Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Sly’

Anmeldelse: ‘Sly’

05/11/2023 | Flixfilm

‘Sly’ kommer desværre ikke nok ind på mennesket og ikonet Sylvester Stallone trods for det lovende setup, den underholdende dokumentar har om ham. Selv fans får ikke meget mere nyt om manden, der gav liv til Rocky og Rambo.

Anmeldt af Michael Larsen.

Tidligere i år udkom der en dokumentarserie om actionikonet Arnold Schwarzenegger med den simple titel ‘Arnold’, som gennemgik de store øjeblikke fra et langt liv fyldt med succeser og flops. Nu er turen kommet til et andet markant actionikon – nemlig Sylvester Stallone. Men hvor Schwarzenegger fik en hel serie, så får vi her Stallones liv fortalt i en dokumentarfilm med titlen ‘Sly’.

Stallone får med rette ordet til at fortælle om hans liv og karriere. Fortællingen er på mange måder en klassisk underdog-historie fortalt med store penselstrøg. Vi hører om hans svære barndom med en far, der ofte var hård ved ham, hvilket tydeligvis stadig berører ham den dag i dag. Drømmen om livet som skuespiller og filmskaber var stor, men han blev mødt med modstand fra filmfolk, der ikke følte at han var en kommende filmstjerne alene på baggrund af hans udseende og stemme.

Bevæbnet med stor stædighed og ambition skabte Stallone sin egen vej mod Hollywood ved at skrive og spille rollen som den håbefulde bokser Rocky i den fantastiske sportsfilm ‘Rocky’. Filmen blev hans store gennembrud og satte gang i en karriere, der bød på både op- og nedture, der inkluderer de mange actionfilm om soldaten Rambo. Alt sammen noget man kunne komme nærmere ind på med større indsigt, men det bliver kun på overfladen.

Gode gamle Sly himself er god til at fortælle om hans liv og er ærlig om de film der ikke gik så godt i biograferne. Et godt eksempel er den fantastiske thriller ‘Copland’, hvor Stallone tog flere kilo på for at spille den halvdøve sheriff i en bydel bosat af korrupte politifolk. En god og anderledes film for Stallone efter en årrække i 90érne der bød på actionfilm som ‘Tango & Cash’, ‘Cliffhanger’ og ‘Demolition Man’, hvor hans fysik til tider tog over selve skuespillet.

LÆS OGSÅ:   Det populære kortspil 'Exploding Kittens' kommer som Netflix-serie

Filmskaberen Quentin Tarantino, skuespillerinden Talia Shire (kæresten Adrian fra ‘Rocky’-filmene) og vennen/rivalen Arnold Schwarzenegger kommer ind imellem med interessante kommentarer om Stallone, men overall kunne Stallone sagtens gøre det store arbejde på egen hånd. Om end den korte historie om Schwarzeneggers joke med at lokke Stallone ud i at medvirke i den håbløse ringe actionkomedie ‘Stop! Eller min mor skyder’ er sgu meget sjov!

Artiklen fortsætter under annoncen

Stallone kunne nemt have fået sig en stor dokumentarserie ligesom Schwarzenegger, der kunne komme ind på alle tænkelige aspekter på et spændende liv og karriere i den kaotiske drømmefabrik, der som bekendt er Hollywood. Men vi får kun hvad der føles som en fjerdedel bygget sammen af brudstykker fra Stallones liv fra start til nuet. Hvor er de knap så glorværdige historier henne i den her sammenhæng? Er de mon på gulvet i klipperummet? Det er alt sammen noget der kunne skabe en komplet historie med flere lag.

I sidste ende føles ‘Sly’ som en skitse af, hvad der kunne være en dybdegående dokumentar om en af Hollywoods største filmstjerner, særligt når den her er den første rigtige officielle dokumentar om Stallone. Men ‘Sly’ er det, vi får, og sådan er det åbenbart bare.

Se ‘Sly‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med alle anmeldelser her.
Skriv kommentar