Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘The Devil All The Time’

Anmeldelse: ‘The Devil All The Time’

23/09/2020 | Flixfilm

devil all the time anmeldelse review netflix

‘The Devil All the Time’ præsenterer det religiøse Amerikas forfald, og de mange sørgelige skæbner skaber grobund for fornyet håb. Desværre vader filmen rundt i uinteressante sideplots, men reddes dog næsten af pragtpræstationer af Holland, Pattinson og Scanlen.

Skrevet af Lars Møller.

I Knockemstiff, Ohio sidder en far og hans niårige søn ved et hjemmelavet alter i skovbunden tæt ved deres hus og beder til Gud. De beder til, at Gud skal forbarme sig over dem og redde drengens mor fra en ondsindet kræftsygdom. Faren råber ad drengen. Han skal mene det, hvis ikke han vil miste sin mor! Med tårer i øjnene og foldede hænder råber drengen af sine fulde lungers kraft og beder Gud om at fjerne morens kræftsygdom. Scenen fremkalder det sydende ubehag, man kommer til at sidde med resten af ’The Devil All the Time’.

Historien udspiller sig i 50’ernes og 60’ernes religiøse udkant af Amerikas bibelbælte. Kristendommen har taget i amerikanerne, og selvom de beder, ofrer og reciterer Biblen, møder de kun ulykker på deres vej.

Devil All The Time danmark

Filmen er baseret på romanen af samme navn, skrevet af Donald Ray Pollock, der sjovt nok også agerer fortællerstemme i filmen. Det er en sjov lille reference til filmens ophav. Filmens instruktør, Antonio Campos, holder sig altså tæt til baggrundsmaterialet.

Vi følger primært den unge Arvin, der, efter at have mistet sin mor til kræft og sin far til den efterfølgende sorg, vokser op hos sin bedstemor. Han er en handlekraftig ung mand, der vil gøre alt for at beskytte sin stedsøster, som også blev forældreløs i en meget ung alder. Hans historie fletter sig ind i alle de karakterer, vi følger gennem filmen.

Med sine 138 minutters spilletid er ’The Devil All the Time’ desværre alt for lang – og til tider også drænende kedelig. Pollock er en cool fortæller, men han bliver brugt for ofte. Det går fra at være et cool stilistisk træk til at blive et irritationsmoment, der med sin overfortælling, gør filmen alt for forudsigelig. Hvad der kunne være forklaret i glimrende skuespilpræstationer, bliver skåret ud i pap af Pollock. Det er altså ærgerligt!

Devil All The Time film

Udover Arvins hovedhistorie, får vi kastet et hav af mindre interessante karakterer i spil. Der er Harry Mellings forstyrrede pastor, det seriemyrdende par med en særlig kamera-fetich, og ikke mindst Sebastian Stans ligegyldige og korrupte politibetjent. Campos prøver på elegant vis at flette samtlige sideplots ind i vores hovedhistorie, men slutresultatet er alt for kluntet.

De mange sidehistorier ender som lange uinteressante pauser, hvor man egentlig bare sidder og venter på, at vi vender tilbage til den egentlige fortælling. Og selvom alle karaktererne passer ind i fortællingen på hver deres måde, så virker det ofte forceret eller forudsigeligt.

LÆS OGSÅ   Anmeldelse: 'Outside the Wire'

I rollen som Arvin imponerer Tom Holland. Han er filmens hjerte, og det er især interessant at se ham bryde ud af sit artige Spiderman-image og i stedet prøve kræfter med en mere dramatisk og krævende rolle. Han er overbevisende i sit spil og grunden til, at Arvin ender som filmens mest engagerende karakter.

Overfor Holland står Robert Pattinson som den ækle og forfærdelige præst, Teagardin. Selvom vi desværre ikke kommer alt for tæt på Teagardin, så er det endnu et godt eksempel på den renæssance som Pattinsons karriere oplever i øjeblikket. Den tæller bl.a. ’Good Time’, ’The Lighthouse’, ‘High Life’, ’Tenet’ – og forhåbentligt snart også ‘The Batman’. Pattinson virker til at vælge de rigtige roller, og han gør også Teagardin til en uforglemmelig karakter.

Devil All The Time netflix

Sidst men ikke mindst, vil jeg desuden nævne den unge Eliza Scanlen (bedst kendt fra ’Sharp Objects’ og ’Little Women’), der i rollen som Arvins stedsøster, Lenora, er utroligt overbevisende. Lenora er dedikeret til sin religion og falder, på trods af Arvins beskyttelse, i kløerne på den ækle Tegardin. Scanlen beviser sit værd her, og Lenora efterlader et emotionelt aftryk, som filmen ellers mangler andre steder.

Udover nogle skuespilleres pragtpræstationer, så er ’The Devil All the Time’ også visuelt imponerende at opleve. Det gotiske USA har aldrig set mere grotesk, klamt og indbydende ud. Filmens flotte visuelle håndværk er, hvad der redder det ellers træge plot fra at være fuldstændig forglemmeligt.

Antonio Campos har skabt et dedikeret værk sat i det religiøse USA, men værket er desværre for langt. ’The Devil All the Time’ gemmer på en yderst spændende og velspillet historie, havde den blot været fortalt mere stringent. Det klæder altså ikke filmen at døse hen i overfladiske karakterers gøren og laden. De fleste skuespilpræstationer er fabelagtige, og filmens visuelle kvaliteter kan ikke diskuteres, men filmen forfalder sig til djævelsk navlepilleri af værste skuffe.

Se ‘The Devil All The Time‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.    Skriv kommentar