Black’ – sæson 1

Anmeldelse: ‘Pacific Rim: The Black’ – sæson 1

07/03/2021 | Flixfilm

pacific rim black anmeldelse review netflix

Nu findes ‘Pacific Rim’-universet på animation i form af anime-serien ‘Pacific Rim: The Black’. Det klæder det vilde koncept bedre i den form end de to film, serien bygger på og kan nemt anbefales til de erfarne anime-fans.

Skrevet af Michael Larsen.

Personligt er jeg fan af instruktøren Guillermo del Toro og kan lide mange af hans film. Jeg kan ikke ligefrem sige, at jeg er den store fan af hans storstilede robot vs monster-film ‘Pacific Rim’. Det bedste ved den film var Del Toros sans for at skildre monstre på spektakulær vis, særligt i de heftige actionscener med tryk på ødelæggelse og effekter.

Resten af filmen var noget godtroende patriotisk Hollywood-nonsens a la ‘Independence Day’ med kedelige hovedpersoner i forgrunden, mens baggrundene bag dem var væsentligt mere interessante. Den uønskede toer ‘Pacific Rim: Uprising’ var mere af det samme bare uden det samme visuelle overskud af fantasi.

pacific rim black netflix serie

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu er ‘Pacific Rim’-konceptet vendt tilbage på streaming nu i form af animation med titlen ‘Pacific Rim: The Black’. Krigen mellem menneskeheden og de mange uhyrer fra en anden dimension fortsætter stadig og mareridtet synes at fortsætte i det uendelige. Handlingen foregår i fremtidens Australien, hvor søskendeparret Hayley (Gideon Adlon) og Taylor Travis (Calum Worthy) bliver sammen med de andre overlevende fra Sidney efterladt i den vilde ødemark af deres heltemodige jaegerpilot-forældre.

Imens forældrene tager ud til resten af verdenen efter hjælp, må Hayley og Taylor tage vare på dem selv. Der går fem lange år og håbet for dem om at se deres far og mor igen ser skidt ud. På en af deres ture i ødemarken finder Hayley og Taylor et skjult sted under jorden og gør sig et kæmpe fund. En jaeger-robot der er klar til action og så begynder en ny fremtid for søskendeparret som helte.

De visuelle koncepter fra ‘Pacific Rim’-filmene er godt bevaret og er i tråd med det etablerede. Uhyrerne og robotterne ligner stort set sig selv. Den særlige mentale forbindelse mellem piloterne, der skal til for at styre en jaeger-robot bliver fint brugt her, især da det giver noget ekstra til det problemfyldte forhold mellem de to søskende. Det er også med til at give dramatisk tyngde til de sprængfyldte actionscener.

LÆS OGSÅ:   Ny 'Ronja Røverdatter'-serie får premieredato

pacific rim black netflix

Artiklen fortsætter under annoncen

Animationen i ‘Pacific Rim: The Black’ er lavet af det japanske animationsselskab Polygon Pictures. Tidligere har de skabt animation til serierne ‘Tron: Uprising’ og ‘Star Wars Resistance’ og bruger her i igen deres specielle teknik, der er computeranimation som er renderet med 2D-grafik. Det giver serien et tegneserieagtigt look som giver alt det, man forbinder med de japanske manga-tegneserier. Det føles også meget rigtigt, at det kommer fra Japan, eftersom ‘Pacific Rim’-serien hentede inspiration fra de mange japanske kaiju (monster) -og mecha (robot)film.

‘Pacific Rim: The Black’ er et noget mørkere bekendtskab i forhold til de to chessy forgængere og det alene er en stor forbedring. Det passer bedre til det, da jeg ikke var en fan af den akavede sammenblanding af vest og øst i de store, dyre Hollywood-film, som aldrig blev populære i vesten, men derimod i Asien. Så det er ikke alt fra Japan, der passer til den amerikanske filmindustris velkendte underholdningsmaskine.

Dem der dyrker anime, vil blive godt underholdt af ‘Pacific Rim: The Black’, uden at der er de store overraskelser i indholdet og udtrykket i de første syv episoder. Der er planlagt yderligere to sæsoner til og de er velkommen. For ‘Pacific Rim: The Black’ er god monster-underholdning til hele weekenden.

Se ‘Pacific Rim: The Black‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med samtlige anmeldelser her.
Skriv kommentar