Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Robin Robin’

Anmeldelse: ‘Robin Robin’

30/11/2021 | Flixfilm

robin robin anmeldelse netflix

Animationsselskabet Aardman forener det skøre og det søde som ingen andre, og deres seneste mini-mesterværk ‘Robin Robin’ er et strålende bevis på det. En finurlig perle for hele familien, der bare skal ses.

Skrevet af Michael Larsen.

Det britiske animationsselskab Aardman Animations er verdensberømte for deres særlige brug af stop motion animation der består i af at skabe animationsmagi et billede ad gangen med deres særlige dukker. De har givet børn og barnlige sjæle gennem årene fantastiske værker som ‘Walter og Trofast’-filmene, ‘Flugten fra hønsegården’, ‘F for får’-serien og meget andet. Nu til rækken af finurlige produktioner får vi her kortfilmen ‘Robin Robin’.

Aardman har før skabt korte julefilm som de morsomme ‘Rudolf’-film og de fortsætter traditionen her med ‘Robin Robin’. Historien starter med et æg der falder ned fra et træ og ender hos en musefamilie. Gennem noget tid hos musene er rødkælken Robin (Bronte Carmichael) nu overbevist om, at hun er en mus! Sammen med sin surrogat-familie bryder Robin inde i folks huse i den søde juletid for at stjæle mad.

film robin robin

Artiklen fortsætter under annoncen

Mens musene sniger sig nemt og elegant uden en lyd, er det lige det modsatte for Robin der snubler og støder ind i ting konstant. For hun er som en af sine “søskende” siger: “Hun er en forfærdelig mus!”. Robin møder senere en sær samler-fugl (Richard E. Grant), og sammen vil de stjæle en stjerne fra et juletræ. Men de møder en hård modstander i form af en slesk hunkat (Gillian Anderson).

Aardman-holdet har siden deres begyndelse mestret at kæde det søde med det skøre uden mislyde. ‘Robin Robin’ er endnu et fremragende eksempel på dette, da historien kunne nemt blive klam sødsuppe havde det ikke været for den skarpsindige sorte humor, der holder sødmen i skak. Det og en herlig brug af slapstick især i de scener hvor Robin klokker i det gang på gang som listetyv. Bronte Carmichaels spinkle stemme giver perfekt liv til den kære Robin, mens Richard E. Grant bringer sin varme excentriske charme til rollen som samler-fuglen. Selveste Agent Dana Scully (‘The X-Files’) og Margaret Thatcher (‘The Crown’) herself Gillian Anderson er fantastisk som katten der med sang håner den forvirrede rødkælk, mens hun jager efter hende.

LÆS OGSÅ:   Menneskehedens overlevelse er i hænderne på Jennifer Lopez i 'Atlas'

robin robin netflix

Det visuelle udtryk er noget atypisk i forhold til de andre nævnte Aardman-produktioner og får en til at tænke på de kortfilm fra Raskin og Bass som osse brugte stop motion dog med begrænsede budgetter. Men trods det kunne de producerede charmerende familiehygge med et simpelt udtryk. Instruktør-makkerparret Michael Please og Dan Ojari har lånt lidt visuel inspiration fra den retning til ‘Robin Robin’, hvilket er frisk og tyder på at Aardman har fortsat mod på at eksperimentere med alt indenfor dukkeanimation. For de bruger som regel flere tons ler til at skabe deres mange figurer, men dem i ‘Robin Robin’ er lavet af plys og det giver ekstra på cute-faktoren. Jeg tror helt klart at den rødkælk kunne blive populær legetøj i børneværelset.

Artiklen fortsætter under annoncen

Min barnlige sjæl morede sig meget over ‘Robin Robin’, hvilken er god medicin til de uendelige trælse corona-tider og jeg kan kun anbefale den lille filmperle til alle familier og andre barnlige sjæle. Den er en frisk dyrefabel gjort med den rette mængde nuttethed og humor og er en god reminder om den magi som kun stop motion formår at skabe. Så tak, Aardman for den skønne julegave. Den skal ikke byttes!

Se ‘Robin Robin‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med samtlige anmeldelser her.




Skriv kommentar