Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘The Alcàsser Murders’ – sæson 1

Anmeldelse: ‘The Alcàsser Murders’ – sæson 1

19/06/2019 | Flixfilm

The Alcàsser Murders anmeldelse review netflix serie danmark

Dokumentarserien belyser detaljerne om de uhyggelige mord på tre unge piger tilbage i år 1992 i Spanien. Alle episoder formår at beskrive forbrydelserne med intens nærvær og uden omsvøb. ‘The Alcàsser Murders’ er en vaskeægte true crime dokumentar med en masse informationer, der kræver ens fokus konstant, især hvis ikke er stærk i det spanske sprog.

Skrevet af Michael Larsen.

Miriam García Iborra, Antonia “Toñi” Gómez Rodríguez og Desirée Hernández Folch. Til sammen blev de kendt for den spanske befolkning som Alcasser-pigerne. De var tre unge piger fra Alcàsser der prøvede at hitchhike til en natklub den 9. november 1992. Men det endte i stedet med deres død. De blev kidnappet, tortureret, voldtaget og blev brutalt myrdet med pistolskud. De blev kun 14 til 15 år gammel.

The Alcàsser Murders serie

Sagen skabte ramaskrig i landet på grund af den usædvanlige hårde brutalitet, der var hændt dem og resten af verden fulgte med i alverdens medier. Politiet i Alcàsser blev udsat for kritik for deres håndtering af efterforskningsarbejdet, der stadig er uopklaret. I byen Alcàsser blev et monument skabt for at minde tabet af pigerne.

De uhyggelige mord og det efterfølgende efterspil er grundlaget for den spansk producerede true crime-dokumentarserie ‘The Alcàsser Murders’, der kommer med nye informationer om en sag, der stadig hjemsøger befolkningens bevidsthed den dag i dag. Serien er den seneste i rækken af Netflix’ true crime-dokumentarer og er den første fra Spanien og består af fem episoder.

The Alcàsser Murders netflix dk

Dokumentarserien lægger de kolde facts på bordet om de tre pigers grumme skæbne fra første episode af og det går stærkt. Hvis man ikke er vant til at se noget på spansk, så kan ‘The Alcàsser Murders’ virke noget overvældende med sine voldsomme mængder af informationer. Det er som at se en stor mosaik, der kræver fuld opmærksomhed fra publikummets side, hvis de skal have en chance for at få det konkrete overblik. Et godt tip ville være at læse lidt om sagen, før man kaster sig ud i en omgang marathon-streaming med ‘The Alcàsser Murders’.

LÆS OGSÅ   Anmeldelse: 'The Man From Toronto'

Der springes hele tiden mellem fortid og nutid med klip fra de gamle nyhedsudsendelser fra de spanske tv-stadioner til de mange interviews med pigernes familier, de ansvarlige efterforskere og de journalister der dækkede sagen fra alle vinkler. Om nogle år er det 30 år siden, at mordene blev begået, og man kan se at de involverende personer stadig er mærket af det. Man fornemmer i høj grad det kaos der opstod i forbindelsen af efterforskningen, den store mediedækning og den svære kamp for familierne at komme videre med deres liv uden at retfærdigheden skete fyldest.

The Alcàsser Murders danmark

‘The Alcàsser Murders’ er derfor noget hård intens kost at fordøje i et langt sejt træk, især når der drejer sig om nogle arme sjæle, der døde alt for tidligt. Er man selv forælder, så vil det uden tvivl være svært at se serien, men den formår heldigvis at håndtere begivenhederne i god smag med alt muligt respekt for de efterladte. Den er nemmere at se i små doser, da der er som sagt et hav af deltaljer at tage højde for.

Serien er en påmindelse om, at det er en absolut nødvendighed, at den slags historier kan blive fortalt, så man kan blive klogere på den type kriminalitet og bede til, at det aldrig sker igen for andre purunge mennesker uanset nationalitet.

Se ‘The Alcàsser Murders‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.
Skriv kommentar