Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘The Hatchet Wielding Hitchhiker’

Anmeldelse: ‘The Hatchet Wielding Hitchhiker’

31/01/2023 | Flixfilm

Denne true-crime dokumentar er fyldt med nok vanvid og tragedie til at fastholde de fleste publikummers opmærksomhed i 87 minutter.

Anmeldt af Søren Meinertz.

I 2013 blev den hjemløse Kai aka Caleb Lawrence McGilvary genstand for en viralvideo. Alle der så den faldt for hans drengede charme, og han opnåede hurtigt succes, men tabte den så lige så hurtigt, da han blev anholdt og dømt for mord. Denne dokumentar fortæller den sindssyge historie om hans storhed og fald.

Da Kai tomlede på de amerikanske landeveje, blev han samlet op af Jett Simmons McBride, der også fortalte at han var den genfødte Jesus. På turen kørte de en fodgænger ned (efter sigende skulle handlingen have været racistisk motiveret) og da Simmons ville gå ud for at tæve en kvinde, der hjalp den tilskadekomne, trak Kai en økse fra sin rygsæk og dræbte Simmons på stedet. Herefter gik han, uden at foretrække en mine ud af bilen for at fortsætte sit liv på tomlen, hvorefter han fortalte historien til et kamerahold, hvilket gjorde ham til lidt af en berømthed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Senere blev Kai også anklaget for at have myrdet en 70-årig mand, der havde ladet ham overnatte i sit hus, og hurtigt falmede Kais stjerne fra helt til eftersøgt morder. Selvom der, som den opmærksomme læser sikkert har gættet, sker en masse i denne dokumentar, bliver vi taget godt i hånden og det hele bliver forklaret på en sammenhængende facon. Der er masser af gode interviews fra journalister, Kais mor, fætre og kusiner samt de betjente, der havde noget med ham at gøre. Det eneste der er en smule skuffende, er at vi ikke får Kais eget vidnesbyrd.

LÆS OGSÅ:   Familieserien 'Parenthood' kommer snart på Netflix

Hvad der også gør ‘The Hatchet Wielding Hitchhiker’ så interessant er den rolle, som medierne spillede i at gøre Kai berømt og senere berygtet. Han var nem at gøre med hvad man ville, for manden selv fremstår som en smule ignorant. En nomade, der ikke forstår de gængse sociale spilleregler og aldrig har taget ansvar for hverken sig selv eller nogen andre igennem hele sit liv. Journalisterne i filmen siger, at han havde en aura af tilforladelig charme omkring sig, men for undertegnede (og mange andre) gør hans mangel på social konduite ham både uforudsigelig og farlig.

Kais adfærd giver ikke et billede af en ‘happy-go-lucky’ vandringsmand, men en forbryder, der ikke har respekt for noget som helst. Plus det faktum, at han gik rundt med en økse og myrdede nogen med den. Kai blev idømt til 57 år i et topsikret fængsel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg ville stadig ønske, at vi kunne have set et interview eller to med Kai i denne dokumentar for at give os hans syn på sagen. Efter at have hørt historien om ham i 80 minutter er undertegnede ikke i tvivl om, at han ville have elsket at stå foran et kamera og retfærdiggøre sine handlinger, men hvem ved? Uanset hvad, er ‘The Hatchet Wielding Hitchhiker’ en underholdende og batshit true-crime dokumentar du ikke må snyde dig selv for.

Se ‘The Hatchet Wielding Hitchhiker‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med samtlige anmeldelser her.
Skriv kommentar