Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Spiderhead’

Anmeldelse: ‘Spiderhead’

19/06/2022 | Flixfilm

spiderhead anmeldelse netflix

Sci fi-thrilleren ‘Spiderhead’ byder på et futurisk kammerspil anført af en glimrende Chris Hemsworth i en atypisk skurkerolle. Ad og til halter tempoet i filmen og det går ud over spændingen.

Skrevet af Michael Larsen.

I skrivende stund har instruktøren Joseph Kosinski stor succes med den længe ventende ‘Top Gun’-fortsættelse ‘Top Gun: Maverick’, hvor Tom Cruise vender tilbage til sin ikoniske rolle som piloten Pete “Maverick” Mitchell og som først er kommet ud i år på grund af forsinkelser som følge af corona-pandemien.

Selve Kosinskis ‘Top Gun’-film blev færdigfilmet for nogle år siden, så bagefter valgte instruktøren at vende tilbage til sine science fiction-rødder med den lille thriller ‘Spiderhead’ som blev filmet i Australien tilbage i år 2020, mens coronaen rasede gennem hele landet som i resten af verden.

Joseph Kosinski startede sin instruktør-karriere med den flotte ‘Tron: Legacy’ der mest imponerende med sine fantastiske effekter tilsat et fremragende score af Daft Punk. Senere kom hans første film med Tom Cruise, ‘Oblivion’ og så begyndte Kosinski at have mere fokus på virkelighedens verden med brandmænd-filmen ‘Only the Brave’ og ‘Top Gun: Maverick’.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men med ‘Spiderhead’ er Kosinski vendt tilbage til fremtiden med en historie om alternativ behandling med særlige stoffer der bliver testet på fanger, som til gengæld får nedsat deres tid i fængslet Spiderhead der ligger tæt ved en ø.

spiderhead netflix

Alt dette bliver styret af en noget atypisk Chris Hemsworth som fængselsinspektøren Steve Abnesti der med kølig overlegenhed forsøger at udføre eksperimenterne uden det store drama. Dog har han ikke taget højde for de stædige fanger Jeff (Miles Teller) og Lizzy (Jurnee Smollett), som vil gøre alt for at udnytte situationen til deres fordel og komme væk fra Spiderhead.

‘Spiderhead’ er på mange måder et showcase for Chris Hensworth der får lov til at smide sin vante rolle som Thor fra de mange Marvel Studios-film til siden og viser her andre sider af sit talent. Hans skuespil som Steve er en helt anden oplevelse og en god reminder om at lignende skuespillere som ham gerne må tage en risikabel chance i deres karrierer. Det klæder med andre ord at se Hemsworth spille et modbydeligt menneske af denne her type.

LÆS OGSÅ:   Anmeldelse: 'Bionic'

Artiklen fortsætter under annoncen

Miles Teller og Jurnee Smollett viser fortsat at de hører til tidens mest spændende talenter, og de formår sammen at bringe liv til deres figurer som ærligt talt er noget tyndt skrevet. Deres scener sammen er noget nær det mest menneskelige i filmens lyse men dystre fremtid.

Selve historien i filmen bygger på novellen ‘Escape from Spiderhead’ skrevet af George Saunders der oprindeligt blev udgivet af magasinet The New Yorker og filmmanuskriptet kommer fra ‘Deadpool’-makkerparet Rhett Reese og Paul Wernick.

spiderhead film

Idéen i ‘Spiderhead’ er interessant med sine kliniske scener hvor fangerne bliver testet med stoffer der giver dem angstanfald eller stor liderlighed. Men som en thriller er ‘Spiderhead’ en flad oplevelse, og den ellers dygtige Kosinski får desværre ikke meget ud af den tætte historie.
Stemningen i ‘Spiderhead’ er befriende anderledes i forhold til andre dystopiske sci fi-film med sine lyse og harmoniske omgivelser, men som har noget mørke i sig mens historien udspiller sig.

‘Spiderhead’ er en film, jeg ønskede, havde været endnu bedre end selve resultatet, men det er om ikke andet spændende at se en populær skuespiller som Chris Hemsworth få licens til at spille et dumt svin. Han har uden tvivl haft sjovt med at lave filmen, end da jeg havde det med at se den.

Se ‘Spiderhead‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med samtlige anmeldelser her.
Skriv kommentar