Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘The Mother’

Anmeldelse: ‘The Mother’

14/05/2023 | Flixfilm

‘The Mother’ giver superstjernen Jennifer Lopez licens til at sparke røv og lave killer headshots. Plottet i filmen byder absolut ikke på de store overraskelser, men den viser en anden interessant side af Lopez, som man ikke har set tit.

Anmeldt af Michael Larsen.

Den tidligere soldat/snigmorder uden navn (Jennifer Lopez) står i sit livs dilemma efter, at hun bliver hårdt såret under et bagholdsangreb fra sine fjender i forbindelse med et “beskyttet” forhør udført af FBI. Manden bag angrebet er snigmorderens tidligere officer Adrian Lovell (Joseph Fiennes), som når at stikke sin kniv i snigmorderens gravide mave!

Både snigmorderen (lad os bare kalde hende The Mother fra nu af) og hendes barn overlever med nød og næppe, men her kommer det store dilemma. Hun bliver nødt til at bortadoptere sin datter Zoe, for at ingen af hendes fjender opdager hendes eksistens, da de kan bruge vedkommende som en mulighed for at få en blodig hævn over The Mother. Der går en del år hvor The Mother på afstand beskytter Zoe (Lucy Paez), der nu er i teenage-årene, men så sker det der ikke må ske. Zoe bliver kidnappet af Lovell og hans mænd, og The Mother må bruge sine drabelige evner på ny for at sikre datterens overlevelse…

Dette er således handlingen for den nye Netflix-thriller ‘The Mother’, der kører superstjernen Jennifer Lopez i stilling som det seneste eksempel på at tage et etableret navn og gøre vedkommende til en ny actionstjerne. Lopez har for det meste optrådt i romantiske komedier som ‘The Wedding Planner’ og ‘Monster-in-Law’, men hun var dog med i den fantastiske krimi ‘Out of Sight’, hvor hun var den benhårde U. S. Marshal Karen Sisco der bliver forelsket i tyven Jack Foley (George Clooney). Så lidt action-erfaring har hun i bagagen.

Men i ‘The Mother’ får man en helt anden side frem fra den dygtige Lopez, der i sine mange actionscener får solgt den ubarmhjertige og stille snigmorder som en værdig badass. Det er uden tvivl en fordel for Lopez, at hun i forvejen har en mangeårig baggrund som danser, før hun slog igennem som skuespiller og sanger.

LÆS OGSÅ:   Netflix annoncerer efterfølger til den ulækre 'The Platform'

Samspillet mellem hende og Paez som Zoe fungerer meget godt, og det er heldigvis ikke alt for sentimentalt skildret. Filmen er ikke bleg for at bruge metaforer i de scener, der involverer en ulvemor, der er meget beskyttende over for sit kuld af unger. Alt dette foregår ude i en skov, hvor The Mother gemmer sig, og der opstår en gensidig respekt mellem dyret og mennesket, da de begge er mødre. Ikke specielt subtilt, men hvad pokker det virkede meget fint.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til gengæld virker ‘The Mother’ ikke særligt godt en overall thriller trods det gode setup. Men problemet er at skurkene i filmen ikke virker som egentlige trusler, og det hjælper ikke at de får meget lidt skærmtid. Så gode skuespillerne som Joseph Fiennes og Gael García Bernal bliver altså totalt spildt og er bare reduceret til tomme klicheer, der blot skal nakkes.

Havde instruktøren Niki Caro og hendes hold af manuskriptforfattere brugt mere tid på at udvikle en spændende thriller rundt om det fine mor og datter-drama, så havde ‘The Mother’ været en endnu mere spændende film at bruge en fyraften på i sofaen.

Se ‘The Mother‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med alle anmeldelser her.
Skriv kommentar