Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘The Kominsky Method’ – sæson 1

Anmeldelse: ‘The Kominsky Method’ – sæson 1

20/11/2018 | Flixfilm

The Kominsky Method anmeldelse review netflix danmark 2018

‘The Kominsky Method’ er ikke ligefrem nyskabende som komedieserie om det at være gammel, men det ordinære stof bliver båret af det herlige, sjove samspil mellem de gamle stjerner Michael Douglas og Alan Arkin. Det er ægte bromance, der morer og liver en op i den mørke efterårstid, hvor man har brug for tiltrængt latter og varme.

Skrevet af Michael Larsen.

De klassiske Hollywood-legender indenfor de senere år har slået deres folder i det evige voksende streaming-marked. Et fint eksempel er Jane Fonda og Lily Tomlin med deres komedieserie ‘Grace and Frankie’. I den serie oplever man de to legender i komisk højspil, der matcher deres alder og tager netop fat i alderdom. Nu har den ældre mandlige målgruppe fået deres egen serie om alderdom med ‘The Kominsky Method’, der bliver båret af mandlige legender som Michael Douglas og Alan Arkin.

The Kominsky Method 3

Sandy Kominsky (Michael Douglas) var engang en stor succes som skuespiller, men i sit sensommerliv er han acting coach, der spreder visdomsord om hans tilgang til skuespil. Ham og agenten og bedste ven gennem mange år, Norman (Alan Arkin) har et stærkt forhold sammen trods spydig og giftig sarkasme imellem dem. De er begge højt op i årene og deler fælles problemer om alderdom i en by, der netop lever på glamour og ungdom.

Norman døjer med tabet af sin kone Eileen (Susan Sullivan), der var kræftsyg og har et lettere belastende forhold til sin vilde datter Phoebe (Lisa Edelstein). Sandy prøver at hjælpe ham, men hans eget helbred kommer på prøve, alt imens han forelsker sig i eleven, Lisa (Nancy Travis) og kæmper med at bevare et sundt forhold til datteren Mindy (Sarah Baker). Så ja, de gamle gutter har nok at se til…

The Kominsky Method 2

Skaberen af ‘The Kominsky Method’ er den berømte tv-producent og manuskriptforfatter Chuck Lorre. Han er bagmanden bag mange komedieserier så som ‘Dharma & Greg’, ‘Two and a Half Men’ og ‘The Big Bang Theory’ og er kendt som The King of Sitcoms. Men hvor de sitcoms var filmet i lydstudier og foran et grinende publikum, er ‘The Kominsky Method’ gjort på anden vis, nemlig den naturlige måde hvor de sjove ting udspiller sig uden at der efterfølgende er en skingrede latter for hver en sjov oneliner. Foruden humoren er der også alvoren. For med alderdom følger der de almindelige bekymringer og de bliver skildret med en tilpas blanding af tung alvor og let humor. Den lettere tone i serien er med til at gøre, at det hele aldrig bliver for melodramatisk.

LÆS OGSÅ   Anmeldelse: 'Outside the Wire'

Det store es er helt klart det komiske og rørende samspil mellem Douglas og Arkin. De to stjerner har ægte bromace-kemi og giver hinanden god, gammeldags sam- og modspil med deres ping-pong levering af dybe samtaler og sarkastiske betragtninger om dem og det gale Hollywood-liv omkring dem. Med den historik de to herrer har, kan det ikke undgå at blive kommenteret med meta-bemærkninger, men er altid gjort på en fin facon. Særligt Normans kommentar til Sandys interesse for yngre kvinder morer en, især fordi Douglas i virkelighedens verden er gift med den noget yngre Catherine Zeta Jones med en aldersforskel på 25 år.

The Kominsky Method 1

Selvom at der er meget testosteron i forgrunden, er der heldigvis rum for de kvindelige skuespillere til at udfolde sig. Nancy Travis er således herlig som Lisa og kemien mellem hende og Douglas fungerer godt. Som Sandy og Normans døtre er Baker og Edelstein gode hver især til at give deres fiktive fædre kamp til strengen. Når nu serien forgår i Hollywood, så er der en del cameos – især en hos lægen er værd at se uden jeg afslører noget her.

‘The Kominsky Method’ kommer ikke ligefrem med noget nyt at berette om alderdommens trængsler, men det hjælper på det, når det bliver serveret med lun varme og humor af et veloplagt cast, der tydeligt nyder hinandens selskab. Så har man akut brug for noget eftertænksom komik, så er Douglas og Arkins show værd at bruge de mørke timer på.

Se ‘The Kominsky Method‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.2 kommentarer til Anmeldelse: ‘The Kominsky Method’ – sæson 1

 1. Christian - kl. 13:54, 20-11-2018:

  “Norman døjer med tabet af hans kone Eileen…” I så fald er det en anden mands kone. Det hedder ‘sin’.

  “…han forelsker i en af hans elever, Lisa…”. Det hedder ‘sin’.

 2. Flixfilm - kl. 14:06, 20-11-2018:

  Hej Christian,

  Godt fanget! Det er hermed blevet rettet.

  Skriv kommentar