Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Soulcatcher’

Anmeldelse: ‘Soulcatcher’

04/08/2023 | Flixfilm

Chat-GPT kunne have skrevet det bedre.

Anmeldt af Emil Andersen.

‘Soulcatcher’ forspilder en sjov gyserpræmis og udvander filmen til en kæbefaldende dårlig actionthriller. Mens åbningssekvensen er meget lovende med lyden af miner, der sprænger i luften i det fjerne, mens mennesker styrter af sted, hopper filmen hovedkulds ud over en klippe efter det punkt.

Filmen glemmer, hvad der burde være dens vigtigste salgsargumenter – at tage et popcorn-sjovt plot, en karismatisk hovedrolle, en smuk pige og behagelig kammeratlig kemi med de medvirkende – i en fornøjelig eftermiddags-streaming-afveksling. I stedet snupper filmskaberne vores filmiske sjæle direkte fra vores naive hjerter.

‘Soulcatcher’ er en polsk Netflix-actionthriller af Daniel Markowicz med Piotr Witkowski i hovedrollen. Filmen følger en militærentreprenør, Fang, og hans team, som er hyret af Polens forsvarsminister til at redde Eliza, en kvinde med oplysninger om en gal militærgeneral ved navn Yousif. Men de støder på en maskine kaldet ‘Soulcatcher’, som oprindeligt blev lavet til at kurere kræft, men som nu forvandler folk til blodtørstige vilde. Da apparatet vender Fangs bror imod ham, kan han ikke vende uskadt hjem.

Filmens plot er et væsentligt problem, da det bliver mere og mere indviklet, efterhånden som historien skrider frem. ‘Soulcatcher’ forsøger at blande den overnaturlige gysergenre med et indviklet mysterium, men fortællingen bliver hurtigt rodet og efterlader publikum med problemer med at stykke de begivenheder sammen, der udspiller sig på skærmen. I stedet for at levere en gribende og sammenhængende historie mister filmen fokus og efterlader seerne mere forvirrede end engagerede i de begivenheder, der udspiller sig.

Desuden lider actionsekvenserne i ‘Soulcatcher’ af usammenhængende koreografi og dårligt iscenesatte scener. Filmskaberne prioriterer tilsyneladende stil over substans, hvilket resulterer i actionsekvenser, der mangler sammenhæng og troværdighed. Effekten af disse sekvenser mindskes yderligere af uinspirerede visuelle effekter, som efterlader publikum uengagerede og uimponerede.

LÆS OGSÅ:   Anmeldelse: 'The Wonderful Story of Henry Sugar'

Artiklen fortsætter under annoncen

Visuelt lever ‘Soulcatcher’ heller ikke op til sit gyserpotentiale. Kameraarbejdet mangler kreativitet, og filmens lyssætning bidrager ikke meget til at skabe en hjemsøgende atmosfære. Filmens omgivelser, som kunne have været en potent kilde til uhyggelig stemning, formår ikke at fordybe publikum i dens overnaturlige verden, hvilket mindsker den samlede gyseroplevelse.

Konklusionen er, at ‘Soulcatcher’ er en polsk action-horrorfilm, der rammer langt forbi målet. På trods af sin ambition om at blande action- og gysergenrer og sin kulturelle baggrund, fejler filmen på grund af en mangelfuld udførelse af gyserelementer, usammenhængende actionsekvenser, et usammenhængende plot og underudviklede karakterer. I stedet for at efterlade publikum skræmte og begejstrede, holder ‘Soulcatcher’ ikke, hvad den lover, og efterlader seerne med en følelse af forspildt potentiale og et ønske om mere effektive action-horror-oplevelser.

Hvis du gerne vil se en film, hvor en gruppe mennesker kæmper mod noget overnaturligt i et landligt landskab, skal du vælge Overlord, Predator, Aliens eller The Thing. Og hvis du vil prøve film, hvor hjernevask eller tankekontrol udføres i stor skala, er der Kingsman: The Secret Service, The Matrix og V for Vendetta. Alle markant bedre film at streame.

Se ‘Soulcatcher‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med samtlige anmeldelser her.
Skriv kommentar