Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘The Magician’s Elephant’

Anmeldelse: ‘The Magician’s Elephant’

22/03/2023 | Flixfilm

Hjertevarm og anderledes animationsfortælling

Anmeldt af Emil Andersen.

’The Magician’s Elephant’ aka ‘Tryllekunstnerens elefant’ er en hjertevarm fortælling, der følger den forældreløse Peter, der opfostres af en handicappet tidligere soldat i den engang så fredelige by Baltese, som år forinden var blevet ramt af krig. Historien tager en interessant drejning, da en tryllekunstners trick går galt og får en elefant til at falde ned fra loftet. Elefantens fald sætter en kæde af begivenheder i gang, der involverer løgne, en mystisk spåkone og en konge, der udfordrer Peter til at løse tre umulige opgaver.

Efterhånden som historien udvikler sig, får vi at vide, at Peters søster – som han troede var død – faktisk er i live, og han begiver sig derfor ud for at finde hende. Spåkonen giver ham den vejledning, han har brug for for at finde hende, hvilket indebærer at ”følge elefanten”. Peters rejse er dog ikke uden forhindringer. Før han kan finde sin søster, skal han fuldføre kongens tre umulige opgaver inden han og elefanten kan begynde sin rejse.

Historien udforsker temaer, som ofte overses i børnefortællinger, såsom at acceptere hjælp, erkende fejl og tage hensyn til andres behov, når man finder løsninger. Disse temaer præsenteres på en måde, der er let fordøjelig for de yngre seere. Det er forfriskende at se en børnehistorie, der ikke kun fokuserer på mod, teamwork eller betydningen af venner og familie. ’The Magician’s Elephant’ går ud over disse ellers så almindelige temaer for at lære børn at tænke sig om når det kommer til problemer og at gå til udfordringer med empati og forståelse.

LÆS OGSÅ:   Første Netflix-serier ramt af strejke

Personerne i historien er relaterbare, hver med deres egne kampe og udfordringer. Peter, der er opdraget af en tidligere soldat, bliver behandlet som en rekrut, og han lærer, at livet handler om modgang og fare. Tryllekunstneren, som forårsagede elefantens fald, må erkende den skade, han har forvoldt, selv om det ikke var med vilje. Den lokale myndighed, en grevinde, ønsker at beholde elefanten, men nogle baltesianere ønsker at dræbe den. Gennem disse personer lærer historien børnene vigtigheden i at forstå og føle empati med andre.

Artiklen fortsætter under annoncen

’The Magician’s Elephant’ mangler måske flamboyancen og det store eventyr som i andre familievenlige animationsfilm, men den formår stadig at underholde med sit finurlige plot og sine karakterer, som man kan relatere til. Fraværet af komiske øjeblikke og enhver form for eventyr kan potentielt afskrække de yngste seere tidligt, men den vægt, der lægges på at præsentere positive budskaber på en letfordøjelig måde, gør den til en værdifuld tilføjelse til Netflix’ spraglede animationskatalog.

Afslutningsvis kan man sige, at ’The Magician’s Elephant’ er en smukt fortalt og tankevækkende børnehistorie, der giver vigtige lektioner om empati, problemløsning og vigtigheden af at tage hensyn til andres behov.

Se ‘The Magician’s Elephant‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med samtlige anmeldelser her.
Skriv kommentar