Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘The Christmas Chronicles 2’

Anmeldelse: ‘The Christmas Chronicles 2’

03/12/2020 | Flixfilm

Christmas Chronicles 2 anmeldelse julefilm netflix

Kurt Russell formår stadig at charmere sløjfen af samtlige julegaver, men filmens CGI-virvar og uinteressante karakterer gør den til en trættende omgang. ’The Christmas Chronicles 2’ er både længere, ringere og mere generisk end sin forgænger.

Skrevet af Lars Møller.

Da jeg for to år siden anmeldte ’The Christmas Chronicles’, var jeg skuffet over, hvor generisk og hult filmens plot var. Det eneste lyspunkt i en ellers træg julefilm var Kurt Russells groovy julemand. Jeg havde aldrig troet, at Russell kunne personificere julemanden, som han gjorde. Det var i sig selv en imponerende bedrift!

Nu er han tilbage i ’The Christmas Chronicles 2’, og han er ligeså charmerende, som han var for to år siden. Denne gang er det dog den erfarne Chris Columbus (’Harry Potter og de vises sten’, ’Alene Hjemme’), der sidder i instruktørstolen. Så selvom jeg var negativt stemt overfor den første omgang julekrøniker, spirede et spinkelt håb om, at han kunne bringe noget originalt og dybfølt til fortsættelsen. Jeg tog desværre grueligt fejl.

I denne anden ombæring møder vi endnu en gang Kate og Teddy Pierce. Julen står for døren, men Kate mangler julestemning – og det hjælper ikke ligefrem, at julen tilbringes med morens nye kæreste på en varm sandstrand i Mexico. Hun ønsker sig væk til sneengle og varm kakao, og i et inderligt øjeblik sender hun en bøn af sted til julemanden, i håb om at undslippe en jul med palmer og paraplydrinks.

Artiklen fortsætter under annoncen

The Christmas Chronicles 2 netflix

Men det er desværre ikke julemanden, der besvarer hendes bønner, da hun og stedbroren, Jack, flyver gennem et ormehul og lander på Nordpolen. Julemanden og hans kone er dog hurtige til at redde dem fra det kolde klima, og de finder sammen ud af, at det er den onde Belsnickel, der er på spil.

Det må siges, at Chris Columbus er det sikre valg, når det kommer til julefamiliefilm. Han har tidligere stået bag de to første ’Alene Hjemme’-film, de to første ’Harry Potter’-film samt ’Mrs. Doubtfire’. Han må om nogen kunne skabe en ideel familiefilm. Derfor er det særdeles skuffende at måtte konstatere, at Columbus simpelthen ikke leverer varen denne gang. ’The Christmas Chronicles 2’ er en hul og generisk film, der besidder få originale idéer. Manuskriptet virker mere til at være opstået i et økonomisk henseende, end fordi man havde en egentlig historie at fortælle.

Kurt Russell er dog heldigvis tilbage i sin rolle som filmverdenens mest charmerende julemand, og han får endnu en gang muligheden for at fyre den af med sang og dans, hvilket er meget tiltrængt, da vi når filmens andet akt.

LÆS OGSÅ:   Se første teaser til 'Terminator Zero'

Artiklen fortsætter under annoncen

Russell har denne gang sin kone, Goldie Hawn, med på slæb i rollen som Mrs. Clause. Hawn er en udmærket tilføjelse, men gør ikke det store væsen ud af sig, og så har hun svært ved at ramme Russells høje niveau af charme.

I rollen som juleskurken er newzealandske Julian Dennison. Han har tidligere gjort sig bemærket i Taika Waititis eminente ’Hunt for the Wilderpeople’ fra 2016. Dennison virker desværre fejlcastet i rollen som Belsnickel. Han forekommer ofte ufrivilligt komisk, og han formår sjældent at fremstå som en trussel – tværtimod. Hans mimik er overspillet, hvilket gør, at man har svært ved at tage karakteren seriøst.

The Christmas Chronicles 2 julefilm

Størstedelen af filmen foregår i og omkring Julemandens landsby, så store dele af filmens scener er plastret til med CGI; og det er ikke den overbevisende slags. Da Jack og Kate havner på Nordpolen, er der et tydeligt problem med lyssætningen, og da de senere render ind i nisser og rensdyr i landsbyen, føles det som om, man ser en animationsfilm fremfor liveaction. Den store mængde CGI gør desværre også, at man hurtigt bliver immun over for de storslåede skud af nordlyset. Og halvvejs inde i filmen savner man scener, der er sat on-location.

Det virker til, at Columbus har haft flere penge at lege med, end Clay Kaytis havde, da han instruede den første film. Det kommer desværre til udtryk i mængden af CGI-scener, hvilket ikke er til filmens fordel. Kurt Russell kæmper en brav kamp for at skyde noget tiltrængt charme ind i filmen, men det lykkes desværre ikke.

’The Christmas Chronicles 2’ er en rodet og langtrukken film at komme igennem, og her hjælper den utroligt lange spilletid heller ikke. Ligesom sin forgænger er denne film forglemmelig og uoriginal. Jeg vil i stedet anbefale, at man finder Netflix’ brillante juleanimationsfilm fra sidste år, Klaus, frem.

Se ‘The Christmas Chronicles 2‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.
Skriv kommentar