Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Somebody Feed Phil’ – sæson 1

Anmeldelse: ‘Somebody Feed Phil’ – sæson 1

14/01/2018 | Flixfilm

‘Alle elsker Raymond’-skaberen Philip Rosenthal er på charmetur rundt omkring verden og smager på alskens eksotiske lækkerier. Hans serie opfinder ikke ligefrem den dybe tallerken indenfor mad og rejseprogrammer, men man er på en hyggelig streaming-rejse i selskab med en munter guide.

Skrevet af Michael Larsen.

Tv-producenten/forfatteren Philip Rosenthal er kendt for at have skabt komedieserien ‘Alle elsker Raymond’ om den neurotiske hovedperson Raymond og hans lettere skøre familie. Men Rosenthal er også en stor madelsker. For nogle år siden skabte han madprogrammet ‘I’ll Have What Phil’s Having’, hvor han smagte på utallige smagsprøver verden over. Det koncept har han gentaget igen med det nye program ‘Somebody Feed Phil’ i samarbejde med Netflix.

Rosenthal besøger hele seks byer rundt omkring i verden, en by pr. program. Byer som Bangkok, Saigon, Tel Aviv, Lissabon, New Orleans og Mexico City. I hvert program kaster Rosenthal sig frygtløs ud i de eksotiske madtilbud ofte i selskab med folk, der er bekendt med de særlige madtraditioner. Alle tænkelige spisesteder får besøg fra en meget nysgerrig madnørd, der er villig til at smage på hvad som helst. Når han kan lide det, han smager på, så har han seriøs julelys i øjnene. Mange af spisestederne er meget billige, hvilken også bliver nævnt mange gange af vores ivrige guide. Så man kan som turist nemt blive mæt for lidt penge. Oveni får vi også meget at se af byernes kulturmærker mellem de mange måltider.

Mange mad eller rejseprogrammer har tendens til at minde meget om hinanden, hvis jeg skal være helt ærlig. Der er tit overdådige billeder fra rejsestederne gerne tilsat en rar fortællerstemme, der kommer med informationer om dem. Interviews med de lokale indbyggere og med indblik i deres privatliv. Og når det handler om selve maden, er der gerne tætte billeder af den, nok til at få en til at savle. På den måde minder ‘Somebody Feed Phil’ om de alle andre lignede programmer, uden at det bidrager noget afgørende nyt på det område. Men det er heldigvis gjort med en tydelig begejstring for alt udenlandsk, som Rosenthal tydeligvis udstråler.

LÆS OGSÅ:   Anmeldelse: 'Orion og Mørket'

For som vært er Rosenthal heldigvis sin helt egen. Han speedsnakker ikke som Jamie Oliver og han bander ikke som Gordon Ramsey. Han bruger en meget personlig tilgang til at vise sine oplevelser og bruger gerne lun humor, der kommer naturligt fra en amerikansk outsider på gennemrejse. Ekstra personligt bliver det, når han skyper til sine forældre fra sine rejser. Rosenthals forældre er i øvrigt inspiration til de specielle forældre i ‘Alle elsker Raymond’. Et andet eksempel er et øjeblik, hvor Rosenthal inviterer en af sine produktionassistenter på en alternativ restaurant for at fejre vedkommendes fødselsdag. Sådan nogle ting er med til at gøre ‘Somebody Feed Phil’ ekstra hyggeligt og fornøjeligt.

Så her i den kolde vinter er det på sin plads at se noget fra de varme lande og tilmed få nogle spændende mad-tips. Så er man tosset med mad og rejseprogrammer, så kan man få et kortvarigt fix med ‘Somebody Feed Phil’. Programmet får i hverfald en til at rejse og spise mere varieret. Hermed får ‘Somebody Feed Phil’ en fin, varm anbefaling herfra.

Se ‘Somebody Feed Phil‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.
Skriv kommentar